incepator la inceput

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
zigi2611
veteran
veteran

Mesaj de zigi2611 » 04 Noi 2010, 20:34

am aruncat inaintasul cumparat ca partea groasa era prea buclata si nu am reusit sa o indrept si practic musca pica langa snur
cum sami fac singur inaintasul ? mam gandit la 3 bucati de to cm fiecare 0.50 -0.35-0.20
ideea este cami trebuie un mono drept si cu o memorie f scazuta , aveti idee ?

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 04 Noi 2010, 22:18

Imagine

uite aici unu mai finutz :wink:

zigi2611
veteran
veteran

Mesaj de zigi2611 » 04 Noi 2010, 22:42

si ca fir ? fluo? ce recomanzi ?

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 04 Noi 2010, 23:22

da fluocarbon, sau iti cumperi inaintas subtiat din fabricatie, astea-s mult mai bune dupa parerea mea. sunt diferite cu varfu de 0.18, 0.16 etc... oricat de perfect ai innoda tu un inaintas, nu se compara cu unul subtiat "de la mama lui de acasa" (cu conditia sa fie ceva de calitate). bineinteles ca e o satisfactie cand prinzi ceva cu un selfmade-leader, dar asta-i cam singurul avantaj, parerea mea...

Imagine

Imagine

inca un model mai simplu.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Noi 2010, 08:13

zigi2611 scrie:cum sami fac singur inaintasul ? mam gandit la 3 bucati de to cm fiecare 0.50 -0.35-0.20
ideea este cami trebuie un mono drept si cu o memorie f scazuta , aveti idee ?
ce zice Georgica zice bine :D
sau , cum ziceam mai devreme poti alege, masochist din fire, varianta un pic mai complicata :twisted: :
http://www.hatchesmagazine.com/page/may2006/185

sau cauti pe iutub furled leader....
caracteristicile sunt usor diferite, e ceva mai greu de facut, DAR :D ce e superb la astea e ca nu au memorie deloc.... pt uscate cel putin sunt grozave impreuna cu un tippet ok....

Personal as alege varianta lui Georgica :lol: :lol:
si tot personal, daca pescuiesc dupa bibani de ex pe care nu ii incurca prezentarile nici nu ma obosesc foarte tare ci imi prind o buca de 0.35, una de 0.25 , una de 0.20 si tupa aia tippetul la alegere ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

zigi2611
veteran
veteran

Mesaj de zigi2611 » 05 Noi 2010, 19:47

super tare chestia cu furled leader, am vz pe youtube si am facut un inaintas impletit din : 120cm de 0.25(60 cm impletit) + 120 cm de 0.18(60 cm impletit) + 180 cm de 0.14(pus in 3 , am impletit 2 de 60 cm si am lasat 1 de 60 cm ca tipet)
nu am folosti fluo, ci mono de la stationar
toata chestia are cam 240 cm si vreau sa zic sa nush cat bine am facuto dar fata de cea cumparata e aproape dreapata si fara memorie
nu credeam ca este o solutie atat de simpla la o problema pe care eu am considerato capitala
acestea fiind spuse cred ca am rezolvat problema cu inaintasul , urmatoarea fiind: mustele ( ce?, unde?, cum?)
sunt interesat de niste poze cu muste bune pt anumite specii (clean, oblet, biban, rosioara ... )
nu sunt dispus sa invat flytying(cel putin deocamndata), sunt interesat in steemere(cred ca sunt mai usor de legat decat mustele mici)
am auzit ca este cineva din Pitesti care leaga muste si vinde, il stie cineva ?
niste muste care miau mia ramas dupa prima iesire
muste mici
http://fotoimagehost.ro/vezi-imagine-9679/img_0612.jpg
muste medii
http://fotoimagehost.ro/vezi-imagine-9680/img_0613.jpg
muste peste medii
http://fotoimagehost.ro/vezi-imagine-9681/img_0617.jpg
sunt bune de ceva ?

