"Lansete de musca"-Reloaded

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 16 Feb 2005, 12:45

Ma gandesc... oare pescuitul asta la MA nu se aseamana cu pescuitul pe care il practicam cand eram mai mic? Aveam undita din bat de alun (sau de corn, in cazurile mai fericite cand gaseam cate o nuia mai dreapta si mai lunga de corn) cu nailon gros, dat pe doua cuisoare batute in partea de jos a batului, mai groasa, pe care o numeam "maner'
De aruncat, aruncam tot la fel... desfaceam nailon cam cat credeam ca am nevoie si prin balansari aruncam in locul dorit.
Cu scule de PMA nu am pescuit niciodata, poate anul asta am sa incerc, cine stie...
Sper sa ma descurc :)

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 16 Feb 2005, 14:00

@ Paul

Ai aici pe site tot ce ai nevoie sa stii. Ce mai astepti. Apucate!
Da pling pe MP si te ajut ... cel putin teoretic sa intelegi ce trebuei sa faci. ;)
Fir intins!
Borealis F

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 16 Feb 2005, 14:08

Borealis Fly scrie:@ Paul

Ai aici pe site tot ce ai nevoie sa stii. Ce mai astepti. Apucate!
Da pling pe MP si te ajut ... cel putin teoretic sa intelegi ce trebuei sa faci. ;)
Stiu Petru... si iti multumesc si pentru sfaturi si pentru incurajari.... dar deocamdata mai trebuie sa mai investesc si material, nu numai profesional...de-asta am spus ca sper ca anul acesta sper sa incerc.
Deocamdata nu am nici lanseta nici mulineta, nici fir... doar cateva incercari mai mult sau mai putin reusite de muste si teorie cat incape :)

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 16 Feb 2005, 19:51

va multumesc pentru bunele intentii de care dati dovada jn ceea ce ma priveste. revin cu impresii dupa ce mai aplic ,,mama invataturii".

martzianu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de martzianu » 03 Mar 2005, 16:10

Sal! Sunt si eu de prin Cluj muscar din leagan. Pana azi foloseam o tehnica arhaica de pescuit la musca. Azi am reusit sami iau o lanseta Ron Tompson fir etc.
De aceea am o intrebare?
Cum se leaga firul de mulineta? Si in capatul firului cum se leaga o chestie mica si alba de fir..de care presupun ca se leaga firul de nylon de care se leaga apoi mustele?

Mersi anticipat. Stiu ca nu am raspuns la nimic sau altceva si am intrebat....da asa sunt eu de felu' meu mai prostut. :)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Mar 2005, 16:24

tu faci misto probabil
daca nu, in felul asta nu o sa atragi pe nimeni sa-ti raspunda

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 03 Mar 2005, 16:56

Martziene, in cazul in care nu faci misto.... :wink: iti spun eu cum legi firul de mulineta: ii legi capatul dinspre mulineta(pe fir ai lipit un mic text cu backline) cu un fir ce secheama backing sau fir chirurgical ca e mai ieftin in sistemul nod pe nod sau legi firul de backing de firul de musca exact cum ai lega un nailon de tija carligului.
Liderul, bucatile de nailon ce le atasezi firului de musca se poate face prin folosirea unui sistem de nod pe nod sau cu conectorul acela alb de care zici tu. Eu nu iti recomand asa ceva pt ca dezechilibreaza ffmult linia fiind (cele ce se gasesc la noi) de proasta calitate.
Nu e deloc greu.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 03 Mar 2005, 17:06

In privinta castingului...ba bag si eu ca musca in lapte :lol:

Cineva spunea ca il doare umarul sau combina deplasarea centrului de greutate de pe un picior pe altul sau mai stiu eu cum...
Fratilor, nu faceti din tantar armasar, nu e greu deloc, nu complicati lucrurile. Castingul e simplu, nu e rugby sa va dizlocati umerii. Nu se baga umarul in fata deloc- doar atunci te doare...Nu se foloseste corpul mai deloc pt a forta snurul decat la distante extrem de lungi, de peste 20m..
Totul se face simplu din cot, cu incheietura pumnului blocata si cotul aproape lipit de corp si in jos. Nu se misca cotul decat foarte putin. Nu se da batul pe spate din incheietura!. Toata miscarea se face din antebrat. Stiu, e greu sa vizualizezi muscarea din citirea unor randuri dar mergeti la un concurs de pescuit la musca sau de casting ( in curand se va deschide sezonul) si vi se va explica de catre oricine cu cea mai mare placere). Concurs de casting sper sa reusim, cei cativa clujeni sa il facem la finalade musca si la Cupa celor trei lacuri din Cluj.
Pt bucuresteni, cine stie casting ( defapt singurul din tara) este Tarus, se poate lua legatura cu el, este un om accesibil si binevoitor. In Pitesti este Ghimi, in Constanta este fff iar in Cluj sunt eu cu MisuV.
:)

martzianu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de martzianu » 03 Mar 2005, 22:19

....mmmm...da. Mersi de sfaturi. Nu fac misto si nici nu incerc. Vai de mine.
Da asa is eu de felu meu. Imi gasesc cam greu cuvintele uneori si atunci incerc sa fac sa iasa un pic comic...incerc :)

Mersi mult oricum. Ne vedem la un pescuit dupa ce incepe sezonu. Cred ca ma gasiti in regiunea....hmmmmmmmmmmm....ce regiune ofi :?: :!: ....a... Belis. Pa

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 11 Mar 2005, 17:04

Hop si eu....

Daca vreti sa invatati o tehnica corecta de lansare ... am eu o metoda pe care am destainuito ... unora de pe acest forum si care acum se antreneaza de transpira ...:))

Cei doritori de testa metoda mea indoor ... sa-mi dea un semn de viata ...(adica pe MP ... o adresa de e-mail si acteva cuvinte sa stiu cine este ... noul amic ..:) )
Fir intins!
Borealis F

Scrie răspuns