Falcon de la Energofish

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cristian.ene
veteran
veteran

Falcon de la Energofish

Mesaj de cristian.ene » 28 Iun 2005, 09:21

Pentru pescarii pasionati de pescuitul cleanului care vor o lanseta capabila sa lanseze in orice conditii muste uscate portante, streamere sau ude de mari dimensiuni va recomand lanseta de fly Falcon made in Asia de 8`FT (2.44m),clasa 5, cu actiune fast progresiva la pretul de numai 1.150.000 lei direct din depozitul Energofish. Lanseta este foarte usoara si desi pare scurta este capabila sa arunce cu usurinta la peste 20m si in conditii de vant puternic. Am pescuit cu ea pe niste laculete la pastrav fiind nevoit sa arunc nimfe grele la peste 18m. In cateva zile am sa trimit cateva poze.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 28 Iun 2005, 10:06

salut Cristi. sa stii ca este un lucru bun ca mai gasesti scule bune la preturi mai rezonabile. spun asta stiind ca esti un cunoscator al sculelor de calitate si un rod builder bun, ca cica potrivit lui nea' Malin "trebuie sa traiasca si rod builderi din Romania", el gelos fiind pe faptul ca ai succes cu betele pe care le faci pt pescari care sunt multumiti de ceea ce le-ai facut pana acum. asta este. oricum sa stii ca este imbucurator ca un pescar impartaseste impresiile sale si cu altii pt ca numai asa putem sa ne informam si sa stinem legaura, nu cu injurii si critici, pt ca in opinia unora daca nu ai G. Loomis inseamna ca nu ai nimic.

te-am salutat si ne vedem sambata acolo stii tu unde!

cristian.ene
veteran
veteran

Falcon de la Energofish

Mesaj de cristian.ene » 28 Iun 2005, 10:20

Salut Andrei nu-ti face griji pentru Malin ca doar traim in tara manelistilor de succes si a accesoriilor cat mai evidente, de la jeep-uri la sepci G.Loomis sau veste de sute de para asta ca asa iasa pictorialele artistice.
Malin fiind un on modern trebuie sa se evidentieze si el ,,obscen,, cu dotari cat mai convingatoare ca sa epateze prin accesorii. Singurul lucru prin care poate demonstra ca e si pescar nu doar scriitor, e sa mai prinda la concursuri. Din cate stiu nu a avut decat rezultate mai mult decat modeste.

cristian.ene
veteran
veteran

Falcon de la Energofish

Mesaj de cristian.ene » 28 Iun 2005, 17:06

A fost o mica neintelegere legata de modul in care se poate achizitiona aceasta lanseta .Se poate achizitiona doar din magazinul Energofish (str.Vasile Lascar) cu pretul de 1.440.000 lei in care este inclus adaosul de magazin. Lanseta are un pret cu 50% mai mic decat in 2004 cand costa 2.900.000lei. Nunarul de 10 inele hard chrome, mandrina si pluta de calitate
acopera pretul actual. Nu o priviti doar ca un pret rezonabil ci ca pe o lanseta
bine conceputa pentru a pescui la clean si de ce nu la avat sau pastrav pe rau cu orice tip de musca. Pentru a maximiza performantele lansetei puteti incerca firele Scientific Angler Air Cel sau Companion care au diametre reduse, memorie redusa si sunt foarte lucioase care le gasiti tot la Energofish si au preturi mai mici decat in SUA(+transport) si sunt chiar aici.

fir intins

Septimiu
senior
senior

Re: Falcon de la Energofish

Mesaj de Septimiu » 04 Iul 2005, 08:06

cristian.ene scrie:Pentru pescarii pasionati de pescuitul cleanului care vor o lanseta capabila sa lanseze in orice conditii muste uscate portante, streamere sau ude de mari dimensiuni va recomand lanseta de fly Falcon made in Asia de 8`FT (2.44m),clasa 5, cu actiune fast progresiva la pretul de numai 1.150.000 lei direct din depozitul Energofish. Lanseta este foarte usoara si desi pare scurta este capabila sa arunce cu usurinta la peste 20m si in conditii de vant puternic. Am pescuit cu ea pe niste laculete la pastrav fiind nevoit sa arunc nimfe grele la peste 18m. In cateva zile am sa trimit cateva poze.
E ceva dubios cu lanseta asta!
In primul rand pe ea scrie "Made in USA".
In al doilea rand firma Falcon are cu totul alta emblema (vezi: http://www.falconrods.com/fly.htm). Eu zic ca e o imitatie (poate una farte reusita) dar tot aia e!

cristian.ene
veteran
veteran

Falcon fly

Mesaj de cristian.ene » 04 Iul 2005, 11:21

Nu e nimic dubios, citeste mai bine inca o data.
Evident ca lanseta de la Energofish e made in ASIA lanseteele originale Flacon au actiune moderata pentru toate clasele(fresh water+ salt water) si costa 190 $ plus taxe deci nu poate fi vorba de nici o confuzie sau de o inselatorie. SI mai adaug lansetele originale Falcon sunt concepute pentru prezentare cu muste uscate de pastrav deci nu sunt recomandabile pentru clean.
Am vrut doar sa pun in evienta performantele lansetei de la Energofish in raport cu pretul si cu celelalte lansete de pe piata noastra.

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 04 Iul 2005, 11:42

Nu am spus ca lanseta nu are calitatile mentionate ci doar ca atat provenienta lansetei cat mai ales numele sunt incerte. Daca lanseta este fabricata in Asia de ce pe ea scrie ca e fabricata in USA?
Sunt curios daca firma americana Falcon a acordat licenta de fabricatie firmei care a fabricat lanseta respectiva. Daca da, ar fi normal sa aiba aceeasi emblema. Din cate stiu Falcon este marca inregistrata...

Mugurstefan
veteran
veteran

Cumpar !

Mesaj de Mugurstefan » 11 Aug 2008, 08:41

Daca stie pe unde e de cumparat sau are careva si s-a plictisit de ea si si-a luat ceva mai bun , cumpar si eu !
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 11 Aug 2008, 09:17

aveau pe xxx.ro, este o lanseta super; rezistenta, rapida, un inel de varf "fara moarte". I-am facut cadou una, cu doi ani in urma, unui prieten din provincie. deoarece are raul "in spatele casei" fiind inca scoler, deci si timp berechet, pescuieste aproape zilnic cu ea, in plus nu are grija de ea, a lasat-o in soare si in ploaie trage de ea de parca ar fi facuta din otel-carbon, totusi in afara de maner care a inceput sa dea semne de oboseala (datorita neglijentei, deh copiii) nu are alte bube.

AndreiB
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiB » 11 Aug 2008, 21:15

E o facatura reusita. N-are nici o legatura cu firma Falcon, dar e o lanseta buna. O maltratez de vreo 2 ani si nu da semne de oboseala. Are o actiune destul de rapida fara a fi brutala si o rezerva de putere impresionanta. Am scos buturugi cu ea. N-am menajat-o de loc. Cu un "double haul" corect scoate tot snurul din doua miscari. De departe cel mai bun raport calitate/pret de pe piata de la noi (vorbesc de magazine, nu de custom).
Invata din greselile altora pentru ca nu vei trai destul ca sa le faci tu pe toate.
http://www.kanciclub.webs.com

Scrie răspuns