totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
toni f
veteran
veteran

re lingura

Mesaj de toni f » 05 Oct 2011, 10:40

pai nu e model de continua mah :P

de continua sunt doli de gipo, painica de gipo sau arrow, tzacul ...

asta , ca si irlandeza, doli de berti, lynx, doli de misu, doli de romica sau andronic, se joaca sacadat, sau jigging ...

my favourite way este sa mulinez usor de 2 ori, o las sa falfaie 1-2-3 whatever secunde ca depinde cat e apa, dupa care o molinez de 3 ori iar falfait si tot asa ...

si molinatul il variez ca rapiditate ... deci sacadat maxim ...

90% din atacuri pe cadere ... in functie de agresivitate ori te ia de manutza, ori te trezesti cu ea in batz :D

stii la ce nu am dat eu pana acu ? la spinner baits ... da mi-am luat niste booyah si river 2 sea, sa vad ...

te stii cu spinnerele ?

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 05 Oct 2011, 11:25

Tonitza, ai dreptate tata...

...adica modelul aista nu se cade a fi "tras", dar mai am vreo doua modele (o sa le vezi si pe-alea la momentu' potrivit) care merg si "trase" si "impinse" si "falfaite", dar n-au dat randamentul scontat...ete na!

la drept vorbind, daca raca raspunde la stilul "tras-smuls" :lol:, mai bine ma duc sa beu o bere ca baietii...mie-mi place cam cum ai scris matale mai jos + "ceva" :lol:, intelesu-mai? :lol:

Tura asta am dat si eu cu spinnerbait, cred ca berti si matzuo, am ciocanit cateva marlitze cu ele si m-am plictisit, am dat-o iar pe "falfaiala" pen' ca "trageam" mult mai bine - una si doua, imi place "jocu' din mana". :twisted: Dar sunt bune si spinnerele la casa-omului, fara-ndoiala...

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 05 Oct 2011, 11:44

o sa vezi ca spinnerbaiturile or sa te scoata din belea cand s-o raci apa mai tare asa ca parerea mea, tine-le aproape :D
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 05 Oct 2011, 12:30

...daca intr-o partida spinnerele vor face diferenta am sa le pescuiesc fara sa scrashnesc din dintzi.
...insa, daca intr-o partida am alternative care aduc rezultat comparabil cu cele dintai, voi alege varianta "b", tot fara scrashnituri... :lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 05 Oct 2011, 13:02

salvadoare, daca ai chef, imi bagi o vizita, si ne giucam cu ele in piscina , sa le vedem la perfectiune cum fac ...

da vi si cu lanseta, ca nu mai am :D :D :D

skeetul este dat, cu binecuvantarile de rigoare, iar tehniumul diaflash de lingura il insoteste pe andrei riga la periprava pentru concurs ... deci tre sa avem cu ce le incerca :D

thanks, key ...

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 05 Oct 2011, 13:29

Tonitza, in weekend-ul asta am ceva deplasare la domiciliu parintesc, deh, obligatii...oricum ne vorbim la telefon pentru vizite, poate o-ncropim pe saptamana aviatoare.

...intre timp, (tocmai bine) poate pui si niste nuferi in piscina, nu cadreaza s-arunci linguri si "fuste" intr-o "apa chioara".
...aaaa, iau eu niste stiuci de la Cora, le "animam" pe rand, ai costum de scafandru? ...daca n-ai, sti tu de unde sa iei :!: ...si mai stiu si altii :lol: :lol: :lol:

...ce bataie-ti trebe' tie, sa dai tu bunaciuni de scule...
...ori dai cu alea de crap dupa ciuca, dar parca le-ai vandut si p-alea.:lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 05 Oct 2011, 14:09

le-am dat si pe alea :D

in piscina sunt niste sticle, ca e pregatita de iarna :twisted:

nuferi , nu pot sa te incurc :twisted: :twisted:

ne auzim la tele, si stabilim ce si cum...

