first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 10 Iun 2011, 18:49

O intrebare de incepator, avand in vedere locul in care postez:
O musca, sau doua. Daca doua, cum o pot lega pe a doua cel mai corect?
Am cautat peste tot la flai si nu am gasit informatii despre asa ceva(poate nu am insistat suficient).
Oricum, as vrea sa vad niste pareri, si daca se pun doua, in ce mod se recomanda legarea lor?
Multumesc

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 10 Iun 2011, 21:51

te referi la pescuitul cu 2 muste ? pe saltatoare ? daca da , am auzit da nu am pescuit . sunt meseriasi mari prin zona si sigur o sa te ajute.

bafta.

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 11 Iun 2011, 06:10

iovys scrie:O intrebare de incepator, avand in vedere locul in care postez:
O musca, sau doua. Daca doua, cum o pot lega pe a doua cel mai corect?
Am cautat peste tot la flai si nu am gasit informatii despre asa ceva(poate nu am insistat suficient).
Oricum, as vrea sa vad niste pareri, si daca se pun doua, in ce mod se recomanda legarea lor?
Multumesc
Daca dai la uscata sau uda nu iti recomand doua muste! Se vor incalci si vei pierde jumate din timp descalcind sau taind!

La nimfa se poate, dar acolo nu ma pricep deloc, deci nu pot sa-ti dau un sfat.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 12 Iun 2011, 10:30

La nimfa se poate, dar acolo nu ma pricep deloc, deci nu pot sa-ti dau un sfat.
:lol: :lol: :lol:
Noo....ma...iexplica si la mine cum vine asta. Adica la nimfa se poate sa dai c doo, dar nu te pircepi, deci nu poti da sfaturi, dar tu zici ca se poate da :lol: :lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 12 Iun 2011, 14:25

Nu am incercat cu 2 (e vorba de muste nu de alte chestii, da? :D ) dar cred ca se preteza o saltatoare la 1-1,5 m de musca princiapala. Ma gandeam sa incerc sa pun saltatoarea chiar unde e nodul ce conecteaza liderul de snur. Dar apare o problema: nu le poti urmari vizuaal pe ambele mai ales pe curent iute, in rau de munte. Deci sansa sa intepi cand ataca pestele pe oricaree din ele e mica. Doar una din ele va fi urmarita constant si corect.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 12 Iun 2011, 14:49

Eu am incercat cu doua...muste :D Da nu se prea intelegeau intre ele, si se incurcau, asa ca tot la una am ajuns. Ma gandeam ca foloseste cineva doua si exista o metoda de legare care sa nu le faca sa se incurce.
Pana acum toate voturile se indreapta catre o musca. Cred ca voi merge pe una in continuare. Daca totusi e careva, care se descurca cu doua in acelasi timp(muste), astept recomandari :)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 12 Iun 2011, 14:52

Multi avem doua....muste, important e sa nu afle una de alta sau sa nu se incaiere din senin cand snurul e in aer si lansezi! :D Si mai ales aa nu fie...rele de musca sau nu amandoua. Altfel e durere!!!! :lol:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 12 Iun 2011, 18:25

a doua musca, eu o pun undeva la 40-50 cm fata de prima, si legata cu un fir de cca. 10-15cm.
De incurcat....se incurca...dar mai putin ca la inceput

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 12 Iun 2011, 23:11

HellRAISER scrie:a doua musca, eu o pun undeva la 40-50 cm fata de prima, si legata cu un fir de cca. 10-15cm.
De incurcat....se incurca...dar mai putin ca la inceput
Dar care din cele 2 muste e cu rol de "semnalizator" de muscatura la tine? Adica una mai mare si mai colorata, mai usor de vazut pe apa? Nu e cea de pe saltatoare?

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 13 Iun 2011, 19:02

Uscata are rol de semnalizator daca mai dai cu o uda sau o nimfa mai usoara. De obicei uscata este prima, adica pe saltatoare si uda legata direct de curbura carligului

Scrie răspuns