totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tavistan
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de tavistan » 30 Sep 2013, 22:53

Just in case! La inceputul lui noiembrie merg la Mila 23; in caz ca apele vor fi suparate, incinta Obretin din apropiere ar putea fi o solutie? Stie cineva ceva de ea?

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 01 Oct 2013, 07:06

Cu o mica intarziere, ca ieri nu aveam chef sa scriu ceva, eram prea suparat ca a trebuit sa plecam mai devreme decat planificam din Delta :(... Vremea ne-a pus pe fuga..
Dupa cum spunea si Liviu, apa in crestere, dar stiuca e acolo... Foarte multe mici, ceea ce ma bucura, daca nu vor fi decimate de sacosari, la anul vom avea destula stiuca. Sambata am mers direct in gura la Fortuna unde am gasit apa ceva mai limpede, dar fara sa gasim ceva miscare, ne-am intors pe Sontea si am ciugulit cate ceva, dupa am fugit pe Vacaru, ne-am intors pe Fortuna 1, daca gresesc sa ma corectele D_ali. Peste tot pixuri foarte multe care se aruncau si la voblere de 10 cm, de nu stiam ce sa mai facem, era pacat de ele...alea ceva mai imbracate au fost rare, bine pitite in cotloane. Daca nu stiai sa "citesti" zona, era destul de greu sa prinzi ceva. Am prins la spinerbait, la dardaitoare de 6 si la glider de 10 productie proprie. Duminica a fost mai bine, fara reprizele de ploaie care ne-au inebunit sambata. Am stat mai mult pr Sontea, unde le-am ciugulit din loc in loc cate 2-3 buc. La fel multe pixuri nebune care sareau pana si dupa naluci scoase deja din apa. Mai dificila a fost localizarea, dupa care cu naluca potrivita scoteai cumatra la interval. Pe apa ne-am intalnit si cu singurul om care nu s-a putut loga la forum, Homer, el pescuise pe alte zone si avea aceiasi informatie -multe pixuri si alea mai mari mofturoase, daca nu le bagai naluca "in casa" nu atacau, nu urmareau...
M-au surprins placut, 4 cai fumosi, care desi nu alergau, au facut fata si ne-au purtat pe unde am avut nevoie...
Poate prin noiembrie mai merem o data :)

mikiPCN1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mikiPCN1 » 01 Oct 2013, 07:24

Ar trebui sa plecam maine dimineata spre Delta. Data fiind distanta mare pana acolo (aprox 700km) cele scrise mai sus si prognozele meteo credeti ca se mai merita?

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 01 Oct 2013, 07:35

>Ghenadie<ati evacuat zona la timp,este mai bine asa.Sper ca v-ati simtit bine la prietenii mei gorgoveni.

>Obretin. Fosta amenajare piscicola,este actualmente concesionat pentru exploatarea stufului.In virtutea acestui fapt,concesionarul,cu care ma cunosc,exploateaza si pestele.Nu este o incinta de pescuit sportiv,se fac populari in mare parte cu crap chinezesc. Incinta este braconata destul de intens,paza cam lasa de dorit... De ceva timp nu am mai prins mare lucru pe Obretin.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 01 Oct 2013, 07:39

mikiPCN1 scrie:Ar trebui sa plecam maine dimineata spre Delta. Data fiind distanta mare pana acolo (aprox 700km) cele scrise mai sus si prognozele meteo credeti ca se mai merita?
Sincer,daca poti amana plecarea,este cea mai buna varianta.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 01 Oct 2013, 08:18

Multzam @deltaic; pana in noiembrie mai este, sper sa n-am nevoie de prea multe planuri de rezerva pana atunci... :?

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 01 Oct 2013, 08:23

Liviu, stiu ca am procedat corect, plecand, dar parca am mai fi stat...
Ne-am simtit excelent acolo, saru mana. Duminica seara am devorat la propriu placintele cu gutui si mere, dupa au urmat cele cu branza...deliciu :respekt:
Din pacate ne-am luat ramas bun cam repede, nea Vasile trebuia sa ajunga la Tulcea la 8, noi la debarcader... in mod cert vom reveni la statie, ospitalitatea gazdelor, gazonul tuns ca in filmele americane si armata de patrupede care te intampina cand tragi barca la mal, nu e de evitat :wink: ca sa nu uitam atmosfera de la biblioteca :lol:
PS pentru cei care pot amana plecarea, sa o faca.
Sincer imi pare rau pentru baietii de la BV, care au ramas la cort, intr-o zona cu semnal gsm prost, sper ca au fost evacuati...

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 01 Oct 2013, 08:28

cand pleci la drum in Delta(mai ales daca alegi sa campezi)trebuie verificata o prognoza meteo
vremea rea care este acum era anuntata inca de sambata

damblaua este mare dar totusi...

pescarbr
junior
junior

Mesaj de pescarbr » 01 Oct 2013, 08:47

Stiuca multa dar mica a fost anul acesta si la Braila. Se repezea zi dupa carlig gol in timpul recuperarii. Mai nimereai insa si cumetre mai frumoase (1-2 kg), dar rar. Cel mai bine au muscat la gume, in special alb, alb/rosu, dar nu refuzau nici rotativa sau cate un shad Magic xxx de la Jaxon. La oscilanta, foarte rar. Una singura am vazut anul acesta cu adevarat remarcabila, 7 kg, prinsa de un tataie sacosar la viu. Partea proasta este ca au fost foarte multi care retineau absolut tot ce prindeau...
De cand a inceput apa sa creasca si sa se tulbure, s-a terminat si cu stiuca. Poate ca-i mai bine asa, are mai multe sanse sa scape...
Referitor la delta, sper ca pana pe 10 cand plec la Mila 23, sa se mai regleze lucrurile cu apa. Oricum, chiar daca rezultatele vor fi sub asteptari, raman macar cu plimbarile in acele locuri mirifice si cu mesele din peste preparate cum numai acolo am mancat :)
NIHIL SINE DEO

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 01 Oct 2013, 09:12

Avand in vedere ca Liviu si Ghenadie au dat detalii despre starea apei si pescuitul in zona Sontea – Fortuna – Vacaru si canalutele adiacente, nu-mi revine decat sa amintesc despre atmosfera placuta (in special vineri cand am reusit sa ne revedem cu toti) si gazda foarte primitoare (multumim Liviu pentru conexiune & altele).

Cota Ceatal (brat Sulina) – vineri 27 sept. (60/+3), respectiv Luni 30 sept. (112/+11)

Decizia de a ne retrage mai devreme cu o zi a fost in cele din urma una inteleapta.
Daca ne prindea prapadul asta, cu siguranta aveam de suferit…

Chiar daca (de asta data) n-am avut parte de piese mai imbracate, totusi pescuitul a fost unul foarte fain prin diversitate, continua adaptare la cerintele locurilor si tehnici diverse, de la pescuitul pe substrat pana la pescuitul in suprafata cu o gama larga de naluci factory sau hand made.
N-au lipsit surprizele si nici momentele spectaculoase.

Desi a fost prima iesire (cu barca) in care l-am avut ca partener pe Ghenadie, consider ca ne-am completat foarte bine. :)

Delta awaits!

Scrie răspuns