first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
O intrebare de incepator, avand in vedere locul in care postez:
O musca, sau doua. Daca doua, cum o pot lega pe a doua cel mai corect?
Am cautat peste tot la flai si nu am gasit informatii despre asa ceva(poate nu am insistat suficient).
Oricum, as vrea sa vad niste pareri, si daca se pun doua, in ce mod se recomanda legarea lor?
Multumesc
Am cautat peste tot la flai si nu am gasit informatii despre asa ceva(poate nu am insistat suficient).
Oricum, as vrea sa vad niste pareri, si daca se pun doua, in ce mod se recomanda legarea lor?
Multumesc
- pescardeclean
- utilizator constant
Daca dai la uscata sau uda nu iti recomand doua muste! Se vor incalci si vei pierde jumate din timp descalcind sau taind!iovys scrie:O intrebare de incepator, avand in vedere locul in care postez:
Multumesc
La nimfa se poate, dar acolo nu ma pricep deloc, deci nu pot sa-ti dau un sfat.
-
- veteran
Nu am incercat cu 2 (e vorba de muste nu de alte chestii, da?
) dar cred ca se preteza o saltatoare la 1-1,5 m de musca princiapala. Ma gandeam sa incerc sa pun saltatoarea chiar unde e nodul ce conecteaza liderul de snur. Dar apare o problema: nu le poti urmari vizuaal pe ambele mai ales pe curent iute, in rau de munte. Deci sansa sa intepi cand ataca pestele pe oricaree din ele e mica. Doar una din ele va fi urmarita constant si corect.

Eu am incercat cu doua...muste
Da nu se prea intelegeau intre ele, si se incurcau, asa ca tot la una am ajuns. Ma gandeam ca foloseste cineva doua si exista o metoda de legare care sa nu le faca sa se incurce.
Pana acum toate voturile se indreapta catre o musca. Cred ca voi merge pe una in continuare. Daca totusi e careva, care se descurca cu doua in acelasi timp(muste), astept recomandari

Pana acum toate voturile se indreapta catre o musca. Cred ca voi merge pe una in continuare. Daca totusi e careva, care se descurca cu doua in acelasi timp(muste), astept recomandari

-
- veteran
-
- veteran
Dar care din cele 2 muste e cu rol de "semnalizator" de muscatura la tine? Adica una mai mare si mai colorata, mai usor de vazut pe apa? Nu e cea de pe saltatoare?HellRAISER scrie:a doua musca, eu o pun undeva la 40-50 cm fata de prima, si legata cu un fir de cca. 10-15cm.
De incurcat....se incurca...dar mai putin ca la inceput