Ajutor!!! Cu muste la clean pe Mures....

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 21 Sep 2011, 00:12

miky scrie:1 - Stiuca la mamaliga a fost prinsa la 2-3 minute dupa lansare, pe barajul de la Avrig ... timp prea mic pentru a aduna pesti - teoria ta nu sta neaparat in picioare in acest caz !
2 - Ce-i drept stiuca la rama foarte rar am vazut, dar am vazut ! In schimb salaul, nu trage mai rar la rama (sau lipitoare) decat crapul la pestisori, sau mreana la naluci ! Ca sa nu mai vorbim de somn, la care se da dedicat cu buchet de rame sau cu lipitori sau cu rame serpesti,... deci nu e o exceptie !
Cat despre biban, ... acolo unde e mult biban e bine sa schimbi rama cu alta momeala daca vrei sa mai prinzi si altceva !
1- in 3 minute fac si nunta , ce-i asa imposibil ca acolo sa se fi strans niste pesti ? e de ajuns unul singur chiar .
stiind comportamentul stiucii , n-are nici o logica cu mamaliga....sau cine stie , o fi fost exceptie . S-a mai intamplat de atunci ?

2- salau la rama am prins o singura data . Nu neg faptul ca se prinde si la asa ceva , desi foarte rar am auzit.
Somnul . Si asta este un peste rapitor, care nu se sfieste sa atace orice misca prin apa , acest lucru ii stiut deja. Simturile lui se bazeaza pe senzorii care percep vibratii si senzorii chimici. Astia din urma detecteaza si hrana si schimbarile chimice ale apei si mai multe . N-are nici o relevanta discutia asta cu cleanul , ca despre el era vorba.

Speciile amintite mai sus , ne pot rezerva surprize , ca sa le zic asa . De exemplu se poate prinde stiuca la mamaliga.
Cleanul nu face exceptii cand haleste coacaze, dude, mure, boabe de strugure si altele . Astea sunt in hrana lui . Pe langa astea are si prostul obicei sa atace pesti, broaste sau insecte. Este rapitor ? :roll:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 21 Sep 2011, 00:18

Pe Siriu se prinde frecvent clean, la ficat de pui si coacaze negre. Nu se da la o parte nici de la rotative sau voblere.
Pe Basca se prinde bine la dude sau visina. Astea sunt momeli pentru clean, nu exceptii.
Inca nu stiu de ce ii ziceti rapitor . :? Adica eu ma duc si prind cu visine si dude iar voi va duceti si prindeti cu vobler. Voi spuneti ca-i rapitor , eu zic ca nu. Ce e oare?
Oamenii de stiinta l-au trecut in familia ciprinidelor . De ce nu l-au trecut de exemplu in familia percidae?
Este un peste care are in alimentatie hrana vegetala. O data cu cresterea devine si rapitor dar nu zice nimeni ca este exclusiv rapitor. Des se intampla sa se prinda exemplare sarite de 2kg la momeli vegetale, ca cele discutate pana acum.
Daca zici ca-i rapitor doar din cauza ca mai mananca si vietati...asta e, rescriem manualele.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Sep 2011, 00:39

miky scrie:1 - Stiuca la mamaliga a fost prinsa la 2-3 minute dupa lansare, pe barajul de la Avrig ... timp prea mic pentru a aduna pesti - teoria ta nu sta neaparat in picioare in acest caz !
!
Sa inteleg ca stiuca aia a mai gustat cate un pic de mamaligutza si altadata,a inceput sa-i placa, iar acum s-a aruncat sa nu i-o fure careva :lol:In alta ordine de idei,pe Avrig in vremurile bune,erau zile cand puteai avea trasatura de caras si la 1-2 minute dupa ce intindeai firul.Asa ca mai repede sta in picioare varianta cu pestisori in jurul mamaligii.O sclipire ciudata a plumbului,daca era nou,ar fi starnit atac imediat,nu dupa 2-3 minute.
De ce nu ajungeti la un compromis?Si anume sa declarati cleanul omnivor,daca tot mai e denumit si porcul apelor. :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 21 Sep 2011, 01:51

despre stiuca la mamaliga pot sa-ti spun ca mie nu mi s-a mai intamplat si alta data ! Nici pe aia nu am prins-o eu, ci fratele meu ! Eu eram doar spectator, martor ocular, altfel si eu as fi crezut cu greu ! Ma rog, fie cum vrei tu in privinta ei ,...
insa la asta:
Indian Larry scrie: Inca nu stiu de ce ii ziceti rapitor . :? Oamenii de stiinta l-au trecut in familia ciprinidelor . De ce nu l-au trecut de exemplu in familia percidae?
impartirea speciilor pe genuri si familii nu are legatura cu obiceiurile lor ci cu anumite caracteristici morfologice comune unor grupuri de specii (adica d-astea: existenta si constitutia dintilor, forma, marimea numarul sau amplasamentul inotatoarelor, marimea si specificul solzilor, ochii si dispunerea lor, etc, etc, etc in general elemente constitutive (morfologice) !
Si avatul e incadrat tot la ciprinidae si ala chiar e rapitor !
si Vaduvita, tot ciprinid este, si si aia cand e mare, devine rapitoare !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 21 Sep 2011, 06:19

elias scrie:cleanul omnivor
hai ca deja m-am plictisit eu de cat de greu poate fi de inteles de catre unii. nenea elias, scrie bre mai mare si ingrosat ca apropourile indianului par sa nu aiba efect...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 21 Sep 2011, 07:06

