eugen scrie:dumitru, de ce tuburi? eu mi-am facut, merg nu zic, dar nu vad de ce se merita mai mult ca streamerele, practic sunt acelasi lucru doar suportul difera.
tu dai la spey cumva? ca as avea niste intrebari...
Ar fi multe de spus...
mai ieftine. cirligele se pot schimba fara sa pierzi musca , se pot folosi cirlige triple ... ( de obicei cu 2-3 marimi mai mici decit normal , duble care poat fi intoarse in sus daca sint fixate cu furtunas sau introduse fortzat in tub

sau simple de crap spre iexemplu )
pt fiecare patern de musca in parte itzi trebe un anumit tip de cirlig... care se vind de obicei in pungi de 10 buc , pe tub merge usor facut streamere, mudlere , shrimp, pompere si bompere sinking si plutitoare, supozitoare , lech-uri si multe alte tipuri de muste pt care nu trebe cumparate cirlige anumea care sint de obicei de 2 - 3 ori mai scumpe decit cele normale ( de crap spre iexemplu )
Pe cirlig spatziul pt corp este f limitat... la tub potzi sa il faci corpul de 5 mm sau 10 cm dupa placere... cirligul este mic in diametru , tubul este mai mare ofera posibilitazi mai multe... poti sa infasori de jur imprejur material ... asta daca vrei sa faci pt stiuca sau somn spre iexemplu muste voluminoase care sa disloce apa cu adevarat
diversitatea modelelor de muste este imensa... fara limite , la fel si marimea si posibilitatzile de lestare
As vrea sa va vad cum facetzi pe cirlig aripa de peste 15 cm... si cum vor inota ele ?
Pe tub merge !
Stremere ( ca de la asta am plecat ) facute din tub sint un pic mai usoare decit pe cirlig de aceiasi marime ... daca datzi cu lansete spinn cu ajutorul plumbului ( stil spinn fluga ) astea din tub plutesc cam la 10 cm de fundul apei... iexact in bucatarie la cumatru... pe cind cele pe cirlig se gatza de fundul apei instantaneu aproape.
Intr-un cuvint sint mai diverse , ofera mai multe posibilitazi , mai ieftine si sint cu adevarat f foarte eficace daca sti sa le inotzi !
Am zis de mult ca musca este cea mai complexa si eficace naluca... ei bine dintre toate mustele tub fly-ul este cea mai cea musca !
moldovean !