Incepator (cu bani putini)

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Incepator (cu bani putini)

Mesaj de semlecangheorghe » 29 Mar 2013, 22:15

...."temperamentul de ardelean".
Mai bine asa..altii o ard prea repede.. :lol:

La intrebarea cu acele lungi nu stiu sa-ti raspund,in materie de flyting sint incepator ca si tine,si prefer sa-mi cumpar goangele de la cei care leaga.Sint sigur ca Leo te va ajuta,cu orice intrebare..Pina una alta,uite aici ceva de studiu..

http://flytying.ro/
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Sebiyi
junior
junior

Mesaj de Sebiyi » 30 Mar 2013, 18:14

ce vad acolo nu ma ajuta,eu nu cumpar componente, am taiat pene de la pasari si acum ma pun sa fac cv :D (cu ace cu paleta ca n-am d-alea de fly (inca)
Mersi mult de sfat!

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 30 Mar 2013, 18:44

Daca nu te grabeai, in locul snurului aluia puteai sa-ti iei o menghina - ti-am zis ca-ti dau un snur; acuma snurul va astepta din nou pe cineva care are nevoie de el... 8)
De legat in mana se poate - este un mestesug vechi pe care nici cei mai buni legatori nu-l cunosc - dar nu poti lega orice si pe orice carlig. Pe carlige cu paleta si forfac gata legat n-o sa poti lega fara mengina... sau poate o sa poti... ai foaaaarte mult timp la dispozitie sa incerci. :)

Sebiyi
junior
junior

Mesaj de Sebiyi » 30 Mar 2013, 22:33

Am legat 4... sunt praf :(( 2 au iesit aprox ok dar celelalte.... bine... am o sarmasubtire, dar e grea (am pusbobite de polistiren ca sa iasa plutitoare, dar am pus si multa sarma si merge ca bolovanul.... am nevoie de muste adevarate !!! :(( maine merg la pescuit, nush daca o sa folosesc stilul asta... ori pe olt pe undeva, ori pe o balta de caras si crap (probabil daca merg pe balta o sa dau la fly, ca pe olt dau la spinn)

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 31 Mar 2013, 10:16

Deci primul principiu: Nu lestezi ceva ce vrei sa pluteasca! :respekt: Sarma functioneaza ca lest. Principiu derivat: daca totusi vrei sa se scufunde, nu pui materiale flotante... :lol:

Mustele care plutesc (asa-numitele "uscate") plutesc datorita tensiunii superficiale - aste o forta despre care nu stiu daca ai invatat inca la fizica; este principiul pe care poti face un ac de cusut sa pluteasca pe suprafata apei, desi e mult mai greu decat apa (adica mult mai dens ca material)

http://www.youtube.com/watch?v=3eLrCZsrP0M

Materialele din care este facuta o musca port fi foarte flotante (cum este foamul sau polistirenul - asta din urma mai putin folosit pentru ca nu este flexibil) sau care sa asigure o tensiune superficiala cat mai mare si care sa retina bule de aer mici care sa tina musca sus...
Penele nu sunt flotante: ele plutesc doar atata timp cat raman "uscate" cat de cat. Dupa ce au absorbit apa, se duc la fund pentru ca sunt formate din cheratina - acelasi material din care organismul "fabrica" parul si unghiile. Plutesc doar penele mari, care au o camera de aer suficient de mare in tija. Plutirea celorlalte se bazeaza pe tensiunea superficiala. In functie de pana, unele pastreaza mai bine tensiunea superficiala (penele de gat de cocos si penele din curul ratzoiului - cul de canard sau cdc), altele se imbiba mai usor (penele de gaina, de potarniche) si care se folosesc la muste ude.

Ideea este ca nu poti folosi orice pana la orice musca - asa ca site-ul pe care ti l-a recomandat nea Gigi poate o sa-l gasesti foartye folositor, daca te ambitionezi sa-l parcurgi. In momentul de fata este cea mai buna sursa in limba romana pentru asa ceva. Daca te descurci cu engleza vei gasi nenumarate alte surse dar nu o neglija pe asta. :wink:

Sebiyi
junior
junior

Mesaj de Sebiyi » 31 Mar 2013, 13:35

Ms mult... n-am inteles faza cu acul... however, osa mauit pe acolo, ideea e ca nu vreau sa folosesc foam-uri cdc-uri si alte minuni de genul... Mai incercam :)

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 31 Mar 2013, 19:10

Nu intra in pescuitul asta cu idei preconcepute. :wink:

Sebiyi
junior
junior

Mesaj de Sebiyi » 31 Mar 2013, 20:02

Ms de sfat.... dar... poti sa vorbesti romaneste pls? :oops: