Stiuci + 10.

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 13 Ian 2010, 15:33

schumi scrie:
Rapala Man scrie:nu ai ce sa faci schumi de te apuci sa pui poze de genu asta:oops: :oops: :oops: :oops:
poate are prietenul tau si poze cu crapi, tot in genul asta :oops: :oops: :oops:
Nu a fost decat o postare cu un articol primit care personal mi-a placut mai ales prin prisma capturilor si m-am gandit sa-l postez si aici,pe forumul domniilor voastre.Nu am avut alt scop decat sa impart cu voi aceasta poveste,aceste poze.Rezultatul...................cateva felicitari si aprecieri firave,dar sincere - restul,o gramada de frustrati basicati care infiereaza articolul si nu mai pot de dragul c&r - lui.Daca tot am observat ce impatimiti sunteti (nu toti)si ce placere aveti sa "injurati" autorul capturilor am mai postat din nou un material macar sa-i dati bataie in continuare daca tot va face bine.

P.S. Pentru o parte dintre d-stra care nu stiu,Peter a eliberat peste cat greutatea voastra la un loc(la frustrati)......si inca ceva,ca sa poti elibera ceva trebuie sa-l si prinzi mai intai,asa ca mai bine exersati la capitolul asta,e mai placut decat sa aruncati cu noroi aiurea.....

"fir intins"
stimabile nu cred ca daca cineva are un punc de vedere il face automat "'frustrati basicati"' cum i numesti tu
nu stiu ce vrei sa demonstrezi :arrow: :arrow: :arrow:

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 13 Ian 2010, 15:39

dupa cum am mai zis, nu mai generalizati.ori faceti comentarii directe la persoana respectiva, ori va abtineti.si acum sa inceapa balacareala. :lol:

ReMuSL
utilizator nou
utilizator nou

:)

Mesaj de ReMuSL » 13 Ian 2010, 15:49

Buna ziua
Citesc cu mare curiozitate(si o oarecare lehamite) postarile unora referitoare la stiucile prinse de Peter.Poate ca sunt un pic subiectiv pentru ca suntem foarte buni prieteni,pescuim mult impreuna, dar am sa va explic eu cum stau lucrurile pentru ca el nu intra pe forumuri, fie ele de crap sau de rapitori.Acum hai sa va lamuresc , sa nu isi tot deie unii cu presupusul si sa judece calitatea unor oameni fara ai cunoaste, sa ne faca fomisti sau mai cine stie ce magarii le ies unora din gura.
Am fost impreuna cu Peter Micula la aceea partida.S-au prins in ziua aceea 4 stiuci, nu 3 cum scrie in articol. Cele doua mari, precum si doua in jur de 3-4 kg. Cea de 12,300 si una mai mica la pestisor viu, celelalte doua la spinerbait. Stiuca mai mare am luat-o acasa, la portbagaj (cum le place unora sa spuna) pentru ca a inghitit ancora si era ranita, si Peter oricum vroia demult un trofeu( am dat capul la preparat). Celelalte stiuci au fost duse de la Santimreu la noi in SM, pe o balta frumoasa de langa Carei, Barnot. Este o balta concesionata de niste amici din Carei, o balta salbatica de o frumusete rara, cu paza buna unde stiam ca stiucile vor fi pazite de "fomisti". In aceasta balta am adus multe exemplare frumoase, atat stiuci cat si crapi( la crap ne descurcam mai bine :D, am "populat" si cateva exemplare de peste 20 kg) din baltile salbatice pe care pescuim,pentru ca , cum cred ca stiti toti, la baltile asociatiilor, AGVPS-ului etc, cam bate vantul in materie de paza, daca nu chiar paznicii baga cate o plasa.
Referitor la o postare care condamna pescuitul la viu, pai fiecare pescuieste cum vrea si cum ii place, nu o sa-mi spuna dinsul mie cum sa pescuiesc sau sa-mi leg sireturile. Asta este stilul nostru, la stiuca dam intotdeauna din barca, cu o lanseta la pestisor si cu alta spinning. In majoritatea partidelor nalucile fac legea, dar se mai intampla cand la spinning nu ai nici un atac, si te salveaza pestisorul.
Suntem adepti ai catch&releasului, cei care ne cunosc stiu asta, dar consider ca nu trebuie dus la extrem.Eu cel putin nu mananc peste deloc, dar am facut o exceptie la aceea stiuca. A gatit Peter cateva felii taiate si strapunse cu bacon, lamaie, alea alea, de inca si acuma imi lasa gura apa :D
Cam atat am avut de spus.
Cu stima,
Remus Lenghel

P.S. Userului shootgun ii doresc si eu la fel,precum si mult noroc la capturi in anul 2010 :!: :D

schumi
veteran
veteran

Mesaj de schumi » 13 Ian 2010, 15:51

Nu vreau sa demonstrez nimic,am spus mai sus,discutia a degenerat si de aceea suntem aici,acuzati aiurea un om fara sa-l cunoasteti,cati dintre voi care cica practicati c&r (c&r poate insemna si cand eliberezi un bibanus prapadit in apa) poate face acest lucru si cu exemplarele de mai jos daca prin absurd le-ati prinde???......

Imagine

Imagine

Peter a facut-o si cu ei si cu multi altii,prinsi pe balti salbatice,nu in concursuri....asa ca in privinta c&r-ului "vindeti castraveti gradinarului".

