Ajutor!!! Cu muste la clean pe Mures....

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 20 Sep 2011, 22:52

adica tu negi ceva transformari... acaparat cu virsta...

musai tre sa fie nascut dinozaur ca sa fie reptila

deh... numai ce se naste din pisica aschia nu sare departe de trunchi... :lol:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 20 Sep 2011, 22:54

tu pui genetica inaintea comportamentului care de fapt defineste...

de aia te eschivai sa definesti

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 20 Sep 2011, 22:57

ipocritu scrie:adica tu negi ceva transformari... acaparat cu virsta...

musai tre sa fie nascut dinozaur ca sa fie reptila

deh... numai ce se naste din pisica aschia nu sare departe de trunchi... :lol:
eu n-am negat nimic , nu o intoarce ca la Ploiesti. :wink:

Uite , hai ca-ti fac pe plac si iti raspund. Incercam cu DEX , poate ne e mai usor :

RĂPITÓR, -OÁRE, răpitori, -oare, adj. 2. (Despre animale) Care prinde și consumă hrană de origine animală, de obicei vie. (adica asta e hrana lor , de origine animala. ex:salau ,stiuca)

Acum e randul tau:

Cum se numeste pestele care consuma atat hrana de origine animala cat si hrana vegetala ? Adica ii place sa pape mure, cirese, visine, coacaze, alge, radacini de plante, etc. Aici iti dau exemplu cleanul .
Zi-mi tu in ce categorie intra acest peste si din ce familie face parte.

Iti repet , nu incerca sa o intorci. :wink:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 20 Sep 2011, 23:04

Indian Larry scrie:Cum se numeste pestele care consuma atat hrana de origine animala ?
:lol:

cind face aia... , se numeste rapitor ... :lol:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 20 Sep 2011, 23:07

ipocritu scrie:
Indian Larry scrie:Cum se numeste pestele care consuma atat hrana de origine animala ?
:lol:

cind face aia... , se numeste rapitor ... :lol:
de acord cu tine! deja am pus rachiul in butoi de dud! :wink:

dar cand face si treaba aialalta? :roll: cum ii zice?

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 20 Sep 2011, 23:12

in functie de specie ii zice in alte feluri

cert e ca multe specii devin si rapitoriste odata cu virsta...

ca ele sint pur singe rapitoriste e una...

ca o practica from time to time.. e alta..

dar caracterizarea e clara !

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 20 Sep 2011, 23:24

ipocritu scrie:in functie de specie ii zice in alte feluri
aici vorbim de clean . cum ii zice cand face si una si alta.
ipocritu scrie:cert e ca multe specii devin si rapitoriste odata cu virsta...
adica se transforma pur si simplu ? sau la baza sunt pasnice si pe urma devin irezistibile la vietati?
ipocritu scrie:ca ele sint pur singe rapitoriste e una...

ca o practica from time to time.. e alta..
si cleanul cum e? pur sange rapitoresc sau e doar un hobby de-al lui ?

aici deja te contrazici . :lol: deci crapul devine rapitor odata cu varsta dar el la baza e pasnic. de acord.
cleanul se naste rapitor dar e si pasnic in acelasi timp. :? sau invers? ca nu mai inteleg nimic .

explica-mi ca la aia mici sa invat si eu . usurel si fara jocuri de cuvinte . :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Sep 2011, 23:24

Indian Larry scrie:pai nu e alta problema!
de ce salaul, stiuca sau bibanul nu mananca alge si radacini de plante? indiferent de perioada. si aia's rapitori, nu?
Io am vazut stiuca prinsa la mamaliga !Si nu mica: 5 kile ! Si biban la fel ! Astia se pun ? ? ?
Plus ca am vazut/prins si stiuca si salau si biban si somn la clasicele rame, de care manca si crapul si mreana si scobarul si cleanul ! si de fapt cine nu mananca rame ?
Deci ? Cine manca rame, ... ce e ?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 20 Sep 2011, 23:34

miky scrie:
Indian Larry scrie:pai nu e alta problema!
de ce salaul, stiuca sau bibanul nu mananca alge si radacini de plante? indiferent de perioada. si aia's rapitori, nu?
Io am vazut stiuca prinsa la mamaliga !Si nu mica: 5 kile ! Si biban la fel ! Astia se pun ? ? ?
Plus ca am vazut/prins si stiuca si salau si biban si somn la clasicele rame, de care manca si crapul si mreana si scobarul si cleanul ! si de fapt cine nu mananca rame ?
Deci ? Cine manca rame, ... ce e ?
Miky , ia-le frate usurel ca te incurci in ele.
Hai sa le luam pe rand:

1- stiuca la mamaliga. te cred si iti spun si de ce . te-ai gandit ca la mamaliga aia plescaiau pesti de talie mica(caras,rosioara,babusca,etc) si cumatra s-a repezit in ei si astfel s-a ales cu carligul in dantura?
In Italia am cumparat NADA pentru rapitori! exact cum vezi. Scopul ei era sa atraga pesti de talie mica in zona .Era ca o faina , foarte fina. Aia mari nu aveau ce sa manance , pentru ca se risipea rapid in apa , se facea ca un nor. Cand am intrebat vanzatorul cum vine asta , exact raspunsul asta mi l-a dat: atrage numai pestii mici.

2- stiuca, salau, somn la rame. se poate intampla la fel ca si in cazul mamaligii . Nu este exclus ca pestele respectiv sa fi atacat rama/viermele, totul e posibil. Si mie mi s-a intamplat sa prind o stiuca cu o montura de caras, in carlig avand rama rosie. Dabia cand am scos'o pe mal mi-am dat seama de ce. In carlig inca mai era o buza de guvid.
Pot exista si exceptii ca salaul sau stiuca sa se repeada la rama, nu este exclus. Daca s-ar intampla des , atunci de ce n-am pescui la salau cu rame? :roll:

PS: daca tot esti pe aici , te intreb si pe tine : Cum se numeste pestele care consuma atat hrana vegetala cat si animala ?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Sep 2011, 23:44

1 - Stiuca la mamaliga a fost prinsa la 2-3 minute dupa lansare, pe barajul de la Avrig ... timp prea mic pentru a aduna pesti - teoria ta nu sta neaparat in picioare in acest caz !
2 - Ce-i drept stiuca la rama foarte rar am vazut, dar am vazut ! In schimb salaul, nu trage mai rar la rama (sau lipitoare) decat crapul la pestisori, sau mreana la naluci ! Ca sa nu mai vorbim de somn, la care se da dedicat cu buchet de rame sau cu lipitori sau cu rame serpesti,... deci nu e o exceptie !
Cat despre biban, ... acolo unde e mult biban e bine sa schimbi rama cu alta momeala daca vrei sa mai prinzi si altceva !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns