"Lansete de musca"-Reloaded

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 15 Feb 2005, 00:58

@eugend:

:lol: :lol: :lol: ... :wink:
Fir intins!
Borealis F

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Feb 2005, 09:01

@eugend

hai sa ma bag si eu... continua cu nuiaua :wink:

dar... de ce te doare umarul? :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 15 Feb 2005, 20:34

va multumesc pentru incurajare. ma doare umarul pt. ca am incercat sa tin incheietura mainii blocata ,combinat cu miscarea de pe un picior pe altul si miscarea bratului fara a misca din umar(ca sa pastrez cursa de 10-15 cm).poate undeva gresesc .este nefiresc sa lansez fara a misca din incheietura. CAND DESCHIDETI O SCOALA PRACTICA DE PMA ? am incercat miscarile si cu lanseta fara fir si am observat ca la stop-ul din capete varful se balambane ceia ce inseamna ca stopul nu trebuieste sa fie chiar un stop. mai am doi colegi care vor sa invete si sa practice pma unul chiar a cumparat scule de facut ma si face si desface ma .asta este cel mai avansat pt ca in afara de menghina are si el numai lanseta.d.p.d.v. al practicii eu sunt cel mai avansat pt ca ma doare umarul .

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 15 Feb 2005, 21:32

Tehnica de a lansa la pma urmareste tocmai minimul de efort in lansare :arrow: practic lanseta pe langa ca trebuie sa fie cat mai usoara trebuie sa" lucreze singura"daca ai tehnica invatata si lanseta e de calitate :wink: Ca voi de mai vorbiti mult de dureri de umar speriati toti incepatorii :)Sau isi fac mai intai abonament la o sala de forta :D :D
Oricum exersati baieti exersati ca acum vine sezonul 8) E valabil si pt cei mai avansati :arrow: Tare as trage cateva lansari in Herastrau sa se holbeze lumea ca la felul 14 :shock: :shock: :shock: Dar cu vremea asta si cu timpul meu liber cred ca mai visez o perioada :(

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Feb 2005, 22:36

dragos,

nu stiu cum e herestraul, dar lacul tei e dezghetat sigur de duminica.
been there, done that, no xxx. :mrgreen:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 15 Feb 2005, 23:03

Eugen:
Nu trebuie sa fie dezghetat :!: Sa vezi ce lansari ii trageam pe iarba la expoflora acum un an :arrow: nici aia cu role nu se mai plimbau :)
Aveam galerie nu gluma :wink:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Feb 2005, 01:21

pe iarba nu stiu cum e. sunt incepator, deh, eu doar pe zapezi. :)
da' parca tot e nevoie de o apa cu ceva peste pe acolo, eu nu mai am rabdare sa vad cum sa si prind ceva.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 16 Feb 2005, 10:42

@Eugen: "... da' parca tot e nevoie de o apa cu ceva peste pe acolo..."
Incearca la magazinele din Bucuresti cu acvarii si pesti :twisted:

@Eugend: "... am incercat sa tin incheietura mainii blocata, combinat cu miscarea de pe un picior pe altul si miscarea bratului fara a misca din umar"
Man, cred ca tu luai lectii de dans modern sau gimnastica ritmica :twisted:

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 16 Feb 2005, 10:49

fff
zi si cum trebuie facut daca asa e gresit
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 16 Feb 2005, 12:19

@ eugend:

Intreaga miscare (cea cu nuiaua) trebuie sa fie fara dureri de umar. Trebuie sa urmaresti sa nu fi crispat. Te concentrezi pe miscarea varfului nuielii si mai tarziu a batului de fly.
Daca acum fara fir batul sa balangane .... te asigur ca avand firul nu o sa mai faca la fel. Singura forta ... nu o pot numi forta ca este in principiu la clasa de bat la care o discutam, ceva la indemana unui copil, se aplica inaintea stopului. Deci miscarea este accelerata usor la inceput creste tot usor undeva pe a doua treime a distantei dintre stopuri si se accelereaza mai brusc in ultima ... incheidu-se cu un "stop" abrupt. Inertia si elasticitatea batului face restul.

Sunt sigur ca ai intelege mult mai usor vazand acest intreg proces. Chestia cu miscarea din corp este tot asa aproape invizibila. Mai mult o simti. Nu este necesara dar te ajuta cel putin la inceput sa mentii "Ritmul" lansarii. Ca intr-un dans. Dar ea sa fie relaxata. Nu ceva fortat. Urmarestete sa nu arati ca un robot. :)

Cu nuiaua si cu firul de sfoara, ... sa-l uzi de exemplu pe jumatatea distantei spre varf. Vezi ce se intampla? Incearca sa lansezi cu el fara sa te uiti la fir. Inchide ochii si incearca sa simti. Cand vei reusii sa lansezi cu ochii inchisi, atunci vei fi in stare sa pescuiesti fara probleme si cu batul de fly. Te vei lasa ghidat de simturi si instinct. Greutatea firului trebuie sa o simti in mana care manuieste batul. "Forta" aplicata in ultima parte a miscarii inaintea stopului trebuie sa se adapteze automat la elasticitatea batului si la greutatea firului avut dincolo de varful batului de fly. Exersand lansarea cu ochii inchisi vei lasa exact acest simt sa -ti gideze intreaga miscare a bratului.

Repetitia este mama invataturii. :))
Fir intins!
Borealis F

Scrie răspuns