bat de muscarit

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

RIon
utilizator constant
utilizator constant

bat de muscarit

Mesaj de RIon » 10 Iul 2006, 15:33

Datorita faptului ca primele pescuieli le-am facut la musca artificiala in copilarie, prinzand lipan pe Somesul Mic, cu un bat de bambus din 2 segmente, cu firul legat de varf... cu ata medicinala :) m-ar interesa sa achizitionez ceva mai performant, sa ma indrept spre muscarit.

Vreau sa stiu daca oferta Shakespeare de prin hypermarket-uri, e valabila, adica daca merita achizitionat batul aferent?

Cu ce altceva as putea incepe?

Multumesc.

Dannyboy
junior
junior

Mesaj de Dannyboy » 10 Iul 2006, 16:00

Salut!
Si eu am inceput anul trecut in toamna cu un bat Ron thompson 5-6 de la Arrow.
Cea mai ieftina mulineta si un fir pe masura, asta pana te inveti cu lansatul si vrei mai mult de la scule.
Leaderele mi le fac singur innodate din monofilament si mustele mi le leg singur cu o trusa ieftina comandata pe net.
Una peste alta vreau sa spun ca m-a prins rau si nu as mai pescui in alt fel dect cu MA.
La fiecare partda mai descoper cate un mic secret si asta ma atrage de fiecare data.
Capturi: cel mai mare clean de pana acum la vreo' 800-900 de g.
in rest 200-300 g constant.

Spor la treaba!

:lol:

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 10 Iul 2006, 21:08

merci...
am gasit deja (!) un bat din 3 segmente Baracuda, rosu, cred de 2.75 (9' 4-5# - ce inseamna oare? - http://www.baracuda.com.ro/index_files/frame.htm), la 85 ron, mulineta Baracuda FL80 inclusa (http://www.baracuda.com.ro/index_files/frame.htm) .

Ieftin si sper, bun pentru inceput, ce parere aveti?
Problema e ca nu stiu ce fir sa iau, unul care costa cat batul mi se pare scump, pentru inceput :(

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 11 Iul 2006, 07:11

Salut

Eu in locul tau nas lua batul ala baracuda , e ieftin dar si prost rau , sa nu faci gresala ca cumperi o scula ieftina fara calitate si peste o luna deja plingi dupa una mai scumpa! Iati direct una mai de calitate nu se compara crede ma. Nu spun sa iei din prima un bat de cateva sute $ dar sub 80 $ in tara nu gasesti nimic! La acest preti cautal marcile Mitchell, Shakespeare, Tica . Ron Tompson-ul e ieftin (unele modele) dar sunt multe cu defect de fabricatie (blankul) ,Redington Crosswater e la fel, spitul se rupe singur fara fortare.Mulineta la fel , e bine sa fie din metal , la noi ce gasesti la arow e okuma sierra la pret acceptabil , numai cand prinde apa are un zgomot ciudat de moara de porumb dar cu un pic de vazelina se vindeca boala. nSingurul la care nu tre sa fii de la inceput pretentios e snurul , poti sa iei un RonTompson si la asta se da si conector e usor de lucrat cu el si vro 2 ani pina inveti smecheriile de lansare nu trebuie snur mai scump. O sa te prinde mikrobu' si pe tine asa ca mai bine asculti pe mine :wink: SA fii atent la achizitionare ca clasele batului -mulinetei-snurului sa fi cam acelasi gama!!

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 11 Iul 2006, 07:12

Salut

Eu in locul tau nas lua batul ala baracuda , e ieftin dar si prost rau , sa nu faci gresala ca cumperi o scula ieftina fara calitate si peste o luna deja plingi dupa una mai scumpa! Iati direct una mai de calitate nu se compara crede ma. Nu spun sa iei din prima un bat de cateva sute $ dar sub 80 $ in tara nu gasesti nimic! La acest preti cautal marcile Mitchell, Shakespeare, Tica . Ron Tompson-ul e ieftin (unele modele) dar sunt multe cu defect de fabricatie (blankul) ,Redington Crosswater e la fel, spitul se rupe singur fara fortare.Mulineta la fel , e bine sa fie din metal , la noi ce gasesti la arow e okuma sierra la pret acceptabil , numai cand prinde apa are un zgomot ciudat de moara de porumb dar cu un pic de vazelina se vindeca boala. nSingurul la care nu tre sa fii de la inceput pretentios e snurul , poti sa iei un RonTompson si la asta se da si conector e usor de lucrat cu el si vro 2 ani pina inveti smecheriile de lansare nu trebuie snur mai scump. O sa te prinde mikrobu' si pe tine asa ca mai bine asculti pe mine :wink: SA fii atent la achizitionare ca clasele batului -mulinetei-snurului sa fie cam acelasi gama!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Iul 2006, 07:18

