Si cand dai de musca care trebuie......better hold on to your rod and prey that you have enough backing line
first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori
Re: first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
Bottom line....se prinde!
Si cand dai de musca care trebuie......better hold on to your rod and prey that you have enough backing line
stilul normal ca la ude? batul cu varful in sus si atent la fir pe muscatura?
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Astia sunt mai gay....nu le plac umedele 
Salutare!
Sunt spinner si in ultima vreme ma tot bate gandul sa ma apuc si de fly.. si pentru asta vreau sa imi cumpar scule de fly. As vrea, daca se poate, sa imi dati niste sfaturi pentru ca sunt nou in domeniu si nu stiu prea bine spre ce combo ar trebui sa ma orientez.. As aprecia ceva recomandari de bat + mulineta de fly la un buget de aprox 100 euro, usor ajustabil
Eventual astept si ceva oferte concrete pe PM. Multumesc anticipat!
Sunt spinner si in ultima vreme ma tot bate gandul sa ma apuc si de fly.. si pentru asta vreau sa imi cumpar scule de fly. As vrea, daca se poate, sa imi dati niste sfaturi pentru ca sunt nou in domeniu si nu stiu prea bine spre ce combo ar trebui sa ma orientez.. As aprecia ceva recomandari de bat + mulineta de fly la un buget de aprox 100 euro, usor ajustabil
Sculele se aleg in functie de pestele pe care il vizezi.
Urmatorul criteriu este cat de lat este raul si cat de accesibil de pe maluri.
Urmatorul criteriu este cat de lat este raul si cat de accesibil de pe maluri.
Presupunand ca vizezi clean si/sau avat, in banii astia ar intra un bat barracuda lucky fly (clasa 6 de ex. sa mearga si niste streamere) - 140ron, un fir vision attack 90 ron, mulineta ceva cormoran am vazut la 70 ron parca, backing - 20-30 ron. In rest leader si tippet + muste. Asa de prins gustul, zic ca merge
Indubitabil!
ok, daca zici ca-s mai gay, in loc de umede le dam umeziHell scrie:Astia sunt mai gay....nu le plac umedele
fiind pesti care mai tot timpul stau lipiti de substrat (banuiesc asta dupa forma gurii lor) banuiesc ca niste imitatii de chironomide, larve, viermusi ar merge la scobar bine.
oare se baga si la uscate? ma-ndoiesc, au gura ca si mreana...
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Da, intr-adevar, am uitat sa mentionez ca sunt vizati pestii de talie mica si medie : clean, pastrav, avat... Am inteles ca un bat clasa 4/5 ar fi cel mai indicat.. Cat despre buget, as fi dispus sa dau pana in 500 de RON sa zice, pe un combo decent.. Aici nu includ firul si restul accesoriilor. Deci strict bat si mulineta... Ce imi recomandati?
Ma uitam la bete pe TotalFishing si vreau sa intreb ce parere aveti de Cormoran FlyCor MR - 2.44m , clasa 4/5 2 tronsoane...? Si cu ce mulineta as putea sa l echilibrez?