echipament fly pentru avat

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Mar 2007, 12:02

sigur nu se va rupe in driluri, daca la asta te gandesti. practic n-are cum. :)

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 20 Mar 2007, 12:46

eugen scrie:sigur nu se va rupe in driluri, daca la asta te gandesti. practic n-are cum. :)
:D nu la asta ma gandeam ci la posibilitatea de a lansa lung, cu streamere, pana in mijlocul lui Prutu'. :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 20 Mar 2007, 12:58

leba scrie:
eugen scrie:sigur nu se va rupe in driluri, daca la asta te gandesti. practic n-are cum. :)
:D nu la asta ma gandeam ci la posibilitatea de a lansa lung, cu streamere, pana in mijlocul lui Prutu'. :wink:

mai tu ai pus gind rau avatzilor de pe Prut??? :wink: facem un concurs streamer versus oscilanta(speciala) :D

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 20 Mar 2007, 13:08

jonah scrie:
leba scrie:

mai tu ai pus gind rau avatzilor de pe Prut??? :wink: facem un concurs streamer versus oscilanta(speciala) :D

Catalin, sunt foarte slab la casting, dar daca ajung cu streamere la avati nu ai nici o sansa. iti iau si pielea de pe tine, ai sa ma rogi sa incetez :D
East Spinning Team

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Mar 2007, 13:48

clasa snurului trebuie sa fie proportionala cu forta necesara tractarii streamerului prin aer. Asa ca daca pui stremere subtirele, usoare si cu sectiune transversala mica, le vei putea lansa. Dar daca pui stremere grele sau stufoase, vei avea probleme.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Mar 2007, 15:03

leba,

ca idee: ca sa poti lansa lung o musca obisnuita pentru clasa 4/5 (sa zicem o viespe de clean pe carlig de 12), trecand peste ce marca este varga si ce caracteristici are firul, tree sa tii 20m de WF plus overhang in aer, sau mai mult daca este long belly.

dupa ce scoti chestia asta din doua trei lanseuri false, daca si numai daca chiar te stii, mai poti face inca vreo 10 shooting. cand esti capabil sa faci asa ceva, se cheama ca ai ajuns la un stadiu in care poti scoate tot ce poate da varga aia in termeni de distanta.

fac complet abstractie de marimea imitatiilor pentru avat. iarasi, priceperea la casting nu este o problema, se poate invata, poate ca si este ceva talent. chiar si asa, mai raman doua chestii de lamurit.

1) prezenta vantului in ecuatie, lucru usor de rezolvat, te uiti la meteo si alegi zilele cu tupeu, toate alea cu vant peste 10kmh nu sunt bune de pescuit, iti zici ca nu trage atunci si nu iesi, in ritmul asta prinzi macar 5-6 partide super pe an, multumitor daca vrei dar sa prinzi la musca nu chiar sa pescuiesti 2) spatiul ca sa te desfasori, lucru rezolvabil simplu cumparand o barca sau - fara cheltuiala - purtand o discutie serioasa cu granicerii, vezi poate ii convingi sa vina periodic sa tunda boschetii de pe malu' prutului sau - din nou fara cheltuiala - urcandu-te in copacii de pe mal si dand de acolo.

altfel, sigur, o putem da din nou in legende, o mai citim inca o data pe aia cu nevasta muscarului celebru care a spart la mondialele din africa de sud si altele la fel. eu zic ca n-are sens sa discutam discutii.

mai bine, sa fim optimisti. snur intins draga leba si spor la treaba!

:)

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 20 Mar 2007, 15:25

eugen scrie:leba,

ca idee: ca sa poti lansa lung o musca obisnuita pentru clasa 4/5 (sa zicem o viespe de clean pe carlig de 12), trecand peste ce marca este varga si ce caracteristici are firul, tree sa tii 20m de WF plus overhang in aer, sau mai mult daca este long belly.
am ajuns la performanta inimaginabila si greu de descris in cuvinte :D de a tine 15m de snur in aer si sa pun musca asa cum trebe pe apa. dar mai mult canci. cand vreau sa scot mai mult ori ma grabesc ori nu fac io ceva bine de se duce in masa tot castingul meu. ori agatz in spate vreun boschet sau vreun curios (nu radeti, am patit-o si p-asta!) ori tuflesc musca/snurul pe apa de fug toti pestii pe o raza de tz km. tre'sa mai exersez la double traction - back&forth :) (multzam inca odata, Mihai!)
eugen scrie: 1) prezenta vantului in ecuatie, lucru usor de rezolvat, te uiti la meteo si alegi zilele cu tupeu, toate alea cu vant peste 10kmh nu sunt bune de pescuit, iti zici ca nu trage atunci si nu iesi, in ritmul asta prinzi macar 5-6 partide super pe an, multumitor daca vrei dar sa prinzi la musca nu chiar sa pescuiesti 2) spatiul ca sa te desfasori, lucru rezolvabil simplu cumparand o barca sau - fara cheltuiala - purtand o discutie serioasa cu granicerii, vezi poate ii convingi sa vina periodic sa tunda boschetii de pe malu' prutului sau - din nou fara cheltuiala - urcandu-te in copacii de pe mal si dand de acolo.
clar, cand e vant ies la spinn. cand merg la prut nici vorba de barca deocamdata, e frontiera europeana, dom'le, deci de pe mal. sa mai incerc roll-cast.ul, p-asta nu l-am fumat inca. :roll:
echipamentul meu este: lanseta Ron Thompson Monterra - 9', #5-6, Snur Lazer Pro WF(parca..) verde fluo floating, mulineta Okuma Airframe clasa 5-6.
Mihai, pana acum am aruncat doar muste mici (pe carlige de 12-16) dar am sa incerc in curand si streamerele.
merci si snururi intinse si voua!
East Spinning Team

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Mar 2007, 15:40

din cate vad, e doar o problema de timp pana incepe sa scada drastic populatia de avat de pe prut. te superi daca pun banii pe jonah totusi la pariul vostru? :))

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 20 Mar 2007, 16:29

eugen scrie:din cate vad, e doar o problema de timp pana incepe sa scada drastic populatia de avat de pe prut. te superi daca pun banii pe jonah totusi la pariul vostru? :))
neah...ma alint si io, nu vezi? in plus omu' prinde avat pe prut la spinning de 142 ani, cred ca stie si cand se duc la buda. :D si tot cam atat o sa-mi ia si mie sa-i prostesc, cred :lol:
ce ti-e si cu flaifishingu' asta, dom'le...
East Spinning Team

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 20 Mar 2007, 19:07

leba scrie:
eugen scrie:din cate vad, e doar o problema de timp pana incepe sa scada drastic populatia de avat de pe prut. te superi daca pun banii pe jonah totusi la pariul vostru? :))
neah...ma alint si io, nu vezi? in plus omu' prinde avat pe prut la spinning de 142 ani, cred ca stie si cand se duc la buda. :D si tot cam atat o sa-mi ia si mie sa-i prostesc, cred :lol:
ce ti-e si cu flaifishingu' asta, dom'le...
excelent leba :lol: :lol: :lol: , vezi ca don' doctor are oscilante de Valcea, e deranj mare! :D

Scrie răspuns