Numa nu-ti lau Shakespeare. Sunt cele mai proaste produse de musca de pe piata si nu rezista nici macar un sezon.
Snur ieftin nu exista.
Sunt f multe de povestit. Citeste celelalte topicuri si vei pricepe multe. Poti veni miercuri la intalnirea de la Club U sa afli mai multe in direct.

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 11 Iul 2006, 08:05

...deja am luat batul si mulineta, pentru ca asta a fost oportunitatea; cine zice ca e rau, l-a si utilizat sau e o presupunere?
La testul - ia-l in mana si vezi cum il simti - l-am comparat cu un Maver (cred), si mi-a placut...
Daca e mai slab ca si altul...de acord, prin prisma pretului si a celor care au experienta, insa trebuie sa invat, si pana nu ma prinde microbul si sunt sigur ca am timp suficient, cred ca va fi ok.
Problema mea e timpul, lucrez suficient, alerg ...prin 11 judete si am si un fecior de 3 luni acasa :)
In we mergeam pana acum pe lacuri, insa sunt cam dezamagit...si ars de soare, iar cizmele-soldari lenevesc in portbagaj :D

Multumesc de invitatie, Mihai, insa miercuri merg la Baia Mare... daca ramane valabil si sunt in CJ, incerc miercurea viitoare;)

Tot nu m-am lamurit cu firul... sa fie de clasa 4-5 ca batul, sau pot incepe cu 3? Unde gasesc in CJ o oferta buna?
Deja am vb. cu Luci pentru musculite... de abea astept (oare ce ar trebui sa am in trusa de incepator... carambete, furnica...?)

R.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Iul 2006, 08:26

Firele au o singura clasa. Daca batul pe care ti l-ai luat e de clasa 4-5, atunci poti sa-ti iei snur de clasa 4 sau de clasa 5. Daca ai barca si vei merge mai mult pe lacuri atunci eu as zice sa-ti iei clasa 4, daca mergi mai mult pe rau as zice sa iei clasa 5. Nu e esential si n-o sa-ti dai seama de diferenta la inceput.
Mustele depind mult de specia tinta si de tipul apei. Dar probabil ca vei incepe cu clean, care e cel mai accesibil si cu muste uscate, fiind mai spectaculor si mai atractiv. Asa ca ai nevoie de red tag, black zulu, royal coachman, baxman, furnica, pe carlige nr 10, 12, 14.
In afara de bat, mulineta, snur si muste mai ai nevoie de forfac (partea transparenta, conica, ce face legatura intre snur si muste). Poti sa-ti iei tot de la Luci un forfac impletit sau din magazin unul conic. Le mai pui la capatul subtire doua segmente (15 cm de 0.16, 30 cm de 0.14).

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 11 Iul 2006, 08:27

:? eu am avut in mina amindoua (bat-muleneta) de aia am zis ce am zis .... , daca esti din cluj poti sa profitezi de profesionistii de acolo , sunt multi muscari , si daca vrei sa furi cite ceva din casting in we dute pana la Belis unde se tine finala ...

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 11 Iul 2006, 08:38

Multumesc de sfaturi, daca reusesc sa ma vad cu Luci, voi ...profita de el, sa smulg niste sfaturi.
_S, o sa mai vad cu batul dupa ce il voi folosi... am un amic care foloseste un Shakespeare de ani buni, si e ok, luat din Metro... de gustibus..
Cand ma voi mai specializa..
Multumesc inca o data...

Mihai, la dl. Nicu gasesc fire ok sau unde? Cam 15 euro/rola?
merci

Scrie răspuns