1- in 3 minute fac si nunta , ce-i asa imposibil ca acolo sa se fi strans niste pesti ? e de ajuns unul singur chiar .miky scrie:1 - Stiuca la mamaliga a fost prinsa la 2-3 minute dupa lansare, pe barajul de la Avrig ... timp prea mic pentru a aduna pesti - teoria ta nu sta neaparat in picioare in acest caz !
2 - Ce-i drept stiuca la rama foarte rar am vazut, dar am vazut ! In schimb salaul, nu trage mai rar la rama (sau lipitoare) decat crapul la pestisori, sau mreana la naluci ! Ca sa nu mai vorbim de somn, la care se da dedicat cu buchet de rame sau cu lipitori sau cu rame serpesti,... deci nu e o exceptie !
Cat despre biban, ... acolo unde e mult biban e bine sa schimbi rama cu alta momeala daca vrei sa mai prinzi si altceva !
stiind comportamentul stiucii , n-are nici o logica cu mamaliga....sau cine stie , o fi fost exceptie . S-a mai intamplat de atunci ?
2- salau la rama am prins o singura data . Nu neg faptul ca se prinde si la asa ceva , desi foarte rar am auzit.
Somnul . Si asta este un peste rapitor, care nu se sfieste sa atace orice misca prin apa , acest lucru ii stiut deja. Simturile lui se bazeaza pe senzorii care percep vibratii si senzorii chimici. Astia din urma detecteaza si hrana si schimbarile chimice ale apei si mai multe . N-are nici o relevanta discutia asta cu cleanul , ca despre el era vorba.
Speciile amintite mai sus , ne pot rezerva surprize , ca sa le zic asa . De exemplu se poate prinde stiuca la mamaliga.
Cleanul nu face exceptii cand haleste coacaze, dude, mure, boabe de strugure si altele . Astea sunt in hrana lui . Pe langa astea are si prostul obicei sa atace pesti, broaste sau insecte. Este rapitor ?