incepator la inceput
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- juventinu88
- utilizator constant
pai uita-te si tu ce insecte zboara si umbla pe acolo unde vrei sa pescuiesti, asa in fata calculatorului nu pot sa-ti zic... is prea multi factori care influenteaza alegerea mustii, depinde de anotimp, de loc, de specia vizata... in general e bine sa ai cat mai multe culori si forme diferite.zigi2611 scrie:bine bine domne' , dar cu musca? ... cum ramane cu musca ?
depinde in ce stil si cu ce muste pescuiesti....de exemplu eu nu folosesc liderele de fluorocarbon decat la streamere si eventual nimfe si ude ....in nici un caz la uscate datorita densitati mai mari decat la monogeorgica scrie:eu mi-am facut sute de leadere singur si pot sa spun ca imi place sa le innod, sa le migalesc, da pana la urma tot la tappered leader am ajuns.
folosesc exori fluocarbon - floating, 2.7m cu tippet de 0.14 sau 0.16 si se comporta excelent la ce-mi trebuie mie, e mult mai tzapan ca orice fir mono pe care-l stiu io, nu are memorie aproape deloc, nu l-as mai schimba cu unu innodat nici sa ma tai cu lamanici n-am avut niciodata nevoie sa tai din el cine stie ce, numai cand schimb musca, cu un leader ma descurc de obicei 4-5 partide. incepusera sa ma enerveze si cei saptejdemii de tamburi de mono si fluocarbon de grosimi diferite.....
in afara de asta mie-mi face impresia ca un leader knotless e mult mai putin vizibil, eu cel putin am prins mult mai bine cu astea cumparate, o fi si ceva autosugestie la mijloc.... posibil.

adica mai simplu spus iti trage uscata la fund mult mai repede decat un lider de mono....

.....de asemenea liderele conice de la mama lor au o anumita lungime,grosime si o anumita conicitate pe care vrei nu vrei trebuie sa o accepti ca atare fie ca e fie ca nu e ceea ce iti trebuie la un moment dat...

.....adica aceasta conicitate si lungime a liderului trebuie sa difere in fc. de conditiile in care pescuiesti (vant ), marimea mustelor folosite, rauri de diferite marimi si tip de curenti, lacuri ,gradul de limpezime a apei , speciile de pesti vizate, marimea lor precum si cat de speriosi sunt la un moment dat....

de asemenea lungimea liderelor difera in fc. de tipul de snur folosit (plutitor intermediar sau scufundator) precum si adancimea locului de pescuit in care le folosesti....asa cum am mai spus

in nici un caz liderele ''de-a gata '' nu iti vor putea fi de folos in toate aceste conditii....insa binenteles ca aceste lucruri nu le vei descoperii decat atunci cand te lovesti de ele....si intradevar sunt aproape inexistente cand te limitezi doar la un anumit stil si loc de pescuit si la una doua specii asemanatoare ca marime si areal de raspandire

poi pt biban nu prea ai ce face cu mustele alea....sau poate daca te chinui tare
iti trebe nejte streamerase si sa le faci cumva sa coboare la adancime....
am mai vazut cleni muscarind...dar mici si rari zilele astea, cel putin pe aci prin zona....

iti trebe nejte streamerase si sa le faci cumva sa coboare la adancime....
am mai vazut cleni muscarind...dar mici si rari zilele astea, cel putin pe aci prin zona....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
pune pozele cu ele, si iti spunem toti pe unde crede fiecare ca ai gresit, doar asa o sa inveti sa legi corectzigi2611 scrie:am incercat azi sa leg niste streamere ... au iesit niste mutanti de toata frumusetea , sunt concurenta serioasa fata de cei de la Antipa
o sa faca infarct pestii cand o sa vada chestiile asta in apa
Dusul rece, mama invataturii

mda... poate ca ar fi trebuit sa mentionez ca io dau cu flaiu numai dupa pastrav, de preferinta cu muste dry, primavara, vara, pe rauri destul de late si clare....dragos74 scrie:depinde in ce stil si cu ce muste pescuiesti....de exemplu eu nu folosesc liderele de fluorocarbon decat la streamere si eventual nimfe si ude ....in nici un caz la uscate datorita densitati mai mari decat la monogeorgica scrie:eu mi-am facut sute de leadere singur si pot sa spun ca imi place sa le innod, sa le migalesc, da pana la urma tot la tappered leader am ajuns.
folosesc exori fluocarbon - floating, 2.7m cu tippet de 0.14 sau 0.16 si se comporta excelent la ce-mi trebuie mie, e mult mai tzapan ca orice fir mono pe care-l stiu io, nu are memorie aproape deloc, nu l-as mai schimba cu unu innodat nici sa ma tai cu lamanici n-am avut niciodata nevoie sa tai din el cine stie ce, numai cand schimb musca, cu un leader ma descurc de obicei 4-5 partide. incepusera sa ma enerveze si cei saptejdemii de tamburi de mono si fluocarbon de grosimi diferite.....
in afara de asta mie-mi face impresia ca un leader knotless e mult mai putin vizibil, eu cel putin am prins mult mai bine cu astea cumparate, o fi si ceva autosugestie la mijloc.... posibil.![]()
![]()
adica mai simplu spus iti trage uscata la fund mult mai repede decat un lider de mono....![]()
.....de asemenea liderele conice de la mama lor au o anumita lungime,grosime si o anumita conicitate pe care vrei nu vrei trebuie sa o accepti ca atare fie ca e fie ca nu e ceea ce iti trebuie la un moment dat...![]()
.....adica aceasta conicitate si lungime a liderului trebuie sa difere in fc. de conditiile in care pescuiesti (vant ), marimea mustelor folosite, rauri de diferite marimi si tip de curenti, lacuri ,gradul de limpezime a apei , speciile de pesti vizate, marimea lor precum si cat de speriosi sunt la un moment dat....![]()
de asemenea lungimea liderelor difera in fc. de tipul de snur folosit (plutitor intermediar sau scufundator) precum si adancimea locului de pescuit in care le folosesti....asa cum am mai spus![]()
in nici un caz liderele ''de-a gata '' nu iti vor putea fi de folos in toate aceste conditii....insa binenteles ca aceste lucruri nu le vei descoperii decat atunci cand te lovesti de ele....si intradevar sunt aproape inexistente cand te limitezi doar la un anumit stil si loc de pescuit si la una doua specii asemanatoare ca marime si areal de raspandire