Nu o mai largiti asa ca NU are sens :lol: explicatia e una simpla Cleanul =porcul apelor, adica mananca tot ce gaseste se adapteaza usor situatiilor, daca gaseste dude manaca dude, daca struguri atunci struguri daca alge alge, daca tragi o rotativa in fata lui se repede la ea... nu ezita sa atace nici broscoiul sau pestisorul intr-un cuvant mananca tot ce apuca.... Pe tarnava mica dupa montura cu pestisor viu pe primul loc e miezul de paine, in pescuitul cleanului, oare de ce ? :lol:
Stiuca la mamaliga am prins pe mures mai multe bucati pe vremuri cand pescuiam la stationar ce o fi avut ei in cap nu stiu dar am prins mai multe decat in ultimul timp la spinn :lol:
Cat despre pescuitul cu musca artificiala, nu pot sa dau sfaturi cu toate ca am prins multe la buldo, ceea ce e alta poveste eu totusi cred ca problema este cu sincronizarea inteparii in momentul atacului sau cu tehnica de intepare, ca sa nu fiu total offtopic.... :wink:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 21 Sep 2011, 07:17

Indian Larry scrie:
ipocritu scrie:in functie de specie ii zice in alte feluri
aici vorbim de clean . cum ii zice cand face si una si alta.
ipocritu scrie:cert e ca multe specii devin si rapitoriste odata cu virsta...
adica se transforma pur si simplu ? sau la baza sunt pasnice si pe urma devin irezistibile la vietati?
ipocritu scrie:ca ele sint pur singe rapitoriste e una...

ca o practica from time to time.. e alta..
si cleanul cum e? pur sange rapitoresc sau e doar un hobby de-al lui ?

aici deja te contrazici . :lol: deci crapul devine rapitor odata cu varsta dar el la baza e pasnic. de acord.
cleanul se naste rapitor dar e si pasnic in acelasi timp. :? sau invers? ca nu mai inteleg nimic .

explica-mi ca la aia mici sa invat si eu . usurel si fara jocuri de cuvinte . :lol:
ipocritu scrie:in functie de specie ii zice in alte feluri

cert e ca multe specii devin si rapitoriste odata cu virsta...

ca ele sint pur singe rapitoriste e una...

ca o practica from time to time.. e alta..

dar caracterizarea e clara !
imi place metoda... , pe fragmente... , numa ca daca silabisesti ce scriu si uiti the punch line nu iese :lol:

deci ca sa fiu mai clar ... : nu ! nu ma contrazic deloc ! comportamentul il defineste nu cum il cheama si din ce familie se trage

asa ca curiozitati io am prins stiuca la mamaliga , lansat si pe cadere o luato !
am prins stiuca la floare de rima de aia groasa... de pamint,
in alt loc am prins doar la broasca , alea asa erau invatate sa manince, aia era hrana lor in locul ala,
le-am dat naluci de tot felu si gherla curata si cum puneai ce mincau ele de obicei- cum prindeai... , si nu una... ci citeva pe partida !

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Sep 2011, 07:18

kzoli scrie: Stiuca la mamaliga am prins pe mures mai multe bucati pe vremuri cand pescuiam la stationar ce o fi avut ei in cap nu stiu dar am prins mai multe decat in ultimul timp la spinn :lol:
Raman la ideea ca totul a fost accidental si s-a datorat pescutului adunat in jurul mamaligii.In momentul atacului a ramas doar mamaliga :lol: care a fost cel mai usor de prins :lol: Adevarul ca asa cum am sustinut intotdeauna,avatul e rapitorul suprem.Restul?Niste mamaligari. :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Sep 2011, 07:22

asa ca curiozitati io am prins stiuca la mamaliga , lansat si pe cadere o luato !

Crezi ca stia ca aia e mamaliga ei preferata sau atacul a fost declansat de o sclipire,vibratie,ceva care sa-i starneasca instinctul de rapitor?

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 21 Sep 2011, 07:24

elias scrie:
kzoli scrie: Stiuca la mamaliga am prins pe mures mai multe bucati pe vremuri cand pescuiam la stationar ce o fi avut ei in cap nu stiu dar am prins mai multe decat in ultimul timp la spinn :lol:
Raman la ideea ca totul a fost accidental si s-a datorat pescutului adunat in jurul mamaligii.In momentul atacului a ramas doar mamaliga :lol: care a fost cel mai usor de prins :lol: Adevarul ca asa cum am sustinut intotdeauna,avatul e rapitorul suprem.Restul?Niste mamaligari. :lol:
Da mai Ilie ,asa e cu avatul ...Da' n-are dinti frate! Si fara dinti ...rapitorul cica e ca nunta fara lautari! :lol: Macar niste urme de ...proteza acolo ceva si tot era mai interesant ...
Legat de clean : nu l-am considerat niciodata ca facand parte din categoria rapitorilor curati! Ce rapitor ca gagiul da multe dovezi ,uneori ,ca ar fi vegetarian :shock: :lol:
Poate de aceea nu prea ma omor cu el ...Avatul ,da, e altceva ! Dar parca niste dintisori acolo ...ca la matz... :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns