foarte corect , da nu stiu de ce asumi ca mi se aplica miemiky scrie:Nu ca as vrea sa profit ca treburile de serviciu te forteaza probabil sa te retragi din discutieSorin scrie: ba daaaaaaaa..........cleanul prin definitie si practica cam pe acolo sta , spre deosebire de pastrav care cum zice Tavi e teritorial si-si apara bolovanul si-si menegiuieste curentul cum ii dicteaza lui adipoasa ...
![]()
, insa...
Cred ca comportamentul unui peste nu trebe analizat numai prin prisma stilului prin care ne place noua sa-l pescuim !
Deci cleanul se prinde foarte bine pe fundul apei, la porumb, dar si la rama groasa, lipitoare sau broscuta, ca si la scorobete sau coropisnitza sau... nimfe !
La fel de bine se prinde intre ape, mai mult sau mai putin aproape de fundul ei, la mat de pui si/sau splina sau slanina, dar si la voblere/rotative sau streamere, ca sa nu mai zic de dude, visine si alte d-astea, plus viermusi,
asa cum tot bine il poti lua la suprafata la greieri vii, gandaci de foam sau uscate vero ...
Deci doar pentru ca noi cu spinningu si flyul il cautam cu predilectie doar intre ape si la suprafata, nu inseamna ca prin definitie acolo sta, ci doar ca pe acolo se hraneste in felul in care il cautam noi !

intamplator am pescuit mult la specia asta si inainte de a da exclusiv la spin am pescuit clean la porumb la pluta pe lac , la broscuta pe olt , la calusar ,la ficat de pui , la salam victoria ( coneseurii stiu ce e si cam in ce perioada

deci nu-l judec prin prisma stilului preferat ....