totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 27 Oct 2011, 19:59

Am omis sa mentionez ca s-a dat liber la setci pe lacuri. Locuitorii deltei,cu mic cu mare ,non stop ,arunca plasele.La un moment dat cherhanalele s-au blocat si nu mai cumparau peste.Se arunca si pe Dunare desi nu este inca legal.Mare grija cand navigati pe lacuri si canale.Nu toate setcile sunt semnalizate corespunzator si noi am avut mari probleme si cu motorul barcii si cu nalucile agatate in plase.Am incercat sa producem cat mai putine pierderi si de o parte si de cealalta.

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 27 Oct 2011, 20:14

Deltaic,

De Trei Iezere nu ai spus nimic. Desi unii dintre cei priceputi in manuirea lingurilor, au prins binisor. Eu plec pe 1 noiembrie si stau pana vineri. Am sa tin cont si de sfaturile tale.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 27 Oct 2011, 20:31

Nu am fost nici eu si nici cei pe care-i cunosteam.Am facut o incursiune pe lac miercurea trecuta, dar nu ne-a inspirat si era pustiu.Vantul ce-a maturat delta se oprise cu o zi inainte si pe apa pluteau tot felul de suspensii.Toti s-au limitat la Ligheanca(pana sa inceapa exodul) si la Bogdaproste.Mai erau cativa care incercau pe Olguta si Sontea.Conditiile de pescuit se pot schimba cu repeziciune.Am simtit asta pe pielea noastra in nenumarate randuri.Eu am fost in alte locuri.

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 29 Oct 2011, 17:49

Deltaic,
Multumesc pentru raspunsul promt. Te rog sa imi spui daca pe Sontea si pe Olguta a mers. In iunie am prins foarte bine pe Olguta si pe Sontea.
Culmea este ca prin locurile unde am pescuit trecusera o multime de barci, pot spune ca arasera... Am inteles si ca pe Stipoc s-a facut treaba...
Oricum, marti de dimineata sunt in zona si am sa tatonez Olguta, Sontea, Fortuna si Stipoc. Daca nu dau de ea, ma mut spre Trei Iezare si Bogdaproste.
Am sa revin cu detalii legate de ultima experienta deltaica pe anul acesta.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 29 Oct 2011, 18:38

Din cate stiu eu pe Olguta si Sontea capturile au fost rare si micute.Apa era tulbure si probabil din cauza vanturilor puternice din zilele precedente venirii noastre era o multime de zarzavat plutitor. Pe Stipoc vegetatia plutitoare era deosebit de abundenta.Am mers destul de greu si la scurte perioade trebuia sa degajam motorul de vegetatie. Sincer nu cred ca se putea pescui.Nu stiu acum cum este dar ma pot interesa.
Iti doresc o iesire cat mai reusita si fire zbuciumate ! Cand te intorci impartaseste-ne si noua, celor ce nu am putut merge acum, experientele traite. Eu ajung pe 10 nov.,24 nov. si 9 dec. Astea sunt iesirile de final planificate(daca nu intervine ceva).

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 29 Oct 2011, 20:03

Astazi m-am interesat pentru un prieten care pleaca maine in zona Murighiol-Uzlina. Apa a mai crescut cu ceva centimetri, insa pe Uzlina, Isac, Isacel, Chiril etc. nu prea a mers stiuca.
Daca reusesti sa afli ceva informatii despre lacurile din zona Mila 23 iti sunt recunoscator.
In privinta relatarii experientelor din timpul acestei expeditii, cu siguranta ca voi povesti cu lux de amanunte, pe zile, ceea ce am facut si cu ce a mers (daca va merge).

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 29 Oct 2011, 20:22

m-am intors din mila miercuri . apa creste foarte repede pentru delta.
am pescuit pe trei iezere,bogdaproste,radacinos . a suflat vantul tare timp de mai multe zile si pe fondul cresterii apei a fost suficient sa le tulbure.

se prinde stiuca prin golfurile ferite de vant ,in apa de doo palme ,langa stuf si unde mai este bradish .
in aceste locuri apa e mai limpede . dar este un pescuit tare dificil. daca reusesti sa recuperezi 2m fara sa iei iarba prinzi. daca nu ..lanseu ratat. 90% sunt lanseuri ratate. trebuie nervi. daca ai faci treaba :wink:

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 29 Oct 2011, 20:27

rine,
pe canale apa era tulbure?

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 29 Oct 2011, 20:31

singurele limpezi sunt alexa ,visina dar sunt numai stiuci mici si rare. ceva mai punctabil si suficiente pentru o reusita gasesti pe stipoc care-i si limpede.
se mai prindea si pe dunare dar la vantul care a fost era un calvar.

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 29 Oct 2011, 20:52

rine scrie:singurele limpezi sunt alexa ,visina dar sunt numai stiuci mici si rare. ceva mai punctabil si suficiente pentru o reusita gasesti pe stipoc care-i si limpede.
se mai prindea si pe dunare dar la vantul care a fost era un calvar.
multumesc rine.
daca spui ca pe lacuri numai in zonele ferite si cu vegetatie sunt sanse, atunci am sa incerc la inceput cu niste linguri usoare de la Mishu, cele pansonate.
apoi voi trece la suspendinguri si in cele din urma la slidere.
din tot arsenalul am sa pacalesc eu vreuna... de-o amintire cu gust. :wink:

Scrie răspuns