bat de muscarit
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Gasesti si la Nicu (Arrow), gasesti si la Avat (Energofish), si la Gipo, si la Laurentiu (langa Gipo), si la Costel (Romtravel). Cam toate magazinele au. Cam toate snururile de pe piata noastra fac atata cat costa, deci e doar alegerea ta ca iei un snur de 50 sau de 100 ron. Preferabil sa iei DT fiindca dupa ce se uzeaza un capat poti sa-l intorci (la incpeut nu vei prea ajunge sa dai cu mai mult de jumatate). WF-ul nu poate fi intors fiindca nu e simetric.
-
- junior
Nu e mai bine invers? adica 4 pe riu si 5 pe lac? Intreb ca tocmai mi-au sosit 2 snururi (un 4DT si un 5 WF ) si vreau sa le folosesc cum trebuieMihaiV scrie:Firele au o singura clasa. Daca batul pe care ti l-ai luat e de clasa 4-5, atunci poti sa-ti iei snur de clasa 4 sau de clasa 5. Daca ai barca si vei merge mai mult pe lacuri atunci eu as zice sa-ti iei clasa 4, daca mergi mai mult pe rau as zice sa iei clasa 5....

Nu tine atat de locul in care dai cat de distanta la care pescuiesti. Clasa e proportionala cu greutatea primilor circa 9 m de snur. Pe lac de obicei lansezi mai mult de atat, asa ca pentru a nu supraincarca batul eu zic ca ar trebui folosit un snur mai usor, deci de clasa mai mica. Pe raurile din Romania (care in zona montana sunt inguste si acoperite de crengi) de obicei lansezi la distante mai mici de 9 m, asa ca pentru o incarcare optima a batului ar trebui un snur mai greu. Nu cred ca trebuie exagerat si mers la un bat de clasa 4/5 cu snur clasa 3 pe lac si clasa 6 pe rau, dar 4 pe lac si 5 pe rau mi se par mie solutii acceptabile.
Asta e situatia la noi. Evident ca pe site-uri straine se vor gasi care sa zica clasa 4 pe rau, fiindca sunt rauri de 50-100 m latime, unde se pescuieste la 20-25 m distanta!!!
Asta e situatia la noi. Evident ca pe site-uri straine se vor gasi care sa zica clasa 4 pe rau, fiindca sunt rauri de 50-100 m latime, unde se pescuieste la 20-25 m distanta!!!
Si eu am avut un Shakespeare luat din metro, clasa 5-6 2,44m, lansam cu el 10-12 m, una dintre pb era greutatea. totusi decat sa dai 160-170 ron pe un astfel de set mai bine te duci la arw si-ti iei un cormoran clasa 5 la 2,60 177 ron, snur poti sa rogi pe cineva cu state vechi sa-ti vanda la un pret bun jumatate de snur DT, mulineta merge si una ieftina de copca, pt backing un fir sintetic sau un monofilament, iar ca leader mai bine iei unul impletit de la luci sau iti faci unul.RIon scrie:Multumesc de sfaturi, daca reusesc sa ma vad cu Luci, voi ...profita de el, sa smulg niste sfaturi.
_S, o sa mai vad cu batul dupa ce il voi folosi... am un amic care foloseste un Shakespeare de ani buni, si e ok, luat din Metro... de gustibus..
Cand ma voi mai specializa..
Multumesc inca o data...
Mihai, la dl. Nicu gasesc fire ok sau unde? Cam 15 euro/rola?
merci
Bat de muscarit
Luci ! Vreau si eu un leader impletit. How much ? si cum ajung in posesia lui ?
adevarul e ca toate lumea cumpara scule ce permite buzunarul, sfatul cel mai corect (cred) ce putem da e sa cumpara din prima scula cea mai buna ce permite bugetul. in caz in care cind iasa la pescuit vrea sa concentreze suta la suta la pesti. pma o sa prinde si nu o sa para rau ca a luat o scula scumpa , in plus probabil ani buni ramane cu asta.
crisp scrie: Si eu am avut un Shakespeare luat din metro, clasa 5-6 2,44m, lansam cu el 10-12 m, una dintre pb era greutatea. totusi decat sa dai 160-170 ron pe un astfel de set mai bine te duci la arw si-ti iei un cormoran clasa 5 la 2,60 177 ron, ...
In primul mesaj scrii ca mai bine sa-si ia cormoran decat shakespeare, in al doilea zici invers. Ai putea sa te hotarasti? Si lasa te rog invectivele deoparte.crisp scrie: adevarul este ca Shakespeare este mult mai bun decat cormoranul :shock: