first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Noi 2008, 07:45

dragos74 scrie:unde Misule ,unde??? :)
Aproape de o intindere mare de apa sarata! :lol:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 21 Noi 2008, 08:52

auzi Miky sabite de 40-60cm ...adica cat 3-4 lipani de ai vostri si o punga de beldite :) :)
da sti ce e rau ....de urs mai fugi da sa fie ai naibii de barzauni ,bazdaganii sau cum le-o zice....ca de astia nu poti fugii...e ca in filmul ala american cu albinele ucigase :shock: :)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Noi 2008, 09:15

dragos74 scrie:auzi Miky sabite de 40-60cm ...adica cat 3-4 lipani de ai vostri si o punga de beldite :) :)
da sti ce e rau ....de urs mai fugi da sa fie ai naibii de barzauni ,bazdaganii sau cum le-o zice....ca de astia nu poti fugii...e ca in filmul ala american cu albinele ucigase :shock: :)
Mai, nu fi rau! Miky prinde lipani de peste 800 de grame bucata, la el unul de 400 gr e puiet, nici nu are tigaie atat de mica pentru fatzele alea! Tigaia la el are diametrul de fix 80 de cm! :lol:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Noi 2008, 11:59

Fario, nu-i nimic daca-i mai mare tigaia, cu atat intra mai multi d-aia mici mici :P
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 21 Noi 2008, 14:37

Fario_nebunu scrie: Miky prinde lipani de peste 800 de grame bucata, la el unul de 400 gr e puiet...
asa e! io scot lipanu' din apa cu gripul, minciocul ala de-o mana e prea mic ! Dragos, ce-ai vazut tu la mine in carlig, pe Ilva, o fost pentru diversiune ! aia Istvan i-o pus acolo, pentru turisti de Bucuresti !!! :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 21 Noi 2008, 23:27

:x

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 24 Noi 2008, 19:56

deeeci...sa revenim...lanseta este, firul este, mulineta in cateva zile.
intrebari:
1.ce fir folositi ca backing? merge si un mono mai grosutz? am vrut sa folosesc un textil, dar e pacat de el sa stea acolo :lol:
2.backing-ul cum il prindeti de tambur?
3.ce nod folositi intre backing si fir?
4.ce nod folositi intre fir si leader?
5.ce nod folositi intre leader si tippet?
6.ca si tippet folositi fluorocarbon, ce grosime?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 24 Noi 2008, 20:08

Michael, am si mulineta..a step forward:) daca-ti spun te c.. pe tine:) Baracuda metalica la 20 RON..nu faceti ca mine!dar am zis ca decat sa bat doua cuie in blanc mai bine una de-asta.sa invatam noi sa lansam si dupa aia ne-om lua si alte chestii..de backup caut si eu acu ce sa pun.cred ca un mono gros de vreo 40-45 ca desi-i mica ruleta scrie pe ea ca intra vreo 200 m de 45 parca, oricum snurul e mai gros si nu tre' sa ajunga chiar la buza ca am studiat-o si are un semn pana unde sa pui..sa dea zapada si incepem castingul ca mi-e frica sa tarai snurul pe pamant direct, poate se roade.ai pus bine problema cu nodurile ca asta-mi mai statea pe cap,in rest angrenajul e aproape complet:) ..
si mai o chestie nasoala..am pus azi ruleta pe batz si piciorul ei e mai ingust decat santul din mandrina..si santul e cumva deplasat in lateral(de la mandrina)..astea nu-s standard?sau o fi defect de fabricatie?..in pozitia maxim dreapta imi sta ruleta(mulineta) exact pe inele dar are joc pe stanga de 0.5 cm..m-a cam dat peste cap

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 24 Noi 2008, 20:54

Si totusi in cele din urma ce informatii a-ti dori sa mai primiti...dar asa mai la concret :?: :!:

caci Michael aia cu...''ce grosime de tipet folositi'' ...eu nu o inteleg....

...ce grosime folosim cand? la ce peste? cu ce lanseta ...sau tu pana acum la spinning foloseai aceeasi grosime de fir indiferent la ce si cu ce pescuiai :?: :? :)

de mulineta am vazut ca ai primit pe flytying sfaturi de la persoane avizate care prind zilnic numai namile ....si care fara super frana mulinetelor de la 3-5 mil. in sus nu stiu ce s-ar face... :?

mai ales ca ei folosesc clasa 3 la prins ''avati si cleni mari''...ca prind asa ceva cu clasa 3 eu nu pun la indoiala ...dar sunt curios cum oare lanseaza ei streemerele necesare pesc. avatului cu clasa 3 :?: :idea: :?

apropo de backing nu-ti face mari probleme ca nu o sa ajungi sa-l folosesti ...cel putin in primul an :wink: :)

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 24 Noi 2008, 21:56

da...la un incepator iti pui tot felul de probleme,nu?vezi prin magazine tippet de 0.12..maxim 0.18..fir cu care eu dau la pastrav(0.18)..0.14
0.12 mi se pare caca..cum sa pun tippet din asta can dstiu ca pot sa dau in pastrav de 0.5 Kg sau clean de la 1 Kg la 2-2.5 Kg..si cand am prins clean si pastrav mare la spinning cu 0.16-0.18 si aproape am avut probleme ,acu nu stiu cum se comporta batul de fly fata de ala de spin, e mai moale clar si mai absoarbedn socuri dar mai sunt multe chestii ptr care un tippet de 0.12-0.14 (in afar de finete) ti s-ar parea cam fragil..eu am avut ruptura la pastrav la 0.16 Sufix ultra knot si nu cred ca era mai mare pastravul de 400g..a fost de-ajuns o lumanare in care n-am fost indeajuns de pe faza si cu un batz un pic mai rigid..si s-a dus

Scrie răspuns