Incepator_o intrebare
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
-
- veteran
Darr apropo de snurul asta specific muscarilor. Voi cu ce fel de snur dati? Din matase naturala sau artiificiala? Cand am fost ultima data in Franta am vazut intr-un magazin de scule de pescuit de langa Bordeaux nisite snururii din matase naturala. Erau de 2-3 ori mai scumpe si vanzatorul mii-a ziis ca sunt maii greu de intretiinut, necesiita uscare si desfasurare dupa fiecare partida etc. Mie mi-a lasat mostenire un unchi diin provincie acum vreo 4 ani una bucata lanseta de musca, de fapt o varga din bambus maro inchis de 2,5 m (marca Hardy...ma rog nu e prea faimoasa la noi), o mulineta de fly diin metal tot Hardy facuta prin 1935 (a folosit-o si tatal lui care a muriit priin 1955) si, aici vine partea iinteresanta, un snur verde din matase naturala, lung de vreo 20-25 de m. Din pacate cum eu nu prea le am cu muscaritul pe snur am folosit snurul ca sa fac forfacuri de crap (in loc de fir textil). Culmea ca am prinbs cativa crapi si...a rezistat.
Si pentru nostalgiiciii dupa epocile de trista amintire - pe varga respectiva era un mic ecusin pe care scria ceva de genul Filiala de pescuit si vanatoare IV Stalin Brasov (acolo facuse omul permisul prin 1955). Deci varga de bambus britanica, cu sigla stalinista...
Iintrebarea mea - e buna de ceva varga aia de bambus? Am folosit-o doar sa prind obleti la pluta in Tineterului... Mulineta cam scartaie si oleaca e ruginiita pe margini dar o sa o curatz. Si cred ca imi cumpar si eu din Carrefour o varga diin aia Odissey Shakespeare, 2,5 m, costa un milion.
Si pentru nostalgiiciii dupa epocile de trista amintire - pe varga respectiva era un mic ecusin pe care scria ceva de genul Filiala de pescuit si vanatoare IV Stalin Brasov (acolo facuse omul permisul prin 1955). Deci varga de bambus britanica, cu sigla stalinista...
Iintrebarea mea - e buna de ceva varga aia de bambus? Am folosit-o doar sa prind obleti la pluta in Tineterului... Mulineta cam scartaie si oleaca e ruginiita pe margini dar o sa o curatz. Si cred ca imi cumpar si eu din Carrefour o varga diin aia Odissey Shakespeare, 2,5 m, costa un milion.
Fario, nebunuleMie mi-a lasat mostenire un unchi diin provincie acum vreo 4 ani una bucata lanseta de musca, de fapt o varga din bambus maro inchis de 2,5 m (marca Hardy...ma rog nu e prea faimoasa la noi), o mulineta de fly diin metal tot Hardy facuta prin 1935 (a folosit-o si tatal lui care a muriit priin 1955) si, aici vine partea iinteresanta, un snur verde din matase naturala, lung de vreo 20-25 de m

Ia baga un ochi aici si vezi cat poate costa o asemenea lanseta:
http://home.comcast.net/~splitcane/rods_1_-_5.htm
marca Hardy...ma rog nu e prea faimoasa la noi

-
- veteran
Asa o fi, insa e in stare destul de...uzata. Inelele nu mai sunt cele originale ci sunt din plastic cu un fel de ceramica pe mijloc, iar pluta aia de pe maner e consumata rau. Cred ca fac un efort si cumpar o lanseta noua de maxim 1 milion din carbon compozit ca e bizar sa "muscaresti" in anul de gratie 2008 cu varga de bambus de pe la 1950! Dar mulineta Hardy o sa arate ca noua dupa ce scapa de rugina si de scartzait. Pacat ca nu mi-a lasat si cateva muste din alea englezesti...batranul (cel mort in 1950) facuse facultatea pe petrol si gaze in Angliia, intre 1922-1926 si a adus cu el si ceva scule de pescuit de acolo, cred ca si muste. Dar mustele alea, dupa 80 de ani....deh. Cred ca niici un clean chior sau miop nu pune gura pe musca diin asta, old-fashion...

Frate cu tot respectul esti dus rau.
Ai o chestie pentru care alti ar sta si in cap. Reconditioneaz-o si eventual expune-o intr-o viitoare panoplie. Nu pari chiar asa de taran inca sa arunci un lucru de valoare numai ca nu straluceste.
Despre bete ieftine de fly incearca Baraccuda (am una de clasa 7) si sunt multumit de ea (am amici cu state vechi in fly si au spus ca e ok) a costat cam 1 mil (e din 3 bucati)
Ai o chestie pentru care alti ar sta si in cap. Reconditioneaz-o si eventual expune-o intr-o viitoare panoplie. Nu pari chiar asa de taran inca sa arunci un lucru de valoare numai ca nu straluceste.
Despre bete ieftine de fly incearca Baraccuda (am una de clasa 7) si sunt multumit de ea (am amici cu state vechi in fly si au spus ca e ok) a costat cam 1 mil (e din 3 bucati)
the angler is catching xxx, not by the lure
tavi,
pe ebay is gramada de vechituri din bambus intre 5 si 50 USD si nu le vrea nimeni, pe cand la anumite modele se bat aia ca lupii sa si le adjuce cu sume serioase. dar alea sunt rare si foarte vanate.
marea majoritate a betelor de bambus vechi nu valoreaza doi bani. iar alea care poate ar valora, nu are cine sa le distinga de celelalte. la noi in tara oricum nu se stie nimeni la din astea pi bune.
morala: daca unul are o lanseta din bambus nu inseamna ca a si castigat la loto. fario oricum nu are, dupa parerea mea.
fario,
aia cu snurul de matase convertit la forfac de crap a fost excelenta.
pe ebay is gramada de vechituri din bambus intre 5 si 50 USD si nu le vrea nimeni, pe cand la anumite modele se bat aia ca lupii sa si le adjuce cu sume serioase. dar alea sunt rare si foarte vanate.
marea majoritate a betelor de bambus vechi nu valoreaza doi bani. iar alea care poate ar valora, nu are cine sa le distinga de celelalte. la noi in tara oricum nu se stie nimeni la din astea pi bune.
morala: daca unul are o lanseta din bambus nu inseamna ca a si castigat la loto. fario oricum nu are, dupa parerea mea.

fario,
aia cu snurul de matase convertit la forfac de crap a fost excelenta.

-
- veteran
No problem, nu am avut nici un fel de vis legat de acel echipament. Cand le-am primit acum vreo 10 ani (!) erau deja uzate serios, mai ales varga de bambus asa ca nu am avut nici o iluzie ca ar fi ceva de mare valoare. Insa la mulineta tin avand valoare sentimentala. Plus ca ce rost are sa cumpar din Gipo sau Carrefour o mulineta de fly din grafit negru, made in South Korea (ori China...) care ma va costa vreo 60-100 Ron cand o am deja pe asta. Nu ma princep prea bine dar nu cred ca s-a progresat ff mult in domeniul mulinetelor de fly (cu tambur rotativ) intre 1925-30 si 2008. In fond e tot un tambur care se roteste, poate frana sa fie mai progresiva (a mea se franeaza cu degetul pe tambur...in fine mai are un buton pe lateral dar e mai mult un antiretur sau...nu i am gasit su spilul!)