totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
adrian99
veteran
veteran
Mesaje: 10987
Membru din: 06 Sep 2008, 13:51
Localitate: Buzau

Re: totul despre Delta

Mesaj de adrian99 » 07 Oct 2020, 20:55

albert,sunt 2-3 "cumetre"in Maliuc asa la 23-25....dar vin doar in w-enduri :lol:

in rest...biban :D

Avatar utilizator
albert.C
veteran
veteran
Mesaje: 1576
Membru din: 22 Ian 2015, 19:30
Localitate: Calafat-Dolj
Contact:

Re: totul despre Delta

Mesaj de albert.C » 08 Oct 2020, 05:22

In cazul asta prefer maxim 22 chiar daca nu puncteaza fiind sub limita🥰😂

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1238
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: totul despre Delta

Mesaj de deltaic » 08 Oct 2020, 06:51

Buna dimineata, domnilor !
Desi nu am mai scris de ceva vreme , am ramas destul de activ in privinta deltei . Per ansamblu , a fost o vara cu rezultate slabe la pescuitul rapitorilor si nu numai . Ultimele 3 iesiri (18 zile cumulate)au fost in zona Sf. Gheorghe si am avut ceva rezultate la stiuca si biban . Am pescuit pe lacurile si canalele cu acces din Central si pe canalele permise dinspre Buhaz-Zatoane .
Sambata plec pentru 6 zile prin zona Cernovca , cu cortul .

Avatar utilizator
albert.C
veteran
veteran
Mesaje: 1576
Membru din: 22 Ian 2015, 19:30
Localitate: Calafat-Dolj
Contact:

Re: totul despre Delta

Mesaj de albert.C » 08 Oct 2020, 11:09

Buna dimineata,se pare ca am revitalizat postul deschis cu pescuitul in Delta.
In cazul asta ma bucur sa aud ca ai avut ceva rezultate in ultima vreme si asteptam noi vesti(bune sa speram).
Povesteste-mi te rog cum sunt cotele acolo si eventual apa este tulbure sau limpede ?

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1238
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: totul despre Delta

Mesaj de deltaic » 08 Oct 2020, 13:11

Acum aprox. 12 zile cota ceatal Sf.Gh. era 76 , stationar , asta la intoarcerea spre Tulcea . Cresterea a fost de 12 si majoritatea lacurilor si canalelor sunt "tulburele" , asta nu este neaparat un inconvenient . Ce am reusit sa prind , la stiuci ma refer , erau tare albicioase . Pe zonele (putine la numar)cu apa limpede , nu am avut activitate deloc .
Primele 3 iesiri in delta (pana acum au fost 6)au fost , din punct de al capturilor , foarte slabe . Biban mult si maricel . Am pescuit in zona Matita-Merhei , Dedova , Lopatna , Isac , Potcoava (cea la liber), Gorgovat , Obretinciuc , Dunarea Veche (ambele brate ale M-ului), Fortuna , Catavaia , Alexina , Baclanesti , Sontea . Pe Razboinita nu am reusit sa intru . Vacaru , linistit tare...
Adancimea apei pe lacuri este de circa 90 cm . Ce ma deranjeaza foarte tare , indiferent unde am pescuit , este naclaiala stransa pe bradis .
Acum va rog sa ma scuzati , pregatesc a saptea iesire ...
Toate cele bune !

Sa nu uit , craparii au inceput sa aiba activitate pe bratele principale .

adrian99
veteran
veteran
Mesaje: 10987
Membru din: 06 Sep 2008, 13:51
Localitate: Buzau

Re: totul despre Delta

Mesaj de adrian99 » 08 Oct 2020, 13:54

liviu,"naclaiala"de care povestesti este prezenta pe toata iarba,bradisul laucurilor.cauza-corsarele care sunt echipate cu motoare de peste 100hp,alearga(de dragul turistilor)pasarile... :wallbash:
va dati seama;apa mica,malul ridiact non-stop si depozitat pe tot ce inseamna viata .pe langa asta anul acesta este prima data cand vad putin,chiar foarte putin oblete pe bratul Sulina.fenomenul apare si pe multe canale unde bibanii prinsi(mai mari)regurgitau babusca,batca,de mici dimensiuni.
am vb si cu cei care campau si care mai pescuiau la viu si mi-au confirmat lipsa obletelui.cauza?

