flytying-ajutor de inceput-sfaturi pentru incepatori

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Ian 2011, 23:37

Andrei, sa stii ca tare as veni la Metrorex dar nu apuc, scap seara de la servici ba ne-au bagat de curand si servici de noapte cam o data pe saptamana....stiu ca baietii sunt amabili si prietenosi. De pilda i-as intreba la ce e bun conectorul tip boaba de orez. Daca faci noduri bune mai e util la ceva?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 25 Ian 2011, 10:40

personal nu ma incanta folosirea conectorului :)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 25 Ian 2011, 22:07

l-am folosit ceva timp la clase mici insa nu-l recomand...
cel mai tare de departe este bucla invatata prin zona de la dumitru (kuintauti)...:

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Ian 2011, 22:48

Bucla zici? Sa fac o mica bucla pe snur, apoi leg cu ata si pun varnis sau o picatura de superglu? Tine la tragere?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 26 Ian 2011, 09:32

nu.
curetipe o lungime de invelisul de pvc, iar snuruletul de la miez il treci inca o data prin el insusi :)
daca te uiti atent la poza pusa de dragos ai sa vezi capatul snurului iesind...

personal am incercat la o cls 5 dar spre rusinea mea nu mi-a reusit ...
Metrorex rullz :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2011, 11:32

andrei.A scrie:nu.
curetipe o lungime de invelisul de pvc, iar snuruletul de la miez il treci inca o data prin el insusi :)
daca te uiti atent la poza pusa de dragos ai sa vezi capatul snurului iesind...

personal am incercat la o cls 5 dar spre rusinea mea nu mi-a reusit ...
Metrorex rullz :lol:
Inteleg. Dar eu nu am luat snur WF ci din ala care nu e mai gros la un capat. De aceea unde se termina si tre sa leg liderul e destul de subtire si greu de curatat camasa acolo sau greu sa trec un ac de cusut ca sa conectez astfel liderul printr-un nod spirala. Sper sa fie bun snurul asta Jaxon desi costa doar 60 lei. In lighean oricum pluteste....sa vad si pe rau!

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 26 Ian 2011, 12:59

:lol: alea is conditiile
in mod normal front tapperul e cam acelasi la toate :)

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 26 Ian 2011, 16:44

Faci un ochi din nailon de 0.25-0.30 in care prinzi firul de musca cam 1cm si tragi(poti sa folosesti ochiul dublu care se face la prastie) ;repeti operatia pana obtii 5-6cm de fir decopertat.Cu un ac de cusut SUBTIRE destrami capatul textil cam 1cm.Infigi acul de cusut in CENTRUL firului textil chiar in locul unde iese din camasa de pvc.Apesi si rasucesti pana trece acul prin fir pe 2cm(prin centrul firului textil),dupa care scoti in exterior varful acului(strapungi si camasa de pvc).Te poti ajuta de un patent la faza asta.Din capatul destramat al firului textil tai jumatate din fire sau cit e nevoie ca sa incapa prin urechea acului.Chiar daca o sa te chinui un pic sa bagi ata in ac e mai bine sa folsesti un ac subtire si TOCIT un pic in varf(agata mai putin in interiorul fitului textil).Cu patentul tragi de ac pana il scoti(strapungi) de tot firul de musca.Cand tragi acul afara(cu tot cu fir) e posibil scape cam tare asa ca e bine sa pui un pix,cui,etc in bucla pe care vrei sa o obtii(aia din poza).Asa reglezi si dimensiunea buclei din diametrul la pix,cui .Apuci cu o mana de cui si cu una de fir cam la 50cm una de alta si tragi.Asa sigilezi permanent bucla.Nu stiu cat de bine am explicat dar daca inveti sa faci bucla asta o sa-ti iasa din cap toate conectoarele.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2011, 20:56

Bic scrie:Faci un ochi din nailon de 0.25-0.30 in care prinzi firul de musca cam 1cm si tragi(poti sa folosesti ochiul dublu care se face la prastie) ;repeti operatia pana obtii 5-6cm de fir decopertat.Cu un ac de cusut SUBTIRE destrami capatul textil cam 1cm.Infigi acul de cusut in CENTRUL firului textil chiar in locul unde iese din camasa de pvc.Apesi si rasucesti pana trece acul prin fir pe 2cm(prin centrul firului textil),dupa care scoti in exterior varful acului(strapungi si camasa de pvc).Te poti ajuta de un patent la faza asta.Din capatul destramat al firului textil tai jumatate din fire sau cit e nevoie ca sa incapa prin urechea acului.Chiar daca o sa te chinui un pic sa bagi ata in ac e mai bine sa folsesti un ac subtire si TOCIT un pic in varf(agata mai putin in interiorul fitului textil).Cu patentul tragi de ac pana il scoti(strapungi) de tot firul de musca.Cand tragi acul afara(cu tot cu fir) e posibil scape cam tare asa ca e bine sa pui un pix,cui,etc in bucla pe care vrei sa o obtii(aia din poza).Asa reglezi si dimensiunea buclei din diametrul la pix,cui .Apuci cu o mana de cui si cu una de fir cam la 50cm una de alta si tragi.Asa sigilezi permanent bucla.Nu stiu cat de bine am explicat dar daca inveti sa faci bucla asta o sa-ti iasa din cap toate conectoarele.
Mersi mult Bic, o sa ma stradui sa inteleg. La primele poartide folosesc conectoarele dupa aia incerc metoda ta. Exista si metoda care sa nu duca la distrugerea a cativa cm de snur, ceva de genul doar nod?
Inca ceva. Azi seara am fost in curte si am luat lanseta si mulineta fly umpluta cu snurul. Nu am avut backing si am pus de la Bricostore o sfoara de nylon impletita diametru de 2 mm deci de vreo 3-4 ori mai groasa ca snurul. Au incaput cca 10 m de sfoara din asta plus 28 de snur si au mai ramas cam 5 mm pana la umplerea maxima a tamburului. Am desfasurat la inceput 4-5 m de snur si am inceput sa dau inainte si inapoi treptat desfasurand cu mana stanga snur de pe mulineta. Toate bune si frumoase, lanseta mea cl 5-6 desfasoara bine firul DD F nr 5, se duce bine si il simt in mana. Dar, offff, ceva trebuia sa nu fie OK! Se cam infasoara aiurea snurul pe tambur, mereu se desfac spirele si parca ar da sa iasa! Poate ptr ca nu am backing adevarat si nu am infasurat uniform sfoara aia pe tambur. Fiind groasa s-a asezat cu denivelari! Ce sa fac? Musai sa iau backing adevarat? Mi e sa nu mi se incurce snurul pe apa ca deja are tendinta sa intre in spatiul dintre tambur si capacul cu manerul.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 26 Ian 2011, 21:09

relaxeaza-te...cel mai probabil e din cauza ca mulineta e de kko si tu tragi cu entuziasm de fir :)

Scrie răspuns