dupa ce intro zi am pierdut 2 conectori cu leader de tot cu peste am renuntat la conectori ... de atunci eu fac bucla pe firu de musca - intorc firul (sa aiba o ureche mica) si leg cu 2 nodur de aia clasica de carlig cu fir textil, pe astea (noduri/fir de musca "dublu" ) trag un tub elastic silicon de 3-4 cm ca sa protejeaza nodurile ... de cand folosesc montura n-am mai pierdut peste doar din ruperea tipetului sau daca s-a deschis carligul ...
o folosesc si pe ape de munte si prind mai bine cu asa montura fiindca un conector (de alea galbene vorbim cred) e mai robust mai zgomotos ...
mai sant si alte metode sa obti bucla de ex din fir mono la capatul snurului daca tragi un mono cu un ac cam 2cm in sus prin miezul snurului si cand scoti faci nod de carlig cu el pe snur dar nici una nu e asa de puternic ca ala ce am descris mai sus ...
cat despre ruperea betelor, eu am rupt 3 bete de musca :1 prin fortare cand am agatat , 2 cand am vrut sa desfac si am rasucit, 3 la inceputul lanseului dupa un schimb de loc am vrut sa trag jos ceva fir pt lanseu si pur si simplu s-a explodat blanku (e ciudat ca cu 5 minute mai devreme am scos un clenoc de 43cm cu ea dintrun suvoi mare) ... cred ca numai cazu ruperii prin calcare a mai ramas

dar aia nu mai vrau sa incerc
despre tipet : la inceput nu e nevoie sa folositi tipeturi groase , pt exersare folosit tipp mai subtiri sa prindeti mai mult pesti (mici - pt asta o sa primesc de la green peace

) cu timpul cand ati invatat "pestii" (asa zicem noi , obiceiurile lor etc) si stiati undes cei mari ce se manca cand sare etc puteti da si cu montura mai dura fiind ca mana deja e formata pt prezentare fina etc ... in functie de natura apei la cleni mari eu folosesc la uscate de la 0.14 pana la 0.18-0.20! , la streamerit clean si avat 0.25-0.30, dar pe ape de munte la pastrav lipan indiferent de metoda 0.10-0.14 (daca uit acasa tipetele subtiri atunci 0.16

) .. astea in general, mai is cazuri cand tre sa folosesti tipeturi mai subtiri ca altfel pestele nu se pune botu (ca la scobarit) si ai sanse sa pierzi muste ori intre pietre sau buruiane sau sa duca pestele , de aceea cei mai multi muscari is legatori (iesi cu ceva mai ieftin daca faci propriile muste

)