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1238
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: totul despre Delta

Mesaj de deltaic » 14 Oct 2020, 21:33

>>> Printre corsari si sacali .
A saptea iesire in delta a debutat cu 3 zile la cort , pe Cernovca , pescuit stationar . Crapul fiind principalul vizat , amicii mei au actionat in consecinta . Eu am ajuns cu 2 zile dupa ei . Mi-am luat si echipat barca din Mila 23 si am plecat pe traseul Eracle-Lopatna-Polidionca-Matita-Babina-Magistral Chilia-bratBabina-brat Cernvoca.
Este ultima data cand mai merg pe Magistral . Pana la Statia 11 canalul , desi mult ingustat , este navigabil in conditii de relativa siguranta . O salupa cu 2 idioti , localnici care se pare ca lucrau la Statia 11 (acolo au oprit), au trecut pe canalul si asa mult ingustat , la viteza maxima , cu motor de 100 cp. “Tsunami-ul” l-am luat in plin …, nu am avut loc de manevre . Cu cat inaintam , canalul devenea tot mai ingust si lipsit de vizibilitate . Stuful inchide canalul care s-a ingustat la mai putin de o latime de barca (Laguna , in cazul meu), a fost greu .
In tabara de corturi activitati specifice : nadit , pescuit , gatit , distractia de seara si , apoi, desele treziri cauzate de sacalii care urlau pe langa corturi .
Dupa cele 3 zile de stationar si 14 crapusteni (max.2/2,5 kg.) punctati de amicii mei (eu nu am pescuit , m-am multumit cu alte activitati), m-am intors spre Mila 23 pe can . Sulimanca . Prima parte a canalului( intrand din Cernovca ) este plin de copaci cazuti , multi submersi , greu de observat . Lacurile Merheiul mic si Merhei au apa tulbure . Pe Matita erau vreo 2 barci la pescuit , pe mine lacul nu m-a inspirat deloc .
In general apa deltei este mai mult sau mai putin tulbure , este in crestere (cota ceatal venire 109+7 , plecare 140+10 ). Am pescuit pe Sontea , Baclenesti , Fortuna , Lopatna , Olguta si cateva japse din zonele vizate . Am prins stiuci si bibani . Cu greu am fost crezut dar am avut poze (de o calitate indoielnica , fiind singur si facandu-le cu telefonul ), lumea nu prea prindea nimic . Din punctul meu de vedere a fost o iesire reusita . Echipele de pescari “stationaristi” , cunoscuti de-ai mei , care pescuiau in aceasi perioada pe can. Tataru si Babina nu au prins decat un singur peste in tot sejurul . Echipe mari …
Problemele deltei raman in continuare multimea salupelor , de multe ori conduse de inconstienti si sacalii care s-au inmultit ingrijorator . In curand vor creea dezechilibre in randul pasarilor ce cuibaresc la sol si al animalelor mici , din fauna deltei . Concureaza asiduu cu rapitorii traditionali ai faunei din zona (in anii ’50-’60 era prezenta sporadica , prin Oltenia) .
> Nu am mai scris multa vreme pe topic , am vrut sa vad daca supravietuieste si fara contributia mea . Si mie imi place sa primesc informatii si sa aflu diverse amanunte dar , se pare ca putini pescari sunt dispusi sa le ofere , in general se multumesc sa “pescuiasca informatii . Voi vedea …

Avatar utilizator
albert.C
veteran
veteran
Mesaje: 1576
Membru din: 22 Ian 2015, 19:30
Localitate: Calafat-Dolj
Contact:

Re: totul despre Delta

Mesaj de albert.C » 14 Oct 2020, 21:46

Deltaic,multumim inca o data pentru ca-ti faci timp si bunavointa sa ne scrii,pe de alta parte este un semn bun inainte sa ies si eu incepanda cu sambata,pt 6 zile ca deh,mai avem si treaba.
Cat despre patanii vis-a-vis de "sacalii" cu barci puternice-e plina lumea/balta,si ma bucur ca s-a rezumat la doar atat,se putea mai rau si exemple tot mai multe in perioada asta.
Daca mai are cineva bunavointa sa scrie aici este bine venit.

Radu_T
veteran
veteran
Mesaje: 752
Membru din: 30 Oct 2008, 10:26
Localitate: Alba-Iulia

Re: totul despre Delta

Mesaj de Radu_T » 20 Oct 2020, 15:58

Sunt ajuns in Delta de ieri!
Azi am pescuit pe Stipoc.. Dunarea veche... Fortuna.. Intrare caraorman.. Canalul spre Ligheanca...
Ceva avat mic.. Si mult biban(canalul de intrare in Fortuna)
Apa este tulbure.. Fortuna jumate curata, jumate tulbure cu multa iarba rupta!
Mult puiet... Stiuca lipsa total... Multi la stationar!
Cei care au mers exclusiv pe rapitor.. Nu prind mai nimic!
Vremea este superba! Macar atat!

adrian99
veteran
veteran
Mesaje: 10987
Membru din: 06 Sep 2008, 13:51
Localitate: Buzau

Re: totul despre Delta

Mesaj de adrian99 » 20 Oct 2020, 16:41

radu,eu am explicat situatia de acum o luna si eram sigur ca nu se va ameliora...
nu stiu cum au prins anumite persoane stiuca pe Furtuna si zonele aferente cand eu am informatii certe de la cel cu care pescuiesc de ani de zile(maliuc),pescar foarte bun de stiuca(exclusiv naluci)si care mi-a spus de lipsa stiucii...

singurele zone care au dat ceva randament au fost cele litorale.in reste sporadica.
anul acesta asa a fost :(
sa vedem ce va mai fi anul viitor... :roll:

Scrie răspuns