totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de Zamfi » 28 Noi 2014, 11:30

pikeman scrie:bre, cand aud de sonar in Delta ma speriu :lol: crek e plin de praguri si copaci :P ma gandeam si in Suedia la unu, dar la ce bolovani cat casa sunt sub apa ma intreb ce pot vedea :lol: :lol:
Gropile ? :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 28 Noi 2014, 14:39

Azi gherla la stiiuca, a inceput sa ploua. Canale mi i cu ceva gheata dimineata

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 02 Dec 2014, 15:16

>>> Incet , dar sigur , anul 2014 devine o amintire . Inevitabil a venit si momentul bilantului reusitelor sau esecurilor de peste an. Nici nu mai stiu exact a cata iesire in delta a fost cea care tocmai s-a incheiat . Pentru mine a fost un an bun , satisfactiile pescuitului fiind completate de bucuria de a-mi vedea fii tot mai iubitori de natura si pasionati de pescuit . Regula C&R s-a intiparit in sufletul lor si asta ma multumeste deplin . Nu tin cont nici de sfaturile “binevoitorilor” care i-au tot indemnat sa opreasca capturile “ca tot le vor lua altii pana la urma” . Educatia a invins in final .
Cum bine stiu cei care ma cunosc , sunt un pescar solitar in cea mai mare parte a timpului . Pescuiesc numai in delta si mi-am format un stil propriu la care doar vreo 2-3 prieteni s-au adaptat . Asta nu inseamna ca nu tanjesc dupa serile de taifas , cand ne strangem toti amicii ce ne-am nimerit prin aceeasi zona , sau mesele cu bucate ce numai prin delta se gatesc (din pacate o umbra palida a ceea ce a fost odata), impartite cu prietenii , parca au alt gust. Sunt oameni ,de prin toata tara , cu care imi face mare placere sa ma vad si numai in delta am ocazia . Am ajuns sa cunosc tainitele deltei renuntand de multe ori la zile de pescuit , scormonind singur sau cu vreun prieten localnic locuri putin stiute sau lipsite de interes pentru altii . Fac lucrul asta de mult amar de vreme si ajung la concluzia ca mai am multe de aflat . Batranul si inteleptul Danubiu si cele trei odrasle ale sale , mai au momente cand ii pedepsesc pe cei care nu le respecta regurile . Am simtit asta pe pielea mea in decursul anilor . Este inca proaspata in memoria noastra , patania de la inceputul sezonului acestuia cand ne-am rasturnat cu barca si Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum) s-a mentinut cu greu la suprafata apei , inca destul de rece.
Acum trei ani , cand am deschis acest topic, intentia mea a fost sa-i ajut pe cei mai putin initiati in ale deltei , sa inteleaga si sa iubeasca , sa respecte si sa protejeze aceste locuri mirifice si viata salbatica de aici care , in ciuda tuturor vicisitudinilor , se ambitioneaza sa existe.
>>> 27.11.2014 –Ora 3.45 AM - plecarea spre delta . Bagajul incarcat in masina lui Homer cu o zi inainte , cuprinde printre efectele personale ale fiecaruia si Zodiacul + motorul de 15 cp . Desi nu era cazul , ora fiind total nepotrivita , Homer ma anunta cu claxoane ca a ajuns . Ma intampina cu zambetului larg si in gura mare zice : “Baaa ! , sa vezi tu ce ne’ngheata madularele p’acolo ! , hai ca e tarziu !”.Ma uit ingrozit la balcoanele vecinilor asteptand sa zboare vreo oala de noapte sau ceva de genul asta .
In prima parte a intervalului petrecut in delta peisajul este bacovian , totul in nuante de gri . Racoare bine. Apa destul de mare , are pe lacuri cam 2 m . Am avut parte de precipitatii lichide si solide si , spre sfarsitul sejurului chiar de soare . Frigul a persistat si “Mos Ivan”, sosit din nordul indepartat si rece , si-a facut simtita prezenta moderat . Am pescuit pe Lacul Dracului , Corciovata , Dedova , Fortuna , Cruhlic , Matita , Corciovata (din Fortuna) si pe japsele si canalele din zonele mentionate. Am gasit inghetate doar canale mici si golfuri ferite de vant . Niste amici cu care ne-am intalnit , au pescuit pe Trei Iezere , Bogdaproste , Puhaciova , Cazanel si Miazazi . Nu au avut nici un tzac. Noi am reusit sa pacalim cate ceva si , acum la ceas de judecata , ne declaram multumiti . Fotografia nu a fost niciodata punctul meu forte . Ca si acum un an , in perioada asta , cu acumulatorii pe care ma chinui de atunci sa-i schimb si nici pana in ziua de azi nu am reusit , am facut fix 3 poze . Prin amabilitatea lui “gsteph” le veti viziona . Au fost capturi la stiuca putin mai mari decat cea din poza ,dar si mai mici si vreo 5 bibani cam la fel cu cel din imaginea in care apare Homer.
Jumatate din timpul petrecut in delta a fost dedicat activitatiilor administrative. Am incercat sa fac ordine prin “cazarmament’ ,atat la Mila 23 cat si la Gorgova . Pe la Chilia nici nu m-am oboist sa ajung , poate la primavara. Cand am sosit la Gorgova ,am constatat cu uimire ca au aparut pe stalpii de lumina din sat cosuri de gunoi , portocalii . Au fost montati inainte de alegeri dar , de colectarea resturilor nimeni nu a pomenit nimic. Asta este una din problemele stringente specifice deltei , evacuarea gunoiului . Pontonul meu ,gaurit de sloiuri anul trecut , zace pe uscat si pana nu ma mobilizez cumva , tot acolo isi va face veacul . Vizita se termina la un vin fiert cu prietenii lipoveni si urari de ramas bun , sa ne tina pana la anu’.
Mila 23 ,cu o zi inaintea plecarii . Cu inima stransa scot barca pe mal , la iernat . Motorul(cel care ramane in delta) intra in hibernare , la fel si toate acareturile (lansete ,mulinete , giugele)care , de-a lungul anului mi-au adus momente de neuitat . Luni , de ziua Romaniei , pe un frig cumplit plecam spre casa .
Ajuns acasa sunt intampinat cu mare bucurie de baietii mei , de sotie si cu efervescenta de micutul si neinfricatul meu tekel sarmos . Dezamagit la plecare ca nu a participat la actiune , iertator si dragastos ca orice caine , ma intampina aratandu-mi iubirea lui neconditionata . Trebuie sa precizez ca , fara sprijinul minunatei mele familii , toate aceste escapade nu ar fi posibile . Ca vin din delta sau de la escaladele pe gheata din Alpi , din ture fagarasene sau mai stiu eu de unde , bucuria de a ma vedea sosit cu bine este coplesitoare . Baietii vor sa afle repede amanunte , impartim impresii , ma intreaba daca am fost pe mai stiu eu ce japse…imi ascund cu greu un zambet multumit . Vor fi cel putin doi “deltaici” pe lumea asta cand voi fi nevoit sa ies din scena…dar …pana atunci mai este .
Al 42-lea sezon de delta tocmai s-a incheiat pentru mine , sau cum ar spune orice lipovean : “this is it “.

