echipament fly pentru avat
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
eugen scrie:sigur nu se va rupe in driluri, daca la asta te gandesti. practic n-are cum.

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
leba scrie:eugen scrie:sigur nu se va rupe in driluri, daca la asta te gandesti. practic n-are cum.nu la asta ma gandeam ci la posibilitatea de a lansa lung, cu streamere, pana in mijlocul lui Prutu'.
mai tu ai pus gind rau avatzilor de pe Prut???

jonah scrie:leba scrie:eugen scrie:sigur nu se va rupe in driluri, daca la asta te gandesti. practic n-are cum.nu la asta ma gandeam ci la posibilitatea de a lansa lung, cu streamere, pana in mijlocul lui Prutu'.
mai tu ai pus gind rau avatzilor de pe Prut???facem un concurs streamer versus oscilanta(speciala)
Catalin, sunt foarte slab la casting, dar daca ajung cu streamere la avati nu ai nici o sansa. iti iau si pielea de pe tine, ai sa ma rogi sa incetez

East Spinning Team
East Spinning Team
leba,
ca idee: ca sa poti lansa lung o musca obisnuita pentru clasa 4/5 (sa zicem o viespe de clean pe carlig de 12), trecand peste ce marca este varga si ce caracteristici are firul, tree sa tii 20m de WF plus overhang in aer, sau mai mult daca este long belly.
dupa ce scoti chestia asta din doua trei lanseuri false, daca si numai daca chiar te stii, mai poti face inca vreo 10 shooting. cand esti capabil sa faci asa ceva, se cheama ca ai ajuns la un stadiu in care poti scoate tot ce poate da varga aia in termeni de distanta.
fac complet abstractie de marimea imitatiilor pentru avat. iarasi, priceperea la casting nu este o problema, se poate invata, poate ca si este ceva talent. chiar si asa, mai raman doua chestii de lamurit.
1) prezenta vantului in ecuatie, lucru usor de rezolvat, te uiti la meteo si alegi zilele cu tupeu, toate alea cu vant peste 10kmh nu sunt bune de pescuit, iti zici ca nu trage atunci si nu iesi, in ritmul asta prinzi macar 5-6 partide super pe an, multumitor daca vrei dar sa prinzi la musca nu chiar sa pescuiesti 2) spatiul ca sa te desfasori, lucru rezolvabil simplu cumparand o barca sau - fara cheltuiala - purtand o discutie serioasa cu granicerii, vezi poate ii convingi sa vina periodic sa tunda boschetii de pe malu' prutului sau - din nou fara cheltuiala - urcandu-te in copacii de pe mal si dand de acolo.
altfel, sigur, o putem da din nou in legende, o mai citim inca o data pe aia cu nevasta muscarului celebru care a spart la mondialele din africa de sud si altele la fel. eu zic ca n-are sens sa discutam discutii.
mai bine, sa fim optimisti. snur intins draga leba si spor la treaba!

ca idee: ca sa poti lansa lung o musca obisnuita pentru clasa 4/5 (sa zicem o viespe de clean pe carlig de 12), trecand peste ce marca este varga si ce caracteristici are firul, tree sa tii 20m de WF plus overhang in aer, sau mai mult daca este long belly.
dupa ce scoti chestia asta din doua trei lanseuri false, daca si numai daca chiar te stii, mai poti face inca vreo 10 shooting. cand esti capabil sa faci asa ceva, se cheama ca ai ajuns la un stadiu in care poti scoate tot ce poate da varga aia in termeni de distanta.
fac complet abstractie de marimea imitatiilor pentru avat. iarasi, priceperea la casting nu este o problema, se poate invata, poate ca si este ceva talent. chiar si asa, mai raman doua chestii de lamurit.
1) prezenta vantului in ecuatie, lucru usor de rezolvat, te uiti la meteo si alegi zilele cu tupeu, toate alea cu vant peste 10kmh nu sunt bune de pescuit, iti zici ca nu trage atunci si nu iesi, in ritmul asta prinzi macar 5-6 partide super pe an, multumitor daca vrei dar sa prinzi la musca nu chiar sa pescuiesti 2) spatiul ca sa te desfasori, lucru rezolvabil simplu cumparand o barca sau - fara cheltuiala - purtand o discutie serioasa cu granicerii, vezi poate ii convingi sa vina periodic sa tunda boschetii de pe malu' prutului sau - din nou fara cheltuiala - urcandu-te in copacii de pe mal si dand de acolo.
altfel, sigur, o putem da din nou in legende, o mai citim inca o data pe aia cu nevasta muscarului celebru care a spart la mondialele din africa de sud si altele la fel. eu zic ca n-are sens sa discutam discutii.
mai bine, sa fim optimisti. snur intins draga leba si spor la treaba!

am ajuns la performanta inimaginabila si greu de descris in cuvinteeugen scrie:leba,

clar, cand e vant ies la spinn. cand merg la prut nici vorba de barca deocamdata, e frontiera europeana, dom'le, deci de pe mal. sa mai incerc roll-cast.ul, p-asta nu l-am fumat inca.eugen scrie: 1) prezenta vantului in ecuatie, lucru usor de rezolvat, te uiti la meteo si alegi zilele cu tupeu, toate alea cu vant peste 10kmh nu sunt bune de pescuit, iti zici ca nu trage atunci si nu iesi, in ritmul asta prinzi macar 5-6 partide super pe an, multumitor daca vrei dar sa prinzi la musca nu chiar sa pescuiesti 2) spatiul ca sa te desfasori, lucru rezolvabil simplu cumparand o barca sau - fara cheltuiala - purtand o discutie serioasa cu granicerii, vezi poate ii convingi sa vina periodic sa tunda boschetii de pe malu' prutului sau - din nou fara cheltuiala - urcandu-te in copacii de pe mal si dand de acolo.

echipamentul meu este: lanseta Ron Thompson Monterra - 9', #5-6, Snur Lazer Pro WF(parca..) verde fluo floating, mulineta Okuma Airframe clasa 5-6.
Mihai, pana acum am aruncat doar muste mici (pe carlige de 12-16) dar am sa incerc in curand si streamerele.
merci si snururi intinse si voua!
East Spinning Team
East Spinning Team
neah...ma alint si io, nu vezi? in plus omu' prinde avat pe prut la spinning de 142 ani, cred ca stie si cand se duc la buda.eugen scrie:din cate vad, e doar o problema de timp pana incepe sa scada drastic populatia de avat de pe prut. te superi daca pun banii pe jonah totusi la pariul vostru?)

ce ti-e si cu flaifishingu' asta, dom'le...
East Spinning Team
East Spinning Team
-
- veteran
excelent lebaleba scrie:neah...ma alint si io, nu vezi? in plus omu' prinde avat pe prut la spinning de 142 ani, cred ca stie si cand se duc la buda.eugen scrie:din cate vad, e doar o problema de timp pana incepe sa scada drastic populatia de avat de pe prut. te superi daca pun banii pe jonah totusi la pariul vostru?)
si tot cam atat o sa-mi ia si mie sa-i prostesc, cred
![]()
ce ti-e si cu flaifishingu' asta, dom'le...