pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
fff
- senior

Eugen: ..."acum ma lasati sa-i spun omului sa ia in seama si metoda de finisare fara scula specializata?"
Spune-i mai, spune-i ! (daca vrei tu neaparat

)
P.S. nodu' (de fapt tot capu'

) la mustele astea e aproape cat tot corpu' la cele pe 20 sau mai mici

da' oricum astept sa-ti dau berea dac-o vei merita

-
eugen
- veteran

la alea am facut mai multe noduri in serie ca sa iasa un cap. nu e un singur nod, sunt vreo 10. la "tzatzarii" aia mici unde am facut doar unul cu 3 spire, te asigur ca abia il vezi. anyways, who cares, eu vroiam doar sa arat ca m-ati contrazis aiurea si ca se poate si fara finisherul ala.
in alta ordine de idei, smecheria cu plasticul de la gruburi nu tine. ata de montaj taie siliconul cand il prind de tija. poate pe carlige mai mari cu mai mult plastic sa mearga.
-
fff
- senior

@ Eugen
1. d-aia am si pomenit de cap ...
2. prinde plasticul cu o picatura de super glue si abia apoi cu ata de montaj fara sa strangi prea tare. Asa am facut si eu la inceput dar dupa un timp m-am obisnuit sa nu mai tensionez asa tare ata de montaj si n-am mai avut probleme (am folosit pe carlige #12-16) ...
-
eugen
- veteran

ok. mai incerc.
respect!
-
Jean Scurtu
fff scrie:Nene Jeane, vreau si eu, vreau si eu ...

Dau la schimb un Cabernet si te-nvat sa faci noduri la muste mici

Iti multumesc pt. intentie dar Cabernetul sa fie de Samburesti iar daca nu ,in cel mai rau caz ,ca esti in zona ,Sec de Murfatlar.
Cat despre muste am mai legat si eu chiar daca mai primitiv,folosind o unghiera chinezeasca transformata in mini menghina.
Din pacate nu mai pot pracica fly fishing-ul din cauza arterei artificiale din piciorul drept,picioarele mi se umfla in asa hal ca nu-mi pot gasi cele mai simple cizme de cauciuc sa-mi intre in picioare nemaivorbind de costum de neopren.
De aceea pescuitul meu e mai mult de pe mal stand pe "ice box''folosit pt tinerea pestilor prinsi.
Oricum care ajungeti aici santeti invitatii mei!!!
Numai bine,
Jean Scurtu
-
Borealis Fly
- veteran

-
@ Eugen:
Data urmatoare cand faci poze la muste minuscule incearca sa le pui pe un fond gri, ... neutral din punct de vedere coloristic. (sau contrastant fata de culoarea ma-urilor) Lumineazale din doua directii opuse in acelasi timp (de ex. cu doua lampi de birou) sa micsorezi partea de umbre si alege pe aparatul in cauza o rezolutie mai mare pixel/inch. (de ex. < 300) Ultimul lucru i-ti v-a permite sa maresti parti ale pozei si astfel vom putea si noi vedea ceva din mustele legate pe carlige de 20.
Nu-i o critica Eugene ci o indicatie ajutatoare. Majoritatea mustelor prezentate de mine sunt scanate nu fotografiate. Deci puteti folosii si un scanner.

Fir intins!
Borealis F
-
fff
- senior

Nene Jeane,
Imi pare rau sa aud de boala dumitale, pacat. Ma bucur ca totusi poti sa mergi la pescuit chiar si in aceste conditii.
Cat despre Cabernet de Murfatlar, nici o problema (gasim si de Samburesti daca-i musai), numa' sa-mi dea americanii viza
P.S. chestia cu invatatul executarii nodului final a fost doar o gluma (sper eu nevinovata) si un motiv de cinste
Stima!
-
Jean Scurtu
fff,
Trebuie sa le spui la ambasada ca e ''musai" sa sarbatoresti cu Jean la Houston victoria lui Basescu in alegeri si ca pt. acest eveniment doctorul mi-a recomandat un Cabernet de Samburesti(ce ajuta la circulatie si daca tot ajuta la circulatie de ce nu ar ajuta pe ruta Romania-U.S OFFFF!!!AMERICA...).
De cand a disparut banner-ul cu Geoana de pe site si el de pe firmamentul politic parca ma simt un alt om si nu stiu de ce....parca mi-e frica sa nu se retraga si primul vanator al tarii de la presedentia A.G.V.PS. si ca o sa ramineti ai nimanui,dupa cate a facut pt. pescarii tarii.
Numai bine,
Jean Scurtu
-
fff
- senior

OK nene Jeane, le spun ca-i musai

Daca le mai spun si ca Basescu a pomenit de axa Washington - Londra - Bucuresti cred ca de data asta n-or sa mai fie probleme
P.S. "....parca mi-e frica sa nu se retraga si primul vanator al tarii de la presedentia A.G.V.PS. si ca o sa ramineti ai nimanui,dupa cate a facut pt. pescarii tarii." - ihi, vezi complexul Razelm-Sinoie, patria walley-ului romanesc
-
Jean Scurtu
fff,
Eu nu am vrut sa pun ghilimelele deoarece voi santeti mai pe faza si intelegeti ca "trebuie batuta saua ca sa priceapa iapa"!!!
DE-O FI UNA ,DE-O FI ALTA BUCUROSI LE-O DUCE TOATE....
Jean Scurtu