pescuit la streamer

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 11 Dec 2006, 15:01

ia zi de unde era pescarul, din Curtea de Arges? :)) , prof de teologie pe numele de Ovidiu Mihut????
Hai mai, chiar din urs polar??? Nu imi vine a crede:))
E posibil dar nu are rost. Se foloseste vulpe polara ( caci e alba sau varf de coada de vulpoi autohton ). Se mai foloseste par de capra sau chiar de caine. Dar sa stii ca nu conteaza materialul ci felul in care e recuperat streamerul, dinamizarea lui si adancimea la care se pescuieste cu el.

Uite aici o poza: http://www.flytying.ro/gallery.php?pictureid=162 cu un astfel de pastrav de Fagaras, am avut intr-o juma de ora 3 atacuri, am scos doar unul, restul rupand. Pestele undeva in jur de kil.. In concluzie sunt dar tre sa sti sa ii pescuiesti :wink:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Dec 2006, 12:16

another one bites the dust. :)

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Dec 2006, 12:20

eugen scrie:another one bites the dust. :)
La mine te referi?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Dec 2006, 12:25

nope, la mathias.

tu pui problema in termeni de cantitate, deci dupa parerea mea n-ai inteles niste chestii. n-as zice ca te-ai lasat ci mai degraba ca nici nu te-ai apucat. :)

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Dec 2006, 12:28

Parerea ta, of course

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Dec 2006, 12:32

evident. :)

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 12 Dec 2006, 13:26

referitor la streamere eu incerc sa fac unul pentru avat .
am cateva idei si vreau sa vad daca merg .
ma refer la metoda de a lega un streamer inaintea voblerului.
a incercat cineva un streamer pentru avat care să poată fi lansat odată cu voblerul?

am vazut cateva variante de alexandra dar nici unul nu pe culorile potrivite pentru avat.

in special pentru luci? ce recomanzi in directia asta adica un streamer care sa contina mult alb si argintiu.
the angler is catching xxx, not by the lure

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Dec 2006, 13:35

Uite aici un streamer bun de avat si usor de lansat cu sculele de spinning, inaintea voblerului:

http://www.flyforums.co.uk/showthread.php?t=6162

Descrierea legarii e pas cu pas, deci usor de urmat.

Un astfel de streamer are avantajul ca rezistenta la inaintare prin aer e mica si poate fi lansat mai usor.

Sunt convins ca merge si la pastrav in ape cu obleti!

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 12 Dec 2006, 13:36

Am avut partide memorabile la avat bazandu-ma pe streamer.
Erau perioade cand refuzau linguritele si dadeau numai la streamer.
Intotdeauna la avat dau cu lingurita+streamer.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Dec 2006, 14:02

am prins si eu asa. anul asta am zis ca sa nu ma mai cert cu nevasta mai bine sa incerc sa o virusez. deci lingura, streamere si da-i femeie. a prins si cate doi deodata, a luat si avat mare.

unul dintre prietenii mei cu care ies la peste da asa dupa avat, cu muste legate dupa o oscilanta. prinde bine. dar si-a luat varga de musca si deja se antreneaza la casting. :)

faza e ca nu se compara la eficienta ca atunci cand il pescuiesti cu snur, acelasi streamer. daca pestele merge pe viteza da, daca e apa limpede si vrea fitze, strecori apa. cu snur prinzi.

eu sunt convins ca in conditii de paritate de sanse intra mai bine pe streamer decat pe alte naluci. am patit-o si la biban si strap si alti pesti. parerea mea, evident.

oricum, nu d-aia dau la musca. pur si simplu e mai distractiv, chit ca uneori e mega frustrand cand pestii sunt la fix 2metri mai departe decat ajungi tu sau prea la adancime pe curent prea mare.

eu zic ca daca tot va apucati de legat sa incerci si pescuitul la musca cinstit, ca asa nu-i nici cal nici magar...

Scrie răspuns