first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
http://www.xxx.ro/produse/213/1460/S ... -WF4F.html
Depinde de batul tau.
Cum am zis, al meu este dat 4-5 dar se pupa cu WF 6
Am dat si cu DT5...nu-mi place DT-ul....nu-mi place ca necesita multa munca, iar eu vreau distanta foarte usor.
Deh...imi place(si am ape) sa pescuiesc cu ude/streamere
Depinde de batul tau.
Cum am zis, al meu este dat 4-5 dar se pupa cu WF 6
Am dat si cu DT5...nu-mi place DT-ul....nu-mi place ca necesita multa munca, iar eu vreau distanta foarte usor.
Deh...imi place(si am ape) sa pescuiesc cu ude/streamere
Nu merge linkul...WF/F imi trebuie si mie. Miezul e multifilament?
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
Hell,
Vision nu produce fire la fel ca multe alte firme care doar le impacheteaza si in unele cazuri au propriile taperuri. Si Vision produce la unul din granzi dar ca rezistenta sunt sub SA si Cortland, seamana cu RIO., camasa cade cam repede.
Ce am boservat la cele mai cunoscute fire de fly
A. .Rezistenta camasa
1. SA medium - premium/price si Cortland 444
2. Rio au camasa mai subtire si ami fragila la abuzuri
B. Diametrele firelor pentru aceesi clasa si profil
1. Rio cele mai subtiri
2. SA subtiri si ele
3. Cortland mai groase
C. Cum aluneca
1. SA AST
2. RIO premium
3. Cortland 444
D.Care aduna cea mai putina mizerie(eu le sterg dupa fiecare partida)
1. SA
2. Cortland, RIO
momentan folosesc doar SA dar apreciez Cortland 444 sau RIO
Michael ,
Am folosit pe Imperial 8`ft. #5 un fir SA 4 1/2 care ajuta lanseta sa nu moara la 18-20m dar nu e la fel de usor de incarcat la distante de 5-10m unde cu fir DT5 functioneaza ireprosabil.
Depinde de lanseta, unele lanseza bine cu fir mai usor cu o clasa alte nu, trebuie sa probezi inainte cu un fir la care sti exact greutatea firului.
Vision nu produce fire la fel ca multe alte firme care doar le impacheteaza si in unele cazuri au propriile taperuri. Si Vision produce la unul din granzi dar ca rezistenta sunt sub SA si Cortland, seamana cu RIO., camasa cade cam repede.
Ce am boservat la cele mai cunoscute fire de fly
A. .Rezistenta camasa
1. SA medium - premium/price si Cortland 444
2. Rio au camasa mai subtire si ami fragila la abuzuri
B. Diametrele firelor pentru aceesi clasa si profil
1. Rio cele mai subtiri
2. SA subtiri si ele
3. Cortland mai groase
C. Cum aluneca
1. SA AST
2. RIO premium
3. Cortland 444
D.Care aduna cea mai putina mizerie(eu le sterg dupa fiecare partida)
1. SA
2. Cortland, RIO
momentan folosesc doar SA dar apreciez Cortland 444 sau RIO
Michael ,
Am folosit pe Imperial 8`ft. #5 un fir SA 4 1/2 care ajuta lanseta sa nu moara la 18-20m dar nu e la fel de usor de incarcat la distante de 5-10m unde cu fir DT5 functioneaza ireprosabil.
Depinde de lanseta, unele lanseza bine cu fir mai usor cu o clasa alte nu, trebuie sa probezi inainte cu un fir la care sti exact greutatea firului.
-
- veteran
Cum spune Hell conteaza lanseta , firul, marimea mustelor.
In principiu un fir mai greu duce mai usor muste mai mari sau mai grele.
O lanseta buna fast tine usor in aer 14-15m de fir in aer inainte sa faci o ultima lansare deci se poate ajunge la peste 20m cu o lanseta de 8`ft. #5 si fir DT.
Vorbec de distante de pescuit cu prezentare nu de casting.
In principiu un fir mai greu duce mai usor muste mai mari sau mai grele.
O lanseta buna fast tine usor in aer 14-15m de fir in aer inainte sa faci o ultima lansare deci se poate ajunge la peste 20m cu o lanseta de 8`ft. #5 si fir DT.
Vorbec de distante de pescuit cu prezentare nu de casting.
-
- veteran
Nu e o lanseta de distante extreme dar poate.
Va multumesc frumos pentru sfaturi.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Cristi, tu zici bine ce zici. 
Dar, eu (in mintea mea) prefer sa schimb firul la un an de zile. Am mai zis undeva, pescuiesc mult, undeva la 200-250 de iesiri pe an.
Eh, in acest timp, firul ala poate vedea de la ape cristal din varf de munte, balti, pana la Cibin care este un rau poluat si pe langa actiunea chimicalelor, mai este si foarte tulbure deci mult nisip in apa(ceva balastiere mai sus de Sibiu)
Naiba stie cum de rezista cleanul pe aici
Nu spal firele decat toamna tarziu cand le trag de mulinete (asta daca mai sunt bune). In general partea cea mai uzata este chiar primi 2 m dupa head (ma refer la WF) ee, atunci tai partea activa (care inca este ok chiar si dupa atat timp) devine shooting head pentru Olt.
Deci decat sa dau cu snururi scumpe...mai bine unu care face 100 de lei.
Eu chiar ma inteleg bine cu snurul asta de Vision
Asta in cazul batului de o mana, adica despre ce discutam aici.
Pe Olt prefer DH-ul...head cuplat la amnesia si ma doare la bascheti
Dar aici prefer fire de la RIO! (a se intelege fire venite dela firme cu renume)

