Nodul final al mustei artificiale

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Dec 2004, 17:49

am uitat: masticu' era pt. larve de libelule si pentru o idee de-a mea la jiguri pentru ceva detalii suplimentare. da' nu l-am gasit inca.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Dec 2004, 09:11

Am pus acum o poza, la galerie, cu muste mici. Va intra in curand, dupa ce primeste girul! Eugen, gandeste-te ca pe carlige ca acelea facem si uscate, cu hackle bogat (3 ture), care vine pana pe inel.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 08 Dec 2004, 09:35

"Eugen, gandeste-te ca pe carlige ca acelea facem si uscate, cu hackle bogat (3 ture), care vine pana pe inel."

Iar unele mai au si aripi ...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Dec 2004, 09:52

... sau au hackle-ul inclinat peste inel, pentru a sta cu varful carligului in sus...

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Dec 2004, 09:57

mihai, o sa pun poza in acest topic
galeria foto este o galerie de capturi :lol:

Imagine
Ultima oară modificat 08 Dec 2004, 10:03 de către danr, modificat de 2 ori în total.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 08 Dec 2004, 09:59

eugen scrie:am uitat: masticu' era pt. larve de libelule si pentru o idee de-a mea la jiguri pentru ceva detalii suplimentare. da' nu l-am gasit inca.
Eugene, incearca in loc de mastic fasii taiate din grub-uri. O sa te cam chinui sa le tai dar rezultatul va fi ok.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 08 Dec 2004, 11:50

MihaiV scrie:... sau au hackle-ul inclinat peste inel, pentru a sta cu varful carligului in sus...
ca sa nu mai spun ca am legat (fakut :oops:) si parasute :mrgreen: pe 20 :twisted: ...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 08 Dec 2004, 13:16

aoleo, m-ati spart. :))

mai oameni buni, nu am pretins nici o clipa ca gata, stiu sa leg si muste mici. nu e cazul sa ma puneti la punct. am zis clar ca "ma antrenez". ma joc. invat. deci n-are nici o relevanta in contextul discutiei despre noduri partea cu hackle, aripi si alte componente. discutam despre alea la vremea lor. ce sens ar avea pt mine sa leg muste uscate cand eu le folosesc legate la doua palme mai sus de jig, ca altfel nu le pot arunca.

mai cititi o data articolul ala de pe link-ul cu pricina, tipul care l-a scris zice ca el n-a folosit niciodata o scula pentru nodul final si cred ca este un muscar nenea ala. daca ati fi discutat cu el tot asa i-ati fi explicat despre cum e cu hackle-ul si parasutele pe nr. 20? eu doar am aplicat metoda lui si am remarcat ca are dreptate si se poate si e chiar mai simplu decat cu scula aia, motiv pentru care eu nu o folosesc deloc.

nu am uitat de promisiunea de ieri. am luat la mine astazi doua musculite pe carlige un pic mai mari decat alea din poza lui mihai, au cozi si corp facut din fibre tari prinse in bucla de dubbing, si date apoi spira langa spira peste tija carligul. nodul final l-am repetat chiar de mai multe ori, ca simteam nevoia sa iasa un cap de alta culoare (ata era portocalie). cu una dintre ele am prins 2 bibani, cu cealalta nu am dat.

imediat ce gasesc un coleg la dtp dispus sa mi le scaneze, va trimit pozna. o sa caut si un bat de chibrit pentru asta. si daca tot nu ma credeti, maine iau la mine menghina, imi ziceti ce numar de carlig sa cumpar si il rugam pe danr sa filmeze un demo (ca are mobil din ala smecher cu camera de filmat). eu sunt sigur ca pot sa leg nodul ala pe orice marime de carlig.

fff-ule,
dupa ce iti demonstrez ca am dreptate, dai o bere. nu de alta, dar ai zis ca te bagi la pariu! :)

respect!

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 08 Dec 2004, 14:19

Of course monsher, pariu-i pariu si cuvantu-i cuvant, asa ca-ti dau berea daca-l pierd. Da' frumos ar fi sa ne dai si tu cate una (vezi numa' sa nu fie d-aia la gard :lol:) mie si lu' Misu ca doar nu crezi ca te-am intaratat degeaba :twisted:

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 09 Dec 2004, 08:39

eugen:), sculele acelea sunt pentru oameni mai invarsta cu deficiente de vedere si indemanare usor pierduta datorita varstei. Deci nu e nici o filozofie daca folosesti sau nu anumite lucruri pt noduri, Foloseste o tehnica sau doua si e suficient:)

Scrie răspuns