Muscareala la MAXX!

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 31 Ian 2005, 14:05

e un mare munte de zapada acolo zilele astea. da' ideea e buna, primavara ai sanse sa prinzi macar o studenta de litere. :)

sincer as prefera sa se termine odata cu vremea asta, casting-ul o fi interesant, da' io vreau sa pescuiesc.

cosmin81
veteran
veteran

Mesaj de cosmin81 » 01 Feb 2005, 00:15

va salut, baietzi!

cum era chestia cu cantaritul firelor??....cum imi dau seama daca sunt bune sau nu pentru lanseta mea???

cred ca cel mai bine ma bag si eu pe felie cu Eugen si facem niste antrenamente in parc.....sau mai bine stiu eu un teren de fotbal, ca si-asa stau pe langa stadionul Dinamo si nu cred ca mai joaca ei acuma ca-i cam frig si le-ngheatza tzurloaiele, da' la noi tzine ca suntem mai calitzi decat ei :D :lol:

Hai, numai bine si astept sa ma contactatzi sa mergem la un antrenament!!! Vorbesc serios!!! :D :D

0745.405.614.......astept....n-atzi sunat inca???? :D
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 01 Feb 2005, 02:15

mai ai rabdare pana in weekend. sorry, dar am un program tampit la job saptamana asta. in tot cazul, vezi ca ti-am scris un mesaj privat.

oricum nici eu nu mai ies pana sambata, deja e zapada dura si n-o sa reusim decat sa ne stricam snururile. va trebui sa gasim pe undeva vreo balta care sa nu fie inghetata, e mai usor pe apa si oricum pana la urma tot acolo ajungem. :)

treaba cu cantaritul nu stiu sa ti-o explic. presupun ca Petru incearca sa afle daca ceea ce ai tu sunt snururi sau doar shooting head-uri. da' nu scrie nimic pe ambalajul lor?

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 01 Feb 2005, 09:55

:lol: :lol: :lol: Another one bites the ... snow :wink: :twisted:
Aveti grija pe Dinamo sa nu patiti precum Florentin :wink: :D

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 01 Feb 2005, 10:52

mai bine dati o fuga inlacul Pantelimon ...la cat e de mare gasiti voi un oki pt lanseu plus ca poate se si agata un buiban ceva la musca

iar cand se redeschide hubul va pun la dispozitie niste filme ....in domeniu
acum sunt la stadiul de cercetare si revizionare al lor ca prea sunt atractive
plus cele cu realizarea de muste
merita
sa speram ca se reface hubul cat mai repede

spor la treaba!
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 01 Feb 2005, 11:09

Cosmin:

Exista un tabel conform clasamentului AFTM care este singurul standard in pma. Deci ai greutatea sti la ce clasa se potriveste firul. Simplu!? ;)
Fir intins!
Borealis F

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 01 Feb 2005, 11:28

Borealis, nu cumva tabelul ala (standardul AFTM) se refera doar la greutatea primilor 9,14 m ai snurului? Daca da, nu prea vad cum o sa cantareasca doar acea bucata ...

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 01 Feb 2005, 11:51

@fff:

:D
Am deja doua fire: unul floating si altul sinking, au cam 9-10 m....floatingul este shooting head shi cel sinking este dublu conic!
... Cosmin zice singur ca firele sunt ... acolo ... la lungimea AFTM standard. ... sau nu mai stiu sa citesc pe romaneste? ... :lol:
Diferenta de lungime poate cadea in tolerantele de clasa ... asa ca nu cred ac este o problema. ... Ce zici fff ... ? :)

...si apropo cantarit fff ... chiar crezi ca este greu sa cantaresti un fir. Problema este sa gasesti pe ce sa-l cantaresti nu sa o faci in mod practic. :)

Dar daca "nu prea vezi cum ..." s-ar putea cantarii i-ti spun eu aici. Iei o ruleta si masori pe masa 1 m si faci semn. Dupa care incepi de la partea anterioara a firului si masori prima data 14 cm dupa care pui firul pe masa si-l masori de 9 ori pana la semnul facut anterior. Unde ai numarat 9 ... pui o bucatica de scotch. Il infasori la loc firul si partea ce intentionezi sa o cantaresti o pui pe cantar. :roll: :lol: ... nu este mai complicat de cat am descris aici.
Cum spuneam cantarul este problema. :wink:
Fir intins!
Borealis F

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 01 Feb 2005, 12:27

1. mda, mea culpa, n-am retinut lungimea firelor lui Cosmin ...
2. n-am spus ca e greu sa cantaresti snurul ca si procedura in sine, ci m-am referit la faptul ca oricum ai face-o, rezultatul va fi doar o greutate aproximativa pe baza careia este putin probabila catalogarea exacta a clasei snurului. Cantarind primii 9,14 m dintr-un snur standard, de lungime normala, restul snurului fie va adauga ceva la greutatea afisata de cantar (in cazul in care este lasat in jos), fie va scadea (daca e tinut ridicat). Iar cum diferentele de greutate intre clase sunt de ordinul gramelor ...

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 01 Feb 2005, 13:03

:D - fff, inteleg ce spui. Dar in general poti determina clasa unui fir pe care-l ai fara sa sti clasa. Acum ca acest sistem AFTM nu este bun sau ca se poate pune sub semnul intrebarii este o alta treaba.

Diferenta intre clase este mica, dar si firul de fly este usor. Daca il ti paralele cu talerul cantarului influenta "restului" de fir asupra partii ce o cantaresti este mult prea mica. In ori ce caz nu de ordinul gramelor. :)
Incearca si ai sa vezi. Tot acolo ai sa ajungi unde am zis eu. Cantarul este problema ... ai nevoie de un cantar electronic in grame, cu cel putin doua zecimale. (exista unele pentru hartie si scrisori - sunt suficiente ca exactitate ... pentru noi amatorii ... vrei sa te apuci sa tai fire si sa experimentezi ... ai nevoie de un cantar cat mai exact si eventual cu 3 decimale)

Eu mi-am cantarit firele la betele pe care le am. Adica mi-am cantarit partea activa a WF-urilor la firele cu care am lansat cel mai usor. ;)
Am pe undeva o lista.

Poti afla de la "unii" producatori greutatea integrala sau partiala a firelor. Asa ca sti cat ai nevoie la batul tau pentru a putea lansa optimal in conditiile urmarite de tine, ... asta este prima intrebare pe care trebuie sa le-o pui cand vrei sa-ti cumperi un fir nou. ;) ... na ca te-am mai invatat ceva nou. :lol:

@ Eugen:

Vezi e-mailul. :wink:
Fir intins!
Borealis F

Scrie răspuns