lanseta fly

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 18 Iun 2008, 10:33

pai nu toate mulinetele de fly au tambur rotativ? :roll:
adica firul se aduna prin rotirea tamburului, spre deosebire de mulentele de spinning la care se invarte pick-up-ul in jurul tamburului.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 18 Iun 2008, 10:45

Asa este cu mulineta de fly.
Dar, daca ne uitam pe site-ul lui Cristi E sau pe poza de pe forum, putem observa ca:
- nu apar mulinete de fly
- este o muluineta cu tambur rotativ montata pe bat de spinning
- un peste ( care nu pare a fi pastrav, clean sau avat) este prins cu lingurita rotativa medie, bat spinning si mulineta cu tambur rotativ

Si eu sunt incepator!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 18 Iun 2008, 11:34

ok, cred ca te referi la mulinetele de casting, dar hai sa nu stricam topicul cu discutia asta.
ai doua variante:
1. da-i un search pe forum dupa "mulineta casting" si vezi ce gasesti. daca rezultatele nu te satisfac treci la pasul 2:
2. deschizi un topic la "Echipamente..." despre mulinetele de casting si intrebi acolo tot ce vrei sa stii despre ele.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 18 Iun 2008, 11:58

dar hai sa nu stricam topicul cu discutia asta.
Scuze !

Eu chiar sunt incepator, imi place cum arata aceste mulinete si doream o parere competenta.

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 18 Iun 2008, 12:24

Pop Vasile scrie:Pentru Cristi E ( si nu numai)
Te rog sa povestesti ceva despre mulineta cu tambur rotativ: cind o folosesti, cu ce bat, la ce pesti, in ce stil.......
Daca este greu de utilizat si o comparatie cu mulineta cu tambur fix.
Cu multumiri
sunt multe de spus, dar asa cum a zis si Adi_, da un search pe site s-au scris multe despre baitcasting :)

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 18 Iun 2008, 13:12

oricat de tare ma intereseaza subiectul baitcasting nu pot decat sa il felicit pe Cristi pentru trimiterea pe care o face la functia search.
Legat de bait daca poate cineva sa faca niste oferte ok astept si eu pe PM :D
Deocamdata ma delectez cu mustele mele de inceput :D

fire intinse
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 19 Iun 2008, 07:59

Cristi, in aceasta primavara am cumparat 3 carti despre pescuit si toate revistele. Am descoperit recent forumurile.
Este foarte mult de citit.
Cred ca si veteranii ar trebui sa mai citeasca ( fara a fi rautacios, peste masura!).
Cu practica pare a fi si mai complicat.
Sper sa ne vedem la Belis in 11.07.2008

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 19 Iun 2008, 10:05

Pop Vasile scrie: Cred ca si veteranii ar trebui sa mai citeasca ( fara a fi rautacios, peste masura!).
Cristi E îi chiar gentleman. Sa-i vezi pe aia cu adevarat rai... ... ...
Au invatzat sa fie rautaciosi de la pestii astia:
http://www.uglyfly.ro/?p=59

fishmaster
junior
junior

Mesaj de fishmaster » 20 Iun 2008, 15:11

Am luat teapa!M-au sunat dupa 3 zile si mi-au zis ca n-au lanseta pe stoc.Va rog mult sa ma ajutati ca trece vara si eu nu apuc sa lansez o musca pa apa.Unde as putea comanda o lanseta ca lumea care sa-mi fie livrata prompt?M-am saturat de oameni neseriosi!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Iun 2008, 00:05

fishmaster scrie:Am luat teapa!M-au sunat dupa 3 zile si mi-au zis ca n-au lanseta pe stoc.Va rog mult sa ma ajutati ca trece vara si eu nu apuc sa lansez o musca pa apa.Unde as putea comanda o lanseta ca lumea care sa-mi fie livrata prompt?M-am saturat de oameni neseriosi!
Pai fratioare, daca nu apuci sa lansezi o musca pe apa, macar sari la cap cu un scorobete naturel cum am facut eu pe Ialomita aval de Scropoasa si cu ceva noroc am luat un pistruiat de 28 cm. Dupa aia a aparut la orizont masina caltabosilor aia de la ocolul silvic moroieni si a trebuit sa ma fac nevazut printre fratii mei! Ca doar codru-i frate cu romanul! Deci carabete la greu ca ii rupi botul, fir-ar el de pastrav, sa nu respire nici o secunda in plus! :lol:

Scrie răspuns