pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
eugen
- veteran

pe la giurgeni si cernavoda/topalu nici joi si nici duminica cand m-am intors de la mare nu se intampla nimic.
-
Leba
- veteran

-
eugen scrie:pe la giurgeni si cernavoda/topalu nici joi si nici duminica cand m-am intors de la mare nu se intampla nimic.
hi,hi...se tem de floacele tale, eugen.
ia du-te cu o un fes mai generos sau aiurea sa vezi cum apar si aspii.

-
Tavi
- veteran

degeaba, spinning is the king
-
crisp
- utilizator constant

eugen scrie:bine ti-ai mai ales perioada sa bagi dunare, noroc ca esti obisnuit sa nu prinzi.
Uf,uf spunea inchuchuna asta fu' fara alifie
eugen scrie:
vb maine, sunt in buc intre 10 si 18, plus minus o ora-doua in ambele sensuri.
K!
-
eugen
- veteran

no chance, mi-am iesit din mana, poti sa zici ca m-am lasat. de cand m-am mutat abia ma mai lipesc de cate un pescuit viteza, la dunare nu mai merg deloc. de la dezghet incoace nu am prins decat clean, pastrav, ceva mrene, sabite si strapi si un singur avat. nici ala pe dunare.
-
crisp
- utilizator constant

eugen scrie:no chance, mi-am iesit din mana, poti sa zici ca m-am lasat. de cand m-am mutat abia ma mai lipesc de cate un pescuit viteza, la dunare nu mai merg deloc. de la dezghet incoace nu am prins decat clean, pastrav, ceva mrene, sabite si strapi si un singur avat. nici ala pe dunare.
ceva ceva,tot gasesc pe la tine

. E concurs de pescuit la crap pe institutie si un coleg dupa ce a avut ceva experiente nefericite cu coechipierii in the past (de genul vorbit incontinuu, muzica, du-te tu ba! si alte chestii), ma tot bate la cap sa merg cu el. Cum este o oportunitate sa vad si eu cu ce se mananca mustele la dunare am acceptat, oricum nu prea ma vad stand pe scaun cu ochii cat capacele de la wc in bambine, ca sa-mi creasca dioptriile. Ieri mi-am facut niste 10 streamere din zonkere mai vreau sa-mi fac ceva de avat din plastice si fiare. Tre sa-l mai scot si pe ted la plimbare ca de acum 3 ani de cand l-am cumparat saracu a stat doar in tub si poate sufera de claustrofobie si ma trezesc tarat prin procese ..... de constiinta.
-
eugen
- veteran

nu conteaza, leaga ce-ti trece prin cap. singura chestie care trebe e ceva de top water, care sa faca scandal, gurglere din foam, slidere din par, sedge-uri mari, chestii din astea. si sa ai un shooting head. ti-as imprumuta dar duminica imi trebe mie artileria grea.
-
stiuca
- veteran

Fario sa te lamures cum e cu mustele pe cirlige mari sau mici ok La clean trebuie muste de culori mai tipatoare ca la pastravi si macar un nr mai mare deoarece are gura mai mare sil scapi daca nui suficient de mare cirligul.Ideal este sa dam cu muste mai mici dar sa sti ca o musca mica o ia si cel MIC si cel mai rasarit sa nu exagerez ok dar dezavantajul este cal scapi fiind cirligul p[rea mic .NU recomand sa se dea cu cirlig mai mic de 12 la clean .La restul este cam identic in functie de ce zboara prin zona.Singura diferenta este la LIPAN ,si asta pentru ca are gura mica ok nu ca nu ar luao ,dar nu poate .Altceva sa nu reti la musca mare vine peste pe MASURA ok .Iar cu materialele de musca sa sti ca nus chiar asa de lesne de aceea o musca in magazin are un pret ok Nu uita ca din pret 19 % este TVA si vreo 25,35 %este adaos asa ca vezi cam cit este o musca Pe curind .
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.
-
MihaiV
- Moderator

-
crisp
- utilizator constant

chestia cu carlig mic e relativa, cei mai mari cleni pe care i-am prins au fost cu carlige mici 14 si 16. I-am scos intr-adevar cu ceva emotii dar atat.
treaba cu culorile iar e relativa cred ca daca apa e limpede nu prea ai sanse sa prinzi la culori prea tipatoare. eu unul am prins f rar la dubbing spectra (sau cum ii spune) desi culoarea era apropiata de cea a mustelor de kk. depinde de rau, de conditii, cum bine spunea cineva, cu adevarat, pescuitul e vast, si cum f bine spunea altcineva nu exista reguli.cleanul este considerat un peste mai fraier dar asta din cauza ca densitatea lor pe rauri e mare si e imposibil sa nu fraieresti cativa. Totusi daca vrei sa prinzi ceva care sa-ti ofere un drill adevarat e ceva mai complicat.