first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
am pregatit banii de cotizatie, dar n-am primit inca promisa nimfa roz care este emblema asociatiei 

Michael va recomanda Regulamentul forumului
trebuia sa te scoatem cumva din plictis, nu?eugen scrie:zzz...mi-ati cam tras-o in absentia. nu-i nimic, am lista, pe viitor fiti atenti, fiti foarte atenti.![]()
lol
salut cata!

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
Sa nu confundam, rozalia de Harghita (Genu's pinky nimph - Hr. Pat. # 666) nu e emblema asociatiei si se da ca si bonus primilor 50 muscari avansati care se vor inscrie ... Emblema asociatiei, si bonusul pentru incepatori, e mult mai cunoscuta Eugene's GRCH (gold ribbed cat hare)nimph, sau, la alegere, varianta cotarla parasuta (asta-i uscata si se pescuieste in josul apei, cu pompaje scurte si deseMichael scrie:am pregatit banii de cotizatie, dar n-am primit inca promisa nimfa roz care este emblema asociatiei

sal Eugene, poate-ti era dor

intrebare:
la un fir de clasa 6 ptr rau,pe ce distantza ar trebui sa fie cea mai mare greutate a firului(explicata de producator),influentzeaza aceasta treaba lanseurile si modul in care sunt plasate pe apa mustele?
culoarea firului influentzeaza atacul(este observat de peste) sau e mai mult folosit ptr observarea atacului si pozitzia mustei?
la un fir de clasa 6 ptr rau,pe ce distantza ar trebui sa fie cea mai mare greutate a firului(explicata de producator),influentzeaza aceasta treaba lanseurile si modul in care sunt plasate pe apa mustele?
culoarea firului influentzeaza atacul(este observat de peste) sau e mai mult folosit ptr observarea atacului si pozitzia mustei?
Adica pe ce portiune a firului (capete, mijloc)?pe ce distantza ar trebui sa fie cea mai mare greutate a firului(explicata de producator),
CRE Bacau - http://cre.naturabacau.ro
ma refer si la capete si la mijoc,
de ex: ptr lac e mai greu la capat ptr lansari mai lungi
dar ptr rau sunt mai multe optiuni:portiunea din capat mai usoara pana la mijloc unde e gros sau crescatorare de la capat pana la mijloc,care dintre astea doua ar trebui ales ptr rau,si care permite lansari precise
conteaza alegerea firului in functzie de musca folosita uscata uda sau nimfa sau exista si un fir universal
conteaza culoarea firului sau daca este floting sau sinking
dar ptr rau sunt mai multe optiuni:portiunea din capat mai usoara pana la mijloc unde e gros sau crescatorare de la capat pana la mijloc,care dintre astea doua ar trebui ales ptr rau,si care permite lansari precise
conteaza alegerea firului in functzie de musca folosita uscata uda sau nimfa sau exista si un fir universal
conteaza culoarea firului sau daca este floting sau sinking
1) total gresit ! nu asa se pune problema,... nu exista snururi pentru rau sau pentru lac ... exista snururi DT - cu greutatea repartizata uniform pe toata lungimea snurului, si exista snururi WF - cu greutatea repartizata excentric intr-un capat al firului ( pe ce lungime ? sunt mai multe profiluri in functie de la ce iti trebuie ) lansari precise poti face cu toate,... profilele alea conteaza la altceva: ex: prezentari fine, distanta, pescuit pe vant, etc...ed scrie: 1)ma refer si la capete si la mijoc,
2)conteaza alegerea firului in functzie de musca folosita uscata uda sau nimfa sau exista si un fir universal
3)conteaza culoarea firului sau daca este floting sau sinking
2)conteaza alegerea snurului in functie de mustele cu care vrei sa pescuiesti, dar nu dupa criteriul uscata, uda, nimfa,... ci dupa marimea mustei (aici te uiti la clasa snurului) si eventual adancimea la care vrei sa pescuiesti (floating, intermediate, sinking)
3)conteaza doar daca este incolor sau colorat... in rest nu conteaza !
de obicei o anumita culoare iti cam spune tie ca pescar ce tip de snur e: floating, intermediate, sinking...
de fapt ce te framanta ?vrei sa-ti cumperi snur ? sau doar asa... sa stii ?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
da vreau sa cumpar snur ptr initiere pescuit pe rau la clean mai mult dar nu strica sa incerc si la un pistruiat si nu pot sa imi dau seama ce drak era cu dintantzele alea de pe fir cu grosime,dar m-ai lamurit partial cu DT si WF asa ca ramane sa vad exact ce profil de WF mi se potriveste
dac ai putea sa imi spui unde gasesc o carte sau ceva documentatie ce poate fi tiparita la imprimanta in legatura cu tot ce tine de fly, nu pe net, ca imi ia prea mult timp si mai bine ma relaxez la citit, ti-as fi recunoscator
dac ai putea sa imi spui unde gasesc o carte sau ceva documentatie ce poate fi tiparita la imprimanta in legatura cu tot ce tine de fly, nu pe net, ca imi ia prea mult timp si mai bine ma relaxez la citit, ti-as fi recunoscator