first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
...desi sunt cam rarisime momentele (cel putin in ceea ce ma priveste) cand frana mi-a fost necesara, eu cred totusi ca este bine sa nu fie "scoasa din uz"...e o parere personala.
Daca mai pui, ca in mod obisnuit, necesitatea acesteia apare cand ai de furca cu vre-un "monstru" fie el pastrav sau clean, atunci chiar o vad obligatorie...
...cand curcubeul (52) a travesat intr-o fractiune de secunda toata bulboana de la un capat la altul, imi caraiau si dintii in gura nu numai mulinetul...ptiuu, ce vremuri
Daca mai pui, ca in mod obisnuit, necesitatea acesteia apare cand ai de furca cu vre-un "monstru" fie el pastrav sau clean, atunci chiar o vad obligatorie...
...cand curcubeul (52) a travesat intr-o fractiune de secunda toata bulboana de la un capat la altul, imi caraiau si dintii in gura nu numai mulinetul...ptiuu, ce vremuri
pai cu mana libera ce-ai facut? eu "franez" in cazuri de astea cu deshtele si sincer, n-am avut nevoie pana acum de caraitoare ca si frana, ca la spin...D_ali scrie:...desi sunt cam rarisime momentele (cel putin in ceea ce ma priveste) cand frana mi-a fost necesara, eu cred totusi ca este bine sa nu fie "scoasa din uz"...e o parere personala.
Daca mai pui, ca in mod obisnuit, necesitatea acesteia apare cand ai de furca cu vre-un "monstru" fie el pastrav sau clean, atunci chiar o vad obligatorie......cand curcubeul (52) a travesat intr-o fractiune de secunda toata bulboana de la un capat la altul, imi caraiau si dintii in gura nu numai mulinetul...ptiuu, ce vremuri
Firele le dau jos de pe mulineta doar cand incepe sezonu rece( a se intelege gheata la mal)
Atunci, le bag intr-un vas cu apa calduta si ceva detergent de vase diluat in apa. Dupa vreo 3-4 treceri\inmuieri printr-o carpa curata le fac bucle mari.
Mi-am facut la servici ceva saculeti dintr-un material asemanator celui in care vin poshetele doamnelor, este moale si fin.
Am scris cu un marker pe sac ce clasa este firu, si l-am pus la pastrare in dulap.
Atunci, le bag intr-un vas cu apa calduta si ceva detergent de vase diluat in apa. Dupa vreo 3-4 treceri\inmuieri printr-o carpa curata le fac bucle mari.
Mi-am facut la servici ceva saculeti dintr-un material asemanator celui in care vin poshetele doamnelor, este moale si fin.
Am scris cu un marker pe sac ce clasa este firu, si l-am pus la pastrare in dulap.
hmmm nu-i rea idea... tu firele floating nu le mai dai si cu grasime speciala din cand in cand in timpul sezonului?HellRAISER scrie:Firele le dau jos de pe mulineta doar cand incepe sezonu rece( a se intelege gheata la mal)
Sunt cam nepasator cu firele mele...nu le prea ingrijesc pe timpul sezonului.
In afara de curatat din cand in cand...nu vad nimic saracele
Dar pentru asta le pescuiesc intensiv...sunt momente in vara cand pescuiesc si cate 7-8 zile, zi de zi.....seara, dimineata, caldura, apa murdara, nisip.
Am fire doar de la vision...WF floating.
Fire moi, lungime de 25m, verde chartruse.
Am dat si cu un SA, care este mult mai rigid fata de Vision
In afara de curatat din cand in cand...nu vad nimic saracele

Dar pentru asta le pescuiesc intensiv...sunt momente in vara cand pescuiesc si cate 7-8 zile, zi de zi.....seara, dimineata, caldura, apa murdara, nisip.
Am fire doar de la vision...WF floating.
Fire moi, lungime de 25m, verde chartruse.
Am dat si cu un SA, care este mult mai rigid fata de Vision
-
- veteran
- kuin tauti
- veteran