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 02 Dec 2014, 16:59

,,Cum bine stiu cei care ma cunosc , sunt un pescar solitar in cea mai mare parte a timpului . Pescuiesc numai in delta si mi-am format un stil propriu la care doar vreo 2-3 prieteni s-au adaptat . Asta nu inseamna ca nu tanjesc dupa serile de taifas , cand ne strangem toti amicii ce ne-am nimerit prin aceeasi zona , sau mesele cu bucate ce numai prin delta se gatesc (din pacate o umbra palida a ceea ce a fost odata), impartite cu prietenii , parca au alt gust. Sunt oameni ,de prin toata tara , cu care imi face mare placere sa ma vad si numai in delta am ocazia . Am ajuns sa cunosc tainitele deltei renuntand de multe ori la zile de pescuit , scormonind singur sau cu vreun prieten localnic locuri putin stiute sau lipsite de interes pentru altii . Fac lucrul asta de mult amar de vreme si ajung la concluzia ca mai am multe de aflat . Batranul si inteleptul Danubiu si cele trei odrasle ale sale , mai au momente cand ii pedepsesc pe cei care nu le respecta regurile . Am simtit asta pe pielea mea in decursul anilor.''

Cu toate ca nu sunt cel mai mare impatimit al Deltei, m-ai umplut de melancolie.
Deltaic :respekt:
Nihil Sine Deo

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 02 Dec 2014, 18:25

in we ce a trecut am cautat stiuca la nord de bratul sulina, in zona bogdaproste, 3 iezere, babina, matita + diverse japse pe care m-a chemat inspiratia. Ca si antevorbitorii, am gasit putina gheata, doar in zone unde era adapost, vantul era destul de prezent, ca sa nu spun mai mult :D
Apa si limpede dar si tulbure pe anumite parti din ghioluri. Am avut f putine atacuri si doar intr-o zona f mica, am prins doar sub masura si doar pe gume.
Am cautat si salaul dar nu l-am gasit, insa am gasit niste locuri cu peste mult, am insa mari dubii cu privire la specia in cauza, deoarece era pe apa de 8-11 metri, foarte clar suspendat la 2-3 metri penste fundul apei, in termoclina.
Soarele l-am vazut desigur, doar in ultima zi, pe plecare, in rest am cam facut frigul, ajutat sporadic de o palinca buna. Ploaie, lapovita, zapada, toate alea. Pe iacub la plase pescarii prindeau caras mare si destul de mult. Stiuca putina si mica la vintire.
Sanse mari ca asta sa fi fost ultima delta pe 2014....dar speranta moare ultima.
In antiteza cu ce era acum 3 luni la debarcader la murighiol, acum poate erau adunate 10 barci si 4 masini.

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 02 Dec 2014, 22:31

deltaic scrie:>>> Incet , dar sigur , anul 2014 devine o amintire ...
si tri poze de la deltaic, un pic mai tarziu decat planuiam...

Imagine

Imagine

Imagine
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 02 Dec 2014, 22:46

cand ma cuprinde "disperarea" imi amintesc de astfel de momente.
din pacate cele mai multe sunt in cap, loc pentru care inca nu avem inca inventat mecanism si cablu de download...

Imagine
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 13 Dec 2014, 14:45

Incredibil cata lume (multa pentru perioada asta a anului) a ales calea deltei . Zilele insorite si caldute de iarna , i-au incurajat pe multi sa-si incerce sansele la pescuit . Dintre cunoscutii forumului sunt in delta "wilddanube", in zona centru-sud si "D2O"in zona centrala . Mai am cativa prieteni plecati prin nord . Sunt curios ce rezultate vor avea , vom afla.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 13 Dec 2014, 16:48

liviu.wilddanube este in Delta tot timpul anului...deci nu se pune :D

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 13 Dec 2014, 20:18

adrian99 scrie:liviu.wilddanube este in Delta tot timpul anului...deci nu se pune :D
Se gandea si el ca asta a fost , judecand dupa cu a fost la ultima iesire . Capturi grozave nu s-au inregistrat nici acum dar , echipele inca mai spera. Incepe sa ma ia cu frisoane...

Scrie răspuns