pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
T.Adrian
- veteran

-
@Andrei
Legat de semnatura ta. In Europa la fishing for pleasure i se spune "angling" care intr-adevar nu are nici o legatura cu "fishing"

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
-
MuskMd
- veteran

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
Fario_nebunu
- veteran

Am facut primul pas in muscarit - am cumparat lanseta Flycor de la Cormoran, clasa 5-6, acum tre sa iau mulineta, snur, backing si leader ca muste am deja vreo 60-70.
Oare sa cumpar o mulineta tot Flycor MR 5-6 costand vreo 55 lei sau Cabela's Three forks 4/5/6 de 121 lei? Ori un SLV clasa 5-6 de 141 lei? Pana la urma conteaza cat de buna e mulineta in acest stil de pescuit sau e doar rezerva de fir? Ca de franat vad ca tot cu palma se face...Atunci cu ce e mai buna Cabella sau SLV decat Cormoran?
Cat despre snur, toata lumea mi a spus clar...Cortland si sa evit Ron Thompson. OK, dar pe magazinele online de la noi gasesc asa: fir musca fluo plutitor Cormoran de80 lei, Flycor sportline WF nr 5 de 80 lei, Vision attack WF 5 de 93 lei? WF e plutitor iar DT scufundator? Cred ca la pastrav o sa dau mai ales la muste uscate si la ude, mai rar nimfe deci sa iau un WF, ma gandeam. Ca backing ca sa pun pe mulineta sa umplu oare sa aleg un Sufix backing de 90 m la 12 lei? Sau sa pun pur si simplu o sfoara mai subtire ca tot am un mosor in casa?
Ca leader sa aleg un forfac conic Cormoran 0.34-0,12 ca parca nu am chef sa ma apuc sa leg singur bucatile de nylon sa rezulte diametrul descrescator...Trebuie musai fir fluo la musca sau un 0,12 transparent e OK?
Mersi anticipat ptr sfaturi si scuze daca s-a mai vorbit de chestiile astea de curand!
-
MuskMd
- veteran

fir vision
wf= weight forward - se fol mai pt distanta...teoretic
dt=double taper ( adica are capetele mai groase) se fol pt prezentari mai fine teoretic
mulineta cabelas sau slv ( parca flycor aia caraia cam tare..)
backing...ce-o fi la inceput

..pana dai de pestii aia care o sa iti traga 30 m de fir
forfac conic e ok...dar alea de la cormoran is cam nasoale...
Spor
-
Fario_nebunu
- veteran

andrei.A scrie:
fir vision
wf= weight forward - se fol mai pt distanta...teoretic
dt=double taper ( adica are capetele mai groase) se fol pt prezentari mai fine teoretic
mulineta cabelas sau slv ( parca flycor aia caraia cam tare..)
backing...ce-o fi la inceput

..pana dai de pestii aia care o sa iti traga 30 m de fir
forfac conic e ok...dar alea de la cormoran is cam nasoale...
Spor
Mersi ptr sfaturi, o sa fac efortul sa iau un Cabela's si un for DT ptr ca dau la clean si pastrav si am nevoie mai ales de postari de finete la distante de 7-10 m.
-
MuskMd
- veteran

rugamintea mea.... cauta-i pe baietii de la metrou

....
flyfishing si caterinca cat cuprinde

si o sa ai ocazia sa inveti niste chestii bine in compania lor, nu prost cum am invatat multi din astia care am invatat de capul nostru .

-
Fario_nebunu
- veteran

OK, iata o idee buna.
Ma intrebam insa de ce e nevoie de forfac conic lung de peste 2 metri cand as putea lega de snur un forfac 0.16 lung de maxim un metru. Crezi ca nu as avea muscaturi ptr ca pestii observa snurul? Sau nu are forma aerodinamica si circula greu in aer?
-
Hell
- veteran

-
1. sunt situatii cand pescuiesti la uscata dupa pasrtav si trebuie sa pui musca la vreo 1 m in fata lui, aici te ajuta lungimea leaderului
2. la un leader conic energia data de catre snur se transmite mai usor la musca
3. Nu exagera cu fineatea\lungimea leaderului pt ca te vei trezii ca nu mai poti pune musca pe suprafata apei finut, asa cum trebuie
4 subscriu la ce zice Andrei...cauta Clubul Metrorexilor...te va scapa de multe batai de cap

-
Adi G
- veteran

andrei.A scrie:
inca un avantaj la doubletaper - il potzi folosi pe amandoua partzile. adica il "intorci" cand ii nenorocesti un capat.
andrei.A scrie:backing...ce-o fi la inceput ..pana dai de pestii aia care o sa iti traga 30 m de fir
nu numai asta-i scopul backingului! cu el mai maresti un pic circumferintza tamburului, deci firul face bucle mai mari (ma refer la memorie), si nu-i atat de enervant
pentru inceput itzi recomand un doubletaper, floating.
-
kuin tauti
- veteran

georgica scrie:nu numai asta-i scopul backingului! cu el mai maresti un pic circumferintza tamburului
logic !