- fff, inteleg ce spui. Dar in general poti determina clasa unui fir pe care-l ai fara sa sti clasa. Acum ca acest sistem AFTM nu este bun sau ca se poate pune sub semnul intrebarii este o alta treaba.
Diferenta intre clase este mica, dar si firul de fly este usor. Daca il ti paralele cu talerul cantarului influenta "restului" de fir asupra partii ce o cantaresti este mult prea mica. In ori ce caz nu de ordinul gramelor.

Incearca si ai sa vezi. Tot acolo ai sa ajungi unde am zis eu. Cantarul este problema ... ai nevoie de un cantar electronic in grame, cu cel putin doua zecimale. (exista unele pentru hartie si scrisori - sunt suficiente ca exactitate ... pentru noi amatorii ... vrei sa te apuci sa tai fire si sa experimentezi ... ai nevoie de un cantar cat mai exact si eventual cu 3 decimale)
Eu mi-am cantarit firele la betele pe care le am. Adica mi-am cantarit partea activa a WF-urilor la firele cu care am lansat cel mai usor.

Am pe undeva o lista.
Poti afla de la "unii" producatori greutatea integrala sau partiala a firelor. Asa ca sti cat ai nevoie la batul tau pentru a putea lansa optimal in conditiile urmarite de tine, ... asta este prima intrebare pe care trebuie sa le-o pui cand vrei sa-ti cumperi un fir nou.

... na ca te-am mai invatat ceva nou.
@ Eugen:
Vezi e-mailul.