Dar, eu (in mintea mea) prefer sa schimb firul la un an de zile. Am mai zis undeva, pescuiesc mult, undeva la 200-250 de iesiri pe an.
Eh, in acest timp, firul ala poate vedea de la ape cristal din varf de munte, balti, pana la Cibin care este un rau poluat si pe langa actiunea chimicalelor, mai este si foarte tulbure deci mult nisip in apa(ceva balastiere mai sus de Sibiu)
Naiba stie cum de rezista cleanul pe aici

Nu spal firele decat toamna tarziu cand le trag de mulinete (asta daca mai sunt bune). In general partea cea mai uzata este chiar primi 2 m dupa head (ma refer la WF) ee, atunci tai partea activa (care inca este ok chiar si dupa atat timp) devine shooting head pentru Olt.
Deci decat sa dau cu snururi scumpe...mai bine unu care face 100 de lei.
Eu chiar ma inteleg bine cu snurul asta de Vision
Asta in cazul batului de o mana, adica despre ce discutam aici.
Pe Olt prefer DH-ul...head cuplat la amnesia si ma doare la bascheti

Dar aici prefer fire de la RIO! (a se intelege fire venite dela firme cu renume)
Michael, vezi ca pe Cabelas sunt foarte frecvent reduceri mari la produse scoase sub brandul propriu, inclusiv la snururi. eu am luat un snur WF sink tip Cabelas Prestige cam la 25$. De mentionat ca snururile Cabelas sunt facute de Scientific Anglers! La pretul asa poti incerca mai multe tipuri de snururi - le vei gasi utilitatea. Snururile sunt foarte bune, mi se par mult peste firele entry level de la producatori renumiti (mai bune de exemplu decat Rio Mainstream, Cortland 444). Pentru clasa 5 eu as incepe cu snur de clasa 5. Pe rau larg as merge mai degraba pe WF - nu trebuie sa-l tii in aer la nesfarsit, trebuie sa zboare. Pe paraie medii/mici prefer DT desi nu stiu neaparat de ce, in cele mai multe situatii doar imi umple mai bine mulineta. Asta pentru ca pe astfel de rauri pescuiesti undeva la 8-10-12 metri si pe primii 9-10 metri nu sunt diferente notabile intre DT si WF echivalente.
Cel mai bine ar fi sa iei legatura cu muscarii din Timisoara, mai faceti un casting, mai vezi ce snur iti merge pe lanseta si ii dai bataie. Sau iei 1-2 snururi convenabile din cele recomandate pe aici si ii dai drumul la treaba; chestia asta cu castingul este intr-adevar fizica pura; dar totusi nu ciar cuantica...
Cel mai bine ar fi sa iei legatura cu muscarii din Timisoara, mai faceti un casting, mai vezi ce snur iti merge pe lanseta si ii dai bataie. Sau iei 1-2 snururi convenabile din cele recomandate pe aici si ii dai drumul la treaba; chestia asta cu castingul este intr-adevar fizica pura; dar totusi nu ciar cuantica...

Va multumesc mult pentru sfaturi! O sa mai vad daca reusesc sa ma inteleg pentru Vision! Daca nu poate il contactez pe Cristian.ene pentru un combo !:)
Ps. mulineta este cu frana.....
Multumesc!
Ps. mulineta este cu frana.....
Multumesc!