decat sa iau stiuca de la cora, mai bine bag un drum pana la dunavat :D

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 05 Oct 2011, 22:12

A 10-a delta > Revansa! Au fost 2 zile de cautari.Bibani mari,stiuci sub masura si cam atat. A urmat o intrare pe o incinta(nu o voi mentiona) cu rezultate nesatisfacatoare. Ma voi adresa acum cunoscatorilor,pentru neinitiati denumirile ce vor urma vor parea exotice:japsele,Larchia,Lazarchina, Mazila si toate laculetele din zona au nivelul apei de 10-15 cm si pe alocuri sunt zone uscate.Canalele ce le unesc au apa foarte tulbure. Canal Visina tulburel si plin de vegetatie spre Stipoc.Canal Ficlischina tulbure, dar accesibil.Canal Alexina limpede dar plin de vegetatie spre Stipoc.Garla lui Iacob limpede si accesibil.M-urile Dunarii Vechi destul de limpezi si pline de surprize.Situatia apei din delta a ramas cam aceasi in privinta limpezimii si a nivelului(a crescut putin). Nu am pescuit crap la undita asa cum imi propusesem,am preferat sa caut cumetre.Niste amici au avut partide reusite la crap cu lanseta din barca.Capturi frecvente de 4-6 kg.Majoritatea celor cu care am discutat nu au trecut de stadiul de baboieri. In ciuda urarilor de noroc si bafta din partea unor prieteni ce pescuiau pe incintele de la Uzlina,nu am capitulat.A urmat ziua de marti cand am reusit sa dau de stiuci adevarate.Capturi de 1,5-2,5 kg cu frecventa mare. Vorbim de zona libera nu de incinte. Vremea a fost de vara,numai minimele nocturne anunta venirea toamnei. Racirea apei carduieste crapii care se pregatesc de iernat.Avatii,simtind venirea sezonului rece se hranesc frenetic. Vietuitoarele deltei,oameni si animale se pregatesc pentru perioada dificila ce va urma.Pentru mine urmeaza a 37-a iarna de cand merg in coltul asta de rai de care nu ma mai satur.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 24 Oct 2011, 18:55

La prima ocazie ivita saptamana trecuta ,nu am stat pe ganduri si cu bagajul facut in pripa,miercuri dimineata eram in delta. Insotit de un bun amic, vechi partener deltaic,incepeam aventura celei de-a 11-a iesiri pe anul acesta. Pe perioada celor 5 zile state apa a crescut cu 40-50 cm(ceatal Sf.Gheorghe).Primele zile au fost de tatonare.Informatiile contradictorii mai rau ne-au derutat decat ajutat.Pana la urma am plecat in cautare fara sa mai tinem cont de sfaturi si bine am facut. Inaintea venirii noastre a fost o perioada cu vanturi puternice.Am gasit lacul Fortuna deosebit de tulbure.Razboinita s-a tulburat si ea,desi pana acum 3 saptamani se mentinuse limpede.Stipocul era plin de vegetatie si tulburat.Am plecat in cautari spre Babina si Lacul Dracului,am intrat apoi pe Matita,canalul Suez si Merhei,zona nu este demna de luat in seama ,cel putin deocamdata.Pe Babina am pierdut 4 ore cautand trecerea spre Lacul Dracului din cauza cetii dese.Nu am razbit nici ajutati de GPS,am fost nevoiti sa de deplasam la ghionder din cauza apei scazute.Pe canalul Suez am trecut cu greu pe langa plaurul ce-l obtureaza(pe culoar era o mare buturuga).La intrarea pe Merhei ne-am infipt cu barca in namol si a trebuit sa tinem stanga sa putem trece.Lopatna inca mai ofera satisfactii craparilor consecventi.Sontea deasemenea.Ne gandeam sa mergem pe Cuzmintii dar am inteles ca accesul este greoi sau imposibil.Pe Dunarea Veche am avut rezultate slabe. Nu mai este nici un secret ca s-a prins stiuca pe Ligheanca.Noi am refuzat sa mergem desi tentatia era mare. Bogdaproste desi tulbure a fost destul de darnic cu cei priceputi.Au fost niste cunoscuti,foarte buni pescari,cu o intuitie de invidiat,care au avut rezultate uimitoare,restul lumii nimic! Noi am pescuit pe niste japse cu apa mica si limpede unde am reusit sa facem una dintre cele mai bune iesiri la pescuit ale anului.A fost una din partidele care nu se vor sterge niciodata din memorie.

Scrie răspuns