totul despre Delta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: totul despre Delta
si o data cu ea moare si stiuca:)
pe canalul dintre uzlina si isac ceva bibanoi, mult mai mari decat cei ce se prindeau anii trecuti dar si mai rari ... canalul nu mai e ce-a fost odata, s-a umblat la adancime/latime si unul din maluri este distrus complet, speram ca anii urmatori sa se aseze si sa redevina ce-a fost odata ...
pe isac ceva stiuculite, nu multe dar ceva mai mari decat ce-am prins anii trecuti, pixurile din trecut inexistente ... pe sf gheorghe vechi ceva ciortanei si carasi ... in decursul a vreo 4 zile au fost perioade si perioade ... cateodata bambinele nu se miscau cu orele iar cateodata la 3 lansete nu faceam fata ...
una peste alta un sejur destul de reusit ...
pe isac ceva stiuculite, nu multe dar ceva mai mari decat ce-am prins anii trecuti, pixurile din trecut inexistente ... pe sf gheorghe vechi ceva ciortanei si carasi ... in decursul a vreo 4 zile au fost perioade si perioade ... cateodata bambinele nu se miscau cu orele iar cateodata la 3 lansete nu faceam fata ...
Vremurile frumoase au trecut ...
Salut,Maniacs scrie:pe canalul dintre uzlina si isac ceva bibanoi, mult mai mari decat cei ce se prindeau anii trecuti dar si mai rari ... canalul nu mai e ce-a fost odata, s-a umblat la adancime/latime si unul din maluri este distrus complet, speram ca anii urmatori sa se aseze si sa redevina ce-a fost odata ...
Cum este apa zona Murighiol, si pe lacuri (Isac,Isascel)? mi-a spus cineva ca ar fi tulbure din cauza unor "reamenajari" de canale..... Asa este?
Multumesc frumos!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de
facut!
facut!
la intrarea in isacel din canalul uzlina lucra o draga ... noi am pescuit pe canalul dintre isacel si isac si pe isac ... apa destul de tulbure ... sa zicem ca o oscilanta argintata o vezi cam la juma` de metru sub apa ... pe brat apa mai mult spre limpede decat tulbure ...
Vremurile frumoase au trecut ...
Desi m-am intors de cateva zile din Delta, din motive obiective nu am reusit sa postez experienta din aceasta toamna.
Revin si incerc sa relatez pe scurt sejurul deltaic, luni-joi, 26-29 septembrie.
Asadar, luni am pescuit pe Lumina si Puiulet. Rezultate nici prea prea, nici foarte foarte. Am ciugulit la linguri, dar am testat
si cateva "boblere", vorba unui amic.
Marti am ramas pe Puiulet unde am reusit sa ne distram cu cateva cumetre mai imbracate. Apa nu era limpede, dar se vedea
lingura binisor la 40-50 cm. Am dat si cu gume in zona mai adanca, unde nu prea mai era plaur, dar nu i-au placut cumetrei...pe semne
ii rămânea ciunga printre dinti.
Miercuri a inceput caldura. Imi ziceam ca de o va tine asa, cumatra se duce la plaja, uitând sa treaca pe la supermarketul nostru
cu linguri. Auzisem dintr-o sursa ...beton ultraarmat ca dintoasa rupe lansetele pe Matita. Bucurosi, nevoie mare, ne-am frecat
mainile la auzul acestui pont. Dar cum socoteala de acasă nu se potriveste cu apetitul știucii, am ajuns alaturi de alte
7 barci sa udam firele, mai ceva ca mama mare cand spala cânepa la rau. Satui de experienta pomului laudat, am trecut drumul
la surata Babina, strecurand-o si pe aceasta. Am dat la intrare si in golful din stanga fara sa punctam. Am dat si in Lacul lui Sarsaila, dar
pe semne ca impielitatul le speriase inainte sa venim noi.
Desumflati si bătuți de...soare, era sa zic soarta, am trecut prin Trei Iezere, La Amiaza si Bogdaproste, unde ne-am mai lins
ranile cu cate una doua cumetre. In rest mici, foarte mici. Atentie mare cand plecati din zona Trei Iezere! Daca va fura peisajul
pana spre seara, riscati sa ramaneti captivi in ...plase!
