Incepator_o intrebare

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

lucian_marza
utilizator nou
utilizator nou

Incepator_o intrebare

Mesaj de lucian_marza » 03 Apr 2008, 15:27

Va salut pe toti.Vin si eu cu o intrebare.As vrea sa-mi cumpar un batz pentru musca.Ma gandeam sa iau ceva de la baracuda.Am gasit unul la 70 lei..Pescuiesc pe Strei(jud.Hunedoara)la clean, si din cate am inteles citind de pe forum, sunt mai multe clase la lansete..faza e ca nu stiu cu ce sa incep...Mi-am luat si un "snur" de la Praktiker..interesanta ideea..Va rog ajutati-ma..multumesc!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 03 Apr 2008, 15:54

salut
din pacate nu dau la musca decat ocazional cu pluta buldo, iar asta o fac cu batul de pluta sau de stiuca. Ceea ce pot sa-ti spun este ca in general betele baracuda sunt ok. eu posed 2 perechi(pilk, x-force) si sunt multumit de ele. ideea e ca respecta parametrii inscriptionati pe ele si se comporta bine.pretul este bun si el.
probabil cei care dau la musca cu echipament adecvat iti vor indica ceva concret.
respecte

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Re: Incepator_o intrebare

Mesaj de dstb » 03 Apr 2008, 16:11

lucian_marza scrie:faza e ca nu stiu cu ce sa incep...Mi-am luat si un "snur" de la Praktiker..interesanta ideea..Va rog ajutati-ma..multumesc!
Pana in jur de 150 RON ar mai fi:

Falcon ( http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 5024#25024 )

Shakespeare Odyssey Fly
( http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 798#116798 )

Energoteam SilverFly & Energoteam Premier

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 03 Apr 2008, 16:28

Lucian, am avut batzul respectiv in Romania intr-o combinatzie nefericita cu un fir Ron Thompson de cacao. Chiar daca am prins ceva clenutzi, ansamblul functziona anevoios in principal din cauza snurului. Sunt sigur ca daca gasesti un fir foarte bun (care te va costa mai mult decat batzul in sine) vei putea scoate mult mai mult din baracuda aia.
Frate-meu il mai pescuieste inca din cand in cand cu un fir decent si zice ca nu se comporta foarte rau. Daca-mi aduc bine aminte era un #6/7.
Ideal ar fi daca ai putea sa il probezi atat cu un 6 cat si cu un 7 sa vezi care-i mai potrivit.

lucian_marza
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de lucian_marza » 03 Apr 2008, 17:26

Inteleg...pai eu ma gandeam ca daca alti muscari "batrani" folosesc "fir Praktiker" mie ca incepator mi-ar fi de-ajuns..

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 03 Apr 2008, 17:35

lucian_marza scrie:Inteleg...pai eu ma gandeam ca daca alti muscari "batrani" folosesc "fir Praktiker"
Chiar doream sa t eintreb ce-i aia "fir Praktiker".

E chestia asta?
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 260#127260

lucian_marza
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de lucian_marza » 03 Apr 2008, 18:12

EXACT ..am "cantarit"putin ideile de pe topicul respectiv si am zis ca ar fi interesant sa-l incerc..normal ca are si dezavantaje dar a costat doar 15 lei si daca altii l-au folosit ma gandeam ca poate va merge si la mine..

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 03 Apr 2008, 19:54

lucian_marza scrie:EXACT ..am "cantarit"putin ideile de pe topicul respectiv si am zis ca ar fi interesant sa-l incerc..normal ca are si dezavantaje dar a costat doar 15 lei si daca altii l-au folosit ma gandeam ca poate va merge si la mine..
din pacate ai inteles gresit :? firul acela reprezinta rezerva de pe mulineta care vine innapoia firului special de pescuit cu musca....si nu poate inlocui firul de fly propriuzis :wink:

lucian_marza
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de lucian_marza » 03 Apr 2008, 20:21

Da stiu ce vrei sa zici dar uite aici mai exact..daca e cum zici tu nu ar trebui sa "treaca prin inele" nu?nu mai inteleg...

"se cheama sfoara de trasat, a descoperit-o cosmin care se pricepe la chestii din astea de santier.

este din polietilena impletita din mai multe fire, ca un siret foarte subtire gol pe dinauntru, se rupe la 15 kile forta asa scrie pe rola, nu este elastic si nici nu are memorie. mai exista un diam mai gros care tine mai mult.

singurul lucru care nu-mi place este ca nu prinde niciun fel de adeziv si nu prea merg facute conexiuni finute. in rest e brici. pana acum nu a stricat inele si o testam de mai bine de un an. da' n-am zis ca ar fi "chiar asa de bun".

cu amnesia poti da mai departe decat cu asta dar te taie la mana si tree sa-l intinzi inainte, motiv pt care eu unul nu o inghit, pe langa ca este elastic.

cu running line normal dai mai putin dar este mai placut si ai optiuni sinking si floating sau intermediar. la asta nu-mi place costul si faptul ca se duce coating-ul daca calci pe el si-l agati de bolovani sau craci, ceea ce cam faci cand dai cu mult fir afara fara shooting basket.

una peste alta tree incercate pe propria piele si vazut ce place la tine. so, have fun!"

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Apr 2008, 20:27

Era vorba de shooting head-uri, shooting line- si altele. Ata asta de la praktiker nu e snur de pescuit. Crede-ne, please! Daca vrei Baracuda, ia una la clasa 4/5. E cea mai potrivita pt clean. Dar musai sa iei un snur. Sau macar jumatate de snur de la cineva care l-a taiat in doua. Clasa 4 sau 5, sa se potriveasca cu batul. Apoi completezi cu impletitura aia ieftina.

Scrie răspuns