Concurs national de pescuit la pastrav-Cupa Romsilva

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

pityu
veteran
veteran

Concursul National de pescuit la pastrav

Mesaj de pityu » 09 Iun 2006, 21:24

Ambele paraie sunt proprietatea Romsilva (sau ...ma rog ei sunt gestionarii). Au dreptul sa permita sau sa interzica pescuitul cand vor si unde vor. De ce va mirati asa? Voi nu faceti la fel acasa la voi? Pe cine vreti lasati sa intre pe cine nu vreti nu-i lasati. Zau nu inteleg de ce va legati acum' de asta. Probabil ca de ciuda ca nu va lasa pe voi. Poate ca Romsilva tine aceste doua paraie in mod special numai pentru concursuri. Sunt destule altele, de ce nu pescuiti pe cele unde pescuitul este permis?
Asociatia noastra de exemplu daca va primi in concesiune mai multe ape fiti siguri ca una din ele o vom face cu regim special, adica va fi inchis pentru pescuit recreativ/sportiv si o vom popula din abundenta pentru organizarea unor concursuri, iar daca unul "cu epoleti" cum spuneti voi va veni in control, bineinteles ca ii vom permite sa incerce
mica noastra "isprava" si chiar ne vom mandrii cu asta!!!
Daca totusi vreti sa profitati de ocazie, acum' e momentul! Inscrieti-va si voi la concurs, pana mai sunt locuri ! Daca ne vom intalnii acolo, mai vorbim. Pa !

georges
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de georges » 09 Iun 2006, 23:19

pityu eu sunt un amarat de incepator in ale pescuitului. nici nu ma gandesc sa ma apuc asa curand de fly asa ca nu prea ma vad participand la concursul respectiv. nu imi permite nici timpul. in alta ordine de idei, eu am vrut doar sa mi se raspunda la intrebare si mi s-a raspuns. e ok. inteleg chestia asta. nu vreau sa se ajunga ca pe alte topicuri la discutii in contradictoriu.
In fine, abia astept sa aflu detalii despre concurs. Ma refer la rezultate si cum a fost etc etc. Eu unu de cate ori treceam prin zona nu prea imi venea a crede ca e cine stie ce peste pe raurile alea. Poate o sa puna participantii si ceva poze cu capturile. Fir intins tuturor.
PS: Poate pana devin un practicant de fly se va da voie si pe acolo :P

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 10 Iun 2006, 11:36

din cate stiu eu romsilva, inchide periodic unele ape pentru refacere si repopulari, pe periode de 4-5 ani, dupa care le redau pescuitului sportiv...
sunt zone in tara, (si foarte bine ca sunt), in care pana si cei de la romsilva inteleg ca nu numai lemnul are valoare, si ca o apa bine intretinuta poate aduce deasemenea venituri sigure la buget...
este neeconomic sa le tina inchise permanent, atata vreme cat reamenajarea si repopularea lor implica niste cheltuieli...este ca si cum ai construi un hotel de lux, fara intentia de a caza vreodata turistii in el...
faptul ca se organizeaza un concurs de pescuit pe o apa inchisa poate constitui o reclama buna pentru acea apa vizand sezoanele (sezonul?) viitoare...probabil ca organizarea concursului anul acesta e semnul ca apa este refacuta si pregatita pentru a fi redata pescuitului sportiv...
faptul ca in perioada de refacere, sunt unii (cu sau fara epoleti) care au acces pe apa la pescuit, nu e un lucru de natura sa altereze procesul de refacere, acestia fiind putini totusi la numar.
regretabil e ca eu nu ma numar printre ei :lol: , dar pot sa inteleg asta...si eu daca ar fi apa mea as lasa pe cativa dintre voi sa pescuiasca pe ea in perioada in care o tin inchisa...
ce pacat ca difera criteriile de selectie ale lui Romsilva de ale mele, in alegerea acolitilor... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 11 Iun 2006, 00:06

Miky, ai si tu perfecta dreptate. Poate ca Paraiele Capra si Buda vor fi redate pescuitului intr-o buna zi. Ideea era ca nu are rost sa ne suparam pe cei de la Romsilva ca procedeaza asa. Daca ar fi fost vorba de ape publice as fi inteles si chiar as fi fost si eu mahnit, dar daca sunt apele lor nu putem avea obiectii.

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 12 Iun 2006, 08:49

@ pityu
Ambele paraie sunt proprietatea Romsilva (sau ...ma rog ei sunt gestionarii). Au dreptul sa permita sau sa interzica pescuitul cand vor si unde vor. De ce va mirati asa?
Sunt cam nedumerit. E neplacut sa vad ca folosesti cuvintele Romsilva, paraie si proprietate in aceeiasi propozitie. Poti sa imi explici si mie cum e treaba cu "proprietatea"?

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 12 Iun 2006, 12:38

pitycule eu ma refeream la altceva...dar daca-ti place sa te bagi in seama si mai bine...
ah si ps: pe capra ai voie sa pescuiesti cu autorizatie etc...
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

kobe
junior
junior

Mesaj de kobe » 12 Iun 2006, 16:03

nu e chiar asa de pitic cum zici tu.omu are o varsta iti zic eu.are zile de pescuit pe care tu nu cred ca vei putea sa le depasesti niciodata.fara suparare!!!si eu de asta cred ca este forum sa-si spuna fiecare parerea ca e buna ca e rea.

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 12 Iun 2006, 16:08

nu imi putea da seama dupa nick de varsta etc...
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 12 Iun 2006, 22:19

Draga Blackmind, trebuie sa ma bag si eu in seama daca tot am intrat pe topic sau daca este interzis atunci trebuia specificat de la inceput si nu ma bagam. Cei care initiaza topicuri cred ca o fac pentru ca doresc o dezbatere pe o anumita tema.
Cel care a initiat topicul, este unul din organizatorii concursului si astepta inscrieri la concurs. Tocmai pentru ca paraiele respective in rest sunt inchise, RNP Romsilva doreste sa puna la dispozitia tuturor pescarilor posibilitatea ca in sfarsit sa aiba si ei acces macar trei zile pe an la aceste ape. Daca in loc de "Multumesc" , reactia unora ca tine este exact inversa asta tine si de ... educatie.
Daca esti cu vechime pe forum e o simpla intamplare, ceea ce nu-ti da dreptul sub nici o forma sa iei la misto pe cei veniti dupa tine, mai ales ca nu te-am jignit cu nimic daca mi-am dat si eu cu parerea.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Iun 2006, 07:32

Blackmind, vii la concurs?

Scrie răspuns