totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
D_ali
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de D_ali » 02 Noi 2013, 13:25

Felicitari Andrei pentru iesire!

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 02 Noi 2013, 19:49

micutu scrie:undeva mai jos (adica la sud) de incinta Holbina (cea cu plata) exista un lac marisor, lung de vreo 1200 metri si lat de maxim 500. este cam la mijloc intre golful Holbina si Razelm.
poate cine sa-mi spuna care e regimul: se poate intra? ... e concesionat? ... mai are si stiuca?
pe Google Earth este numit lacul Pesciani ... dar nu am gasit nimic nicaieri referitor la acesta
am fost de cateva ori ,cand nu mai aveam alternative.
n-are nici un regim special. nu stiu sa fi fost concesionat vreodata.
se poate intra ,dar nu mereu . are si ceva stiuca . nimic spectaculos. apa pana-n-metru.
este foarte limpede si nu are vegetatie. in afara de cateva palcuri de nuferi ,stuful si papura de pe langa mal,este chel.
fundul foarte curat se vede ca-n palma. nici macar plase sau pasari ,nu sunt.
un lighean.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 06 Noi 2013, 19:59

Ma suna Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)si-mi spune: "- Ploua si bate vantul in delta,este timpul...". La noapte plecam,iesirea este la cort.Ca o masura de precautie in plus,am pus in bagaj 2 sticle de whisky.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 06 Noi 2013, 20:17

liviu,de maine vremea isi revine(chiar si termic)

totusi,la cort acum....este cam dificil.ziua scurta noapte lunga si rece

numai 2 sticle de scotch..... :D

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 06 Noi 2013, 21:51

>adrian99< cele 2 sticle de whisky reprezinta varful icebergului. Oricum ,cu Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum),dupa 2 zile nu mai avem ce ne spune. Vor urma dialoguri onomatopeice,gen neanderthalian,suficiente pentru comunicare. Adevarul este ca noaptea pare interminabila...Nu avem decat varianta cortului,pescuim departe de "lumea dezlantuita".

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 11 Noi 2013, 21:52

>>>Limita UE si stiuci fara frontiera.
Superbe zile de noiembrie care mai mult aduc a vara timpurie,Zodiac, 2 sticle de whisky,bagaje,cort,primus,etc.... Gorgova, Laguna la apa,echiparea barcii cu acareturi,transfer bagaje(din Zodiac) si “Vraja Marelui Nord”incepe. Trai nomad,campam unde adulmecam prada,se pescuieste zi lumina. Locuri cu desavarsire salbatice,liniste,lipsa PET-urilor este coplesitoare. Apusuri de soare de neuitat,seri la cort la taclale,gatim la primus si pregatim arsenalul pentru a doua zi.
Poate una dintre cele mai frumoase iesiri din ultimi ani. Fara sa avem reusite deosebite in nordul indepartat,am avut parte totusi de niscai satisfactii in privinta pescuitului. Vegetatia viguroasa care inca obtureaza total canalele si in general zonele de acces,ne-a limitat drastic obtiunile. Cand am ajuns la concluzia ca inca nu a venit timpul sa “lovim”(vom astepta ceva ingheturi),am strans tabara si ne-am mutat mai spre sud si apoi si mai spre sud..... O alegere inspirata.
> Zone pescuite: Magearu,Barbosu,Baia de Nord,brat Chilia,magistralul Sulinei,dincolo de intersectia cu Cardonul, Dunarea Veche,al doilea brat al “M”ului,Dolhea,Polidionca,Balbera, Trei Iezere, Bogdaproste.Cu voia dvs.,sunt si zone despre care nu voi face nici o referire,sunt si trebuie sa ramana salbatice.
> Zone accesate: brat Sulina,limpede, salau;Dovnica,limpede;Olasova limpede,obturata de un plaur;can. Bogdaproste,semi limpede; Dunarea Veche (al doilea M)plina de stationaristi,semi limpede;brat Sulina(salau) si Sf.Ghe. limpezi; Sontea semi;Lopatna semi;Babina,tulburica si cu capturi mici;Merhei,ok. Peste s-a prins destul de binisor cam peste tot.
Am prins,cum m-am obisnuit,milioane de marlite,dar si exemplare mai serioase de stiuci,si bibani. Toate pestimea,la ora asta,inoata in locurile de bastina. Am fost aspru judecati de amicii localnici in privinta C&R. Concluzia mea,fara sa fie complet inteleasa de interlocutori,este ca,1 kg. icre de stiuca, echivaleaza cu pretul unui vobler de buna calitate si nu merita sacrificata nici o stiuca…
La ultimul loc de campare pe can. Trei Iezere,la plecare,am strans si gunoaiele altor”iubitori ai deltei”.
Daca vremea se mentine intre anumite limite, daca nu va veni inghetul,daca santierele mele vor merge conform graficului,vor urma inca doua iesiri.
Tin sa le multumesc celor (cunoscuti sau nu)care,in vagabondajul nostru deltaic,au facut iesirea cat mai placuta. Nu voi uita malasolca oferita din toata inima,undeva la limita UE.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 14 Noi 2013, 09:35

http://www.catavencii.ro/Delta-ca-o-prada_0_9314.html

simpatic sintetizata durerea noastra a tuturor

peavey
junior
junior

Mesaj de peavey » 14 Noi 2013, 10:00

ANDREI RIGA scrie:http://www.catavencii.ro/Delta-ca-o-prada_0_9314.html

simpatic sintetizata durerea noastra a tuturor
Mai degraba dureros sintetizata simpatia noastra a tuturor... :?
Doua lucruri ma alina si ma vindeca de boala
Damigeana cand e plina si mandruta cand e goala...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 14 Noi 2013, 21:51

Intr-adevar,o durere care ma macina,bine relatata. Ma gandeam ca la iarna,cand nu prea mai avem ce ne spune pe teme pescaresti,sa abordez problemele deltei asa cum le-am perceput eu,in peregrinarile mele,stand de vorba cu oameni din ambele tabere(cred ca sunt mai mult de doua) si analizand ce a fost si a ajuns delta.

Maine plec ! Zona marilor lacuri sudice ma asteapta.

nobody_01
veteran
veteran

Mesaj de nobody_01 » 17 Noi 2013, 17:53

Ceva vesti din zona de sud???? Ceva stiuca pe Holbina???? Joi plecam intr-acolo!

Scrie răspuns