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 06 Noi 2010, 14:55

heheheheee am mai auzit io de "furled leader" da nu stiam exact ce-i aia... m-am uitat si io pe tuburi si cand o sa am timp am sa incerc sa-mi fac si io asa ceva :lol: mai am cateva resturi de fluocarbon de grosimi diferite si chiar asa de complicat nu pare a fi, asa din vazute cel putin, as fi curios sa vad cum se comporta chestia pe balta.
zigi daca faci vreo iesire cu furled-leaderu baga niste informatii te rog.

fire zbuciumate!

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 08 Noi 2010, 02:42

Si de ce ma rog lederele cumparate sunt "mai bune" ?
sunt cel mult la fel de bune, pentru cand nu stii sa it faci singur, sa iti adaptezi leaderul la stilul de pescuit, stilul de cast, tipul de muste, , numarul acestora, etc...sau cand iti e lene...
Alteori insa iti vine sa dai cu ele dupa caini pentru ca nu merg...nu se potriveste tipul lederului cu ce faci tu acolo...si te apuci sa tai...si tai, si tai...si cand ai ajuns la diametrele necesare, e prea scurt...si tot la noduri ajungi... Si daca nu le faci de la inceput ca sa inveti ce si cum sta in spatele unui leader, se cheama ca in loc sa pescuiesti iti faci draci si pierzi muste.

PArerea mea e ca bine e sa le faci singur, sa inveti cum functioneaza, de ce are arhitectura respectiva, la ce ajuta si ce impiedica leaderul sa lucreze intr-un anume fel...
Dupa ce stii ce si cum, daca iti e lene cumperi...DAr nu stiu multi care dau exclusiv cu leadere cumparate odata ce au invatat sa isi faca...

Sa nu mai spun ca daca pescuiesti suficient prapadesti ceva leadere...nu tii mai mult de 3-4 partide pentru ca inevitabil mai apar probleme si ai prefera sa ai unul din mono fara zone frante samd...
CA sa cumperi 5-6 leadere bune face cat un snur nou...mai degraba dau banii aia pe un snur nou decat pe niste nylon banal...

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 08 Noi 2010, 07:44

Aici ii dau dreptate la domnu' parinte.
Am cumparat niste tapper leader la Devaux si de Jaxon erau mai putin rezistente la nod decat am reusit sa construiesc eu.
De ce?
Tapper leader cel putin ce am vazut eu e facut din mono destul de moale.
Dupa cativa ani de distrus leadere pe banda rulanta si cu intinzator de leader folosit din cand in cand am ajuns ca distrug 1-2 leader la 30-40 de partide de muscarit.

Conteaza foarte mult stilul de pescuit si lungimea leaderului. Pe mine ma prinde leaderul de 2,7 m cu 0,5 mm - 0,18 mm si tippet de 30 cm de 0,16 mm fluocarbon de la Trabucco. Un tippet il consum cam la 2-3 partide.
the angler is catching xxx, not by the lure

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 08 Noi 2010, 10:19

eu mi-am facut sute de leadere singur si pot sa spun ca imi place sa le innod, sa le migalesc, da pana la urma tot la tappered leader am ajuns.
folosesc exori fluocarbon - floating, 2.7m cu tippet de 0.14 sau 0.16 si se comporta excelent la ce-mi trebuie mie, e mult mai tzapan ca orice fir mono pe care-l stiu io, nu are memorie aproape deloc, nu l-as mai schimba cu unu innodat nici sa ma tai cu lama :lol: nici n-am avut niciodata nevoie sa tai din el cine stie ce, numai cand schimb musca, cu un leader ma descurc de obicei 4-5 partide. incepusera sa ma enerveze si cei saptejdemii de tamburi de mono si fluocarbon de grosimi diferite.....
in afara de asta mie-mi face impresia ca un leader knotless e mult mai putin vizibil, eu cel putin am prins mult mai bine cu astea cumparate, o fi si ceva autosugestie la mijloc.... posibil.

Scrie răspuns