pescuit la streamer

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Dec 2006, 07:51

mathias scrie:Mai baieti,mi se pare din posturile voastre ca vreti cumva sa-mi aratati oarece aere de superioritate in materie de pescuit cu streamere si nu numai.
Am recitit posturile de mai sus si nu cred sa fie vorba de asa ceva. Asta e stilul "baietilor" de a discuta, mai in gluma, mai in serios, mai cu o impunsatura. In plus, multe din mesajele anterioare nici macar nu iti erau adresate, ci erau raspunsuri pentru Leba sau altii.

Cum zicea si Luci, nu te crampona de ideea de urs polar in constructia streamerelor. Nu exista materiale minune, de neinlocuit. E un domeniu deschis, in care pestele percepe cativa stimuli vizuali si vibratili. Sunt o multime de variante de a-i produce.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Dec 2006, 10:47

dumitru, de ce tuburi? eu mi-am facut, merg nu zic, dar nu vad de ce se merita mai mult ca streamerele, practic sunt acelasi lucru doar suportul difera.

tu dai la spey cumva? ca as avea niste intrebari...

SD

Mesaj de SD » 13 Dec 2006, 20:51

eugen scrie:dumitru, de ce tuburi? eu mi-am facut, merg nu zic, dar nu vad de ce se merita mai mult ca streamerele, practic sunt acelasi lucru doar suportul difera.

tu dai la spey cumva? ca as avea niste intrebari...
Ar fi multe de spus...

mai ieftine. cirligele se pot schimba fara sa pierzi musca , se pot folosi cirlige triple ... ( de obicei cu 2-3 marimi mai mici decit normal , duble care poat fi intoarse in sus daca sint fixate cu furtunas sau introduse fortzat in tub :D sau simple de crap spre iexemplu )

pt fiecare patern de musca in parte itzi trebe un anumit tip de cirlig... care se vind de obicei in pungi de 10 buc , pe tub merge usor facut streamere, mudlere , shrimp, pompere si bompere sinking si plutitoare, supozitoare , lech-uri si multe alte tipuri de muste pt care nu trebe cumparate cirlige anumea care sint de obicei de 2 - 3 ori mai scumpe decit cele normale ( de crap spre iexemplu )

Pe cirlig spatziul pt corp este f limitat... la tub potzi sa il faci corpul de 5 mm sau 10 cm dupa placere... cirligul este mic in diametru , tubul este mai mare ofera posibilitazi mai multe... poti sa infasori de jur imprejur material ... asta daca vrei sa faci pt stiuca sau somn spre iexemplu muste voluminoase care sa disloce apa cu adevarat

diversitatea modelelor de muste este imensa... fara limite , la fel si marimea si posibilitatzile de lestare

As vrea sa va vad cum facetzi pe cirlig aripa de peste 15 cm... si cum vor inota ele ?
Pe tub merge !

Stremere ( ca de la asta am plecat ) facute din tub sint un pic mai usoare decit pe cirlig de aceiasi marime ... daca datzi cu lansete spinn cu ajutorul plumbului ( stil spinn fluga ) astea din tub plutesc cam la 10 cm de fundul apei... iexact in bucatarie la cumatru... pe cind cele pe cirlig se gatza de fundul apei instantaneu aproape.

Intr-un cuvint sint mai diverse , ofera mai multe posibilitazi , mai ieftine si sint cu adevarat f foarte eficace daca sti sa le inotzi !

Am zis de mult ca musca este cea mai complexa si eficace naluca... ei bine dintre toate mustele tub fly-ul este cea mai cea musca ! :D

moldovean !

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 14 Dec 2006, 11:18

PENTRU SD poate niste poze sau linkuri ar fi de ajutor ca nu vizualizez la ce te referi.

desi luci e cam prea modest pot sa scriu ca e doctor in muste si in materiale de flytying si mai ales cunoaste bine piata de profil deoarece cu asta se ocupa. respecte de la mures.

pentru eugen . AM nevoie de un model de steamer sau mai multe (daca sunt) care sa se preteze la rauri mari adica mures mediu , inferior , siret inferior sau prut inferior eventual chiar dunare. Particularitatile raurilor la care ma refer sunt ca sunt tulburi poluate si cu maluri abrupte deci cu snur nu prea ai ce face si apa este de peste 1.5 la mal.
m-am gandit la ceva pe un calig de 6 tija 4x cu mult alb (sintetic), lame argintiu si auriu, eventual ceva mylar tape pentru corp, eventual lestat cu niste copper wire. sau ceva pene de gasca alba.
the angler is catching xxx, not by the lure

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Dec 2006, 11:39

dupa cum a zis si Sir. Jones .... nu se poate SD sa ne trimiti si noua nishte link-uri ptr. a intelege exact ce vrei sa spui ...

merci
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 14 Dec 2006, 16:59

am pus eu un link pe topicul despre tub fly, acolo vedeti si cum se leaga o musca pe tub. despre alea vb SD.

sir jones, ti-am raspuns pe privat.

SD

Mesaj de SD » 16 Dec 2006, 21:13

sir.JONES scrie:PENTRU SD poate niste poze sau linkuri ar fi de ajutor ca nu vizualizez la ce te referi
Dupa cum am mai spus modele sint multe cu draci... cel mai usor ar fi sa dai un google si vei vedea modele si modele de depaseste imaginatzia unui singur om...
sir.JONES scrie: desi luci e cam prea modest pot sa scriu ca e doctor in muste si in materiale de flytying si mai ales cunoaste bine piata de profil deoarece cu asta se ocupa. respecte de la mures.
Ma bucur ca avem si un doctor in domeniu printre noi. Poate ne spune el din iexperientzele propri capatate prin pescuit mai multe despre tub fly.... eu unul sint dornic sa invatz ceva nou la capitolul asta.

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 30 Dec 2007, 00:40

Care imi puteti trimite si mie filme despre pescuitul cu streamere la stiuca,biban etc?Adresa mea de e mail este ionut_best_boy_77@yahoo.com.Va rog mult.Sarbatori fericite. :wink:

pescarusul63
utilizator nou
utilizator nou

incepator

Mesaj de pescarusul63 » 29 Ian 2008, 13:58

la fel ca si Ionut va rog si eu sa-mi aratati sau explicati cum se leaga pe o linie un streamar{floating}si un vobler. :?: nu pricep de fel.multumesc anticipat. :datz:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Ian 2008, 15:30

pe aceeasi linie? pentru pescuitul cu lanseta de spinning?

Scrie răspuns