Muscareala la MAXX!

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

cosmin81
veteran
veteran

Muscareala la MAXX!

Mesaj de cosmin81 » 29 Ian 2005, 00:07

Salutare tutror!

Mi-am cumparat de curand un echipament de musca, clasa 6-7, de calitate as spune( lanseta TedMclogan modificata+ mulineta Browning)! Imi doream de mult sa ma apuc de pescuitul la musca! Stie cineva daca e potrivit la clean! Mi-a convenit pretul shi oricum ma gandeam sa-l folosesc si la prins ciortani, avati, biban si stiuk...mai putin pastrav si alti pesti de munte, caci nu am avut ocazii!
Cu alte cuvinte...e un echipament convenabil de musca pentru pestii vizati de mine?

Multumiri anticipate,

cosmin
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 29 Ian 2005, 11:04

Daca deja l-ai cumparat ... :) ... ar fi nepoliticos din partea mea sa spun ca nu este bun.
Depinde ce fir o sa-i cumperi si cum inveti sa lansezi cu el.
Pentru avat ciortani si stiuca este Ok. Pentru clean este supradimensionat ... dar vei prinde si cleni ... :lol: ...sunt sigur. :wink:

Apropo ... avem o sectiune de PMA (fly) ... ce cauti cu intrebari de genul asta la spining? :roll: :lol:
Fir intins!
Borealis F

cosmin81
veteran
veteran

Mesaj de cosmin81 » 29 Ian 2005, 21:06

Multumesc pentru sfaturi!
Am deja doua fire: unul floating si altul sinking, au cam 9-10 m....floatingul este shooting head shi cel sinking este dublu conic! Intrebarea mea este......de ce sunt firele asa scurte :?: :?: Au mai fost folosite si stiu ca un fir de musca are cam 25 de metri de obicei!!!

Mai am si alte intrebari, dar o sa ne mutam pe forumul de muscarit!! OK?? :D :D

merci inca o data

cosmin
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 30 Ian 2005, 11:47

Ne muta Dan automat cand o vedea despre ce vorbim. :)

Deci fire. Nu stiu ce fire ai. Dar daca sunt doar atat de lungi cum spui, atunci ambele sunt headuri. Daca citesti articolul meu despre Fly-fishing (aici pe site) ai sa intelegi ce sunt si cum sa le folosesti. Indiferent ca unul din ele este conic la ambele capete, daca are doar lungimea indicata de tine ... inseamna ca este un shooting-head. Vezi ca s-ar putea sa fie jumatatea unui DT. In acest caz nu este conic la unul din capete. Cantarestel pe un cantar electronic si vezi la ce clasa se potriveste. :)

Mai ai intrebari ... punele. Nu stiu eu sa raspund stiu alti.
Fir intins!
Borealis F

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 31 Ian 2005, 01:36

Cosmine,

Mare grija ca e boala grea! Mi-a zis Petru si nu l-am crezut la vremea aia.
Picture this: azi dup-amiaza pe ninsoare si cu zapada de-o juma' de metru eu bagam exercitii de casting in parculetz. :)
Asa de fain m-am simtit ca dupa un pic de timp nici nu ma mai intrebam daca din cauza mea claxonau turbatii din masini. lol

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 31 Ian 2005, 03:31

Imi pare rau ca nu am fost si eu in parculet sa te admir si sa-ti pot face o poza.
Se spune ca in orice "nebunie este o placere,dar pe care numai un nebun o poate intelege"!!!
Si noi suntem "nebuni " asa ca te intelegem.

Numai bine,

Jean Scurtu

Codrut
junior
junior

Mesaj de Codrut » 31 Ian 2005, 04:41

:lol: Rockin'n rollin'

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 31 Ian 2005, 10:52

nu stiu de ce imi aduc eu aminte de unu eugen care radea de mine cand spuneam ca vreau sa invat sa dau la musca.....

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 31 Ian 2005, 12:49

da ma, mi-am schimbat total parerea. acum sunt convins ca merge mai bine si pe lac, nu doar pe rauri mici de pastrav.

cat mai tine zapada asta, lasa-te de sportul ala si hai cu mine la antrenamente, sa nu ne prinda avatii nepregatiti. :)

ne organizam, aduc eu vinul fiert, tu termos, poate vine si Codrut sa ne mai explice una alta. e musai partea asta, sa stii, e destul de complexa partea cu lansatul.

baiul e unde gasesti in bucuresti un loc fara oameni care sa faca ochii mari la tine ca pescuiesti pe uscat si fara maidanezi care sa latre de nebuni. know such a place?

numa' bine!

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 31 Ian 2005, 13:39

Eugen: "... baiul e unde gasesti in bucuresti un loc fara oameni care sa faca ochii mari la tine ca pescuiesti pe uscat si fara maidanezi care sa latre de nebuni. know such a place?"

Incearca-n centru la "fantani" :twisted: Sunt oameni multi pe acolo da-s prea ocupati cu bizu si politica sa priceapa ce faceti voi, sau, daca vrei neaparat, exersezi in arteziene sa nu spuna lumea ca pescuiesti pe uscat :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns