first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 30 Dec 2010, 20:59

:lol: :lol: carcotelor :P

save backing...buy large arbour si umpleti-le cu mono :lol:

tocmai am primit cea mai mica mulineta caraitoare de cls 3 :lol: :lol: :lol: :lol:
deci is mandru ca am si io colet din USA :roll:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 30 Dec 2010, 22:22

tu ce cauti cu clasa 3 bre?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Dec 2010, 22:46

Pot sa pun in loc de backing un nylon 0.30-0.40 obisnuit pe tambur? Care ar fi diferenta?
Din ce imi ziceti e bine ca incepator sa incep cu snur DT nu WT - lansez mai fin, fara plesneala si il folosesc la ambele capete. OK, asa sa fie. Azi am fost la Arrow si aveau mulinete Okuma de 34 lei dar mi s-au parut jucarii ieftine din grafit si SLV la 15o, scumpe...

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 30 Dec 2010, 23:03

Okuma aceea de grafit, nu caraie de te urci pe pereti si-ti smulgi parul de pe cap?
Mai bine tin firul infasurat in palma :lol: , decat sa duca la no. 9 dupa o partida cu caraitoarea aceea.
SLV-ul pare mult mai decenta d.p.d.v. al confortului fonic. :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Dec 2010, 23:16

D_ali scrie:Okuma aceea de grafit, nu caraie de te urci pe pereti si-ti smulgi parul de pe cap?
Mai bine tin firul infasurat in palma :lol: , decat sa duca la no. 9 dupa o partida cu caraitoarea aceea.
SLV-ul pare mult mai decenta d.p.d.v. al confortului fonic. :lol:
Da, asa e, caraie ca la nebuni Okuma ieftina. SLV e din aluminiu, arata super dar 150 lei e cam multisor.
http://www.xxx.ro/produs/2807/Mulinet ... Okuma.html
Dar cu 121 lei pot lua Cabella si mi se pare muuuult mai OK decat Okuma.
http://www.xxx.ro/produs/3836/Mulinet ... ela-s.html
De curiozitate - cand vin de la pescuit e musai sa scot firul de pe mulineta si sa il usuc, sa il derulez sau il las pe mulineta la uscat undeva la umbra? Trebuie curatat snurul de mazga, alge etc?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Dec 2010, 23:20

Inca ceva - sa fie un snur colorat - galben, oranj - sau in tonuri discrete - galbui, aramiu etc? Se sperie pestele de el? Am vazut in Franta si snur din matase naturala, banuiesc ca e ff scump la noi. Mai bine un Cortland de 100 lei, nu? De Ron Thompson doar de rau am auzit....Mai e Vision, cica nu ar fi rau!
http://www.xxx.ro/produs/3785/Fir-Vis ... ision.html La 118 lei e putin mai scump decat Cortland.
Oare ce inseamna "fir tippet"? Unde se pune si asta?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 31 Dec 2010, 08:02

:D
caraitoarea se rezolva prin tuning :D ...adica scoti tamburul si ii dai "caraitorile: jos .... ramanand doar suportul de fir care este de fapt.
firul galben , verde, roz :twisted: nu sperie decat daca vrei tu sa sperie :P ...de aia se pune leader de 2-3 m si in capatul leaderului inca un tippet, ( eu nu pun mai mult de 30-40 cm de linie) de care legi musca .....

Te uiti la 100 lei la mulineta dar te-ar tenta un fir de matase ? :twisted: bine ai venit in lumea alegerilor ilogice dpdv al rentabilitatii si sprijinite doar de factorul emotional :lol: :lol: :lol: ... incep sa cred ca prin hobbyurile astea ale noastre duse la un extrem prin astfel de alegeri ne apropiem de intelegerea pasiunii pt shopping inutil a consoartelor noastre :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

revenind.
ia un fir molcutz, un leader conic, si niste nailon de 0.12-0.16 ...
si go dupa clean.
dar mai incolo olea sa dea caldura :D

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 31 Dec 2010, 11:12

:lol: :lol: :lol: Andrei, foarte subtil...
Cred ca in "lumea" aceea calci si cand esti foarte experimentat si incerci sa eviti chestia asta la maximum... :lol:
Sunt de parere ca echipamentul ar trebui sa fie cam la acelasi nivel calitativ, luat pe componente...
Fario s-a gandit probail ca face cheluieli mai mici cu "cartaitoarea", considerand ca si asa nu face altceva decat sa adune si sa desfasoare firul (nu-i chiar asa!) si baga banii intr-un fir care se-asaza mai bine pe apa, etc.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 31 Dec 2010, 11:23

D_ali scrie::lol: :lol: :lol: Andrei, foarte subtil...
multumesc :D
e o calitate la care spera ,cred , toti cei care aspira la statutul de muscar :lol:

Oricum mai exista si varianta fara fir de musca.... doar cu mono.... :twisted: :lol:

revenind la faza cu itnretinerea firului, sunt o gramada de aritcole romanesti pe tema asta :D ( bine, nu o gramada dar fo 3-4 tot sunt :D )

personal la plecarea d epe apa am grija sa trag firul curat pe mulineta....dar in rest sunt relativ neingrijt cu firele :D... in final nimic nu tine o viata :D si tre sa mai castige si comerciantii un ban cinstit ;) 8)

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 31 Dec 2010, 11:36

io cred ca firul chiar trebuie sa aibe o culoare mai tipatoare, sau cel putin o culoare care se deosebeste clar de mediul inconjurator, ca sa-l vezi si sa-l controlezi tu mai bine :lol: leaderul oricum are 1,5 - 2,5m sau uneori chiar mai mult asa ca nu prea ai sanse sa sperii vreun peste.
mulineta pana in clasa 5-6 nu trebuie sa fie cine stie ce "scula", numai sa infasoare firul e important si poate greutatea (ai grija sa nu fie chiar bolovan), caraitorile se demonteaza foarte usor daca te enerveaza. poate fi totusi folositoare caraitoarea ca un fel de frana, adica sa nu se invarta tamburul mai departe cand tragi mai cu elan de fir si sa tragi exact cat iti trebuie.

Scrie răspuns