Joi am fost in Puiu, Puiulet si in Lumina. Apa nu prea iti dadea ghes sa arunci. Dar ne-am facut curaj si am dat in zonele pe care
le stiam de atat amar de vreme si am luat, zic eu multumitor.
Cam asta a fost experienta deltaică din toamna aceasta.
Revin si incerc sa relatez pe scurt sejurul deltaic, luni-joi, 26-29 septembrie.
Asadar, luni am pescuit pe Lumina si Puiulet. Rezultate nici prea prea, nici foarte foarte. Am ciugulit la linguri, dar am testat
si cateva "boblere", vorba unui amic.
Marti am ramas pe Puiulet unde am reusit sa ne distram cu cateva cumetre mai imbracate. Apa nu era limpede, dar se vedea
lingura binisor la 40-50 cm. Am dat si cu gume in zona mai adanca, unde nu prea mai era plaur, dar nu i-au placut cumetrei...pe semne
ii rămânea ciunga printre dinti.
Miercuri a inceput caldura. Imi ziceam ca de o va tine asa, cumatra se duce la plaja, uitând sa treaca pe la supermarketul nostru
cu linguri. Auzisem dintr-o sursa ...beton ultraarmat ca dintoasa rupe lansetele pe Matita. Bucurosi, nevoie mare, ne-am frecat
mainile la auzul acestui pont. Dar cum socoteala de acasă nu se potriveste cu apetitul știucii, am ajuns alaturi de alte
7 barci sa udam firele, mai ceva ca mama mare cand spala cânepa la rau. Satui de experienta pomului laudat, am trecut drumul
la surata Babina, strecurand-o si pe aceasta. Am dat la intrare si in golful din stanga fara sa punctam. Am dat si in Lacul lui Sarsaila, dar
pe semne ca impielitatul le speriase inainte sa venim noi.
Desumflati si bătuți de...soare, era sa zic soarta, am trecut prin Trei Iezere, La Amiaza si Bogdaproste, unde ne-am mai lins
ranile cu cate una doua cumetre. In rest mici, foarte mici. Atentie mare cand plecati din zona Trei Iezere! Daca va fura peisajul
pana spre seara, riscati sa ramaneti captivi in ...plase!
Joi am fost in Puiu, Puiulet si in Lumina. Apa nu prea iti dadea ghes sa arunci. Dar ne-am facut curaj si am dat in zonele pe care
le stiam de atat amar de vreme si am luat, zic eu multumitor.
Cam asta a fost experienta deltaică din toamna aceasta.
in delta ,zona mila 23, apa s azuta mult ,plin de plase pe bogdaproste si trei iezere ,se mai prind marlite. nu prea mai scapa nimic de strecuratoare 

Ce ziceti? Cum influenteaza ploile din prezent pescuitul pentru saptamana urmatoare?
Aveam planificata plecarea marti din Tulcea, dar acum suntem cam derutati....
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
>>> Trebuia sa fim in delta de ieri... Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum) , cu ochii plansi si priviri ratacite , numara zilele si isi gaseste alinarea hoinarind despletit pe strazi , pana joia viitoare cand ,sper ca "lovim". Ca ploua zilele astea...nu este mare bai , dar vantul , ...vantul prognozelor , cu "estul" destul de agresiv , ne-a descurajat si am amanat plecarea (am tinut cont si de zona unde vroiam sa mergem).Adrian SB scrie:Ce ziceti? Cum influenteaza ploile din prezent pescuitul pentru saptamana urmatoare?
Vorbeam azi si cu "wilddanube" si racirea prognozata in prima parte a saptamanii viitoare si , probabil , un nivel fluctuant al apei , va influenta , in prima faza, viata ihtiofaunei . Vom trai si vom vedea .
Nu pot sa cred !!! In cateva zeci de minute s-a schimbat prognoza ! Nu mai ploua decat sporadic , vantului i-a scazut viteza substantial . Ca impedimente (posibil sa influenteze pescuitul), ramane vremea rece si posibilul nivel fluctuant al apei . Incep sa cred ca ne-am tzepuit tinand cont de prognoza .
liviu,Tulcea este pe crestere masiva:+25!
aceasta combinata cu racirea apei...ramane de vazut
saptamana viitoare nu sunt ploi dar maximele sunt modeste(13-15grade)
aceasta combinata cu racirea apei...ramane de vazut
saptamana viitoare nu sunt ploi dar maximele sunt modeste(13-15grade)