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 13 Ian 2010, 16:14

simt si eu nevoia sa intervin, pentru ca desi nu m-am vazut cu peter decat de 3-4 ori in asta viata, una din intalniri mi-a aratat foarte bine care este caracterul adevarat al lui peter micula si al colegilor lui din sip carp .... va rog sa cititi pana la capat, desi va fi un text lung ... multumesc......

an - 2006
loc - balta hobaia (30 si ceva km de bucuresti)
ocazie - Cupa Cupelor (concurs organizat de APCR)
context - dupa 48 de ore de la incperea concursului , echipa sip carp conduce detasat sectorul b , cu vreo 130 de kg, iar echipa lui subsemnatul are doar vreo 35 de kg pe foaie.

ei bine, echipa lui sumbsemnatul se hotaraste sa schimbe strategia si sa treaca de la romanesc la ten, in speranta ca mai indreapta ceva pe ultima jumatate a concursului ...

la mai putin de 24 de ore pana la finish, si dupa ce ajunsesem si noi pe la 100 de kg, incepe o repriza fantastica la ten : 95 de kg in 4 ore . practic pescuiam si puneam tenii direct pe salteaua arbitrilor care nu plecau din stand. dupa vreo 2-3 pesti, subsemnatul reuseste sa rupa minciocul cu un ten mai rasrit pe care m-am grabit sa-l duc pe saltea pt ca aveam toate celelate 3 lansete cu peste si partenerul nu putea tine decat 2 in maini :D :D :D

si aici vine morala : peter si colegii lui, desi erau incontinuare lideri pe sector, foarte aproape de castigarea concursului pt ca era deja sambata dupa masa si duminica se termina mustaria, amenintati numai de echipa noastra care puncta peste dupa peste, au facut minunatul gest de a ne trimite din proprie initiativa, fara a fi rugati de absolut nimeni, un mincioc ...

nu se poate spune de un asemenea om ca ar fi fomist ( erau in joc bani frumosi plus ceva premii de la sponsori ) , sau ca nu ar fi fair play , sau orice altceva ... pur si simplu nu se poate ...

si cu asta basta ...

pt toata lumea de pe forum, guys, mai lasati-o moarta cu atat fanatism (ca sa nu zic fariseism ca a zis-o armand ininte) vis a vis de catch & releasu asta ... ca mi se face greata .... cand aud : eu nu iau niciodata acasa, absolut nimic etc etc etc .....

in toate tarile civilizate , pescarul sportiv poate retine peste in niste limite civilizate , si totusi e peste cat china ... asa ca eu propun sa ne gandim mai repede la un mare bun simt si dupa aia la extreme ...

si ultima : si eu imi doresc la greu on trofeu de stiuk sa-mi pun pe semineu, si prima peste 10 pe care o iau, va asigur ca va ajunge pe o placa de lemn , acolo unde trebe :P :P :P

urmatoarele, release, dar sa traim pana acolo ....

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 13 Ian 2010, 16:17

am uit5at sa spun ca pana la urma, cu ajutorul acelui mincioc, am depasit echipa sip carp si am castigat concursul ....

iar ei ne-au felicitat sincer ....

deci domnu peter, mare domn, mare caracter ....

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 13 Ian 2010, 16:21

@SHUMI

Il cunosc personal pe Peter si dupa cum am spus mai sus intr-o postare ,este un om deosebit.Acum vad ca din partea ta a devenit un razboi personal.Acuzi multa lume si jignesti pe prea multi.Hai sa ne vedem fiecare de ale noastre tu cu stationarul\crap, noi cu rapitorii si sa nu ne mai scoatem ochii unii la altii.

Si acum fara nici o tenta de acuza sau generatoare de polemica ,nu potzi compara ritmul de crestere al unui crap cu o stiuca sau numarul exemplarelor prezente in apele noaste de stiuca VS crap.Asadar cat de obiectiv vrei sa fi, nu poti compara valoarea unui exemplar de stiuca cu unul de crap....niciodata

kiritzu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de kiritzu » 13 Ian 2010, 20:28

super ok pozele :) intotdeauna mi-au placut pozele cinstite , adica cele in care pescarul pozeaza cu captura in brate si nu cu bratele intinse ca o mirlita sa para stiuca capitala si un ciortan un crapoi pe cinste .
C&R incorect facut l-ai facut degeaba.Daca arunci stiuca de la etaj nu ai rezolvat nimik.o gaseste altul moarta.Ma adreses direct celui cu multe xxx in text, cu marea mirare de ce nu a fost cenzurat si sters permanent de pe acest forum si de pe toate cele pe care nu vorbeste civilizat.

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 13 Ian 2010, 21:01

kiritzu scrie:super ok pozele :) intotdeauna mi-au placut pozele cinstite , adica cele in care pescarul pozeaza cu captura in brate si nu cu bratele intinse ca o mirlita sa para stiuca capitala si un ciortan un crapoi pe cinste .
C&R incorect facut l-ai facut degeaba.Daca arunci stiuca de la etaj nu ai rezolvat nimik.o gaseste altul moarta.Ma adreses direct celui cu multe xxx in text, cu marea mirare de ce nu a fost cenzurat si sters permanent de pe acest forum si de pe toate cele pe care nu vorbeste civilizat.
daca ai ceva de zis , zi direct , ai emotii? :D :D :D

shoco
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shoco » 13 Ian 2010, 21:33

schumi scrie:cati dintre voi care cica practicati c&r (c&r poate insemna si cand eliberezi un bibanus prapadit in apa) poate face acest lucru si cu exemplarele de mai jos daca prin absurd le-ati prinde???......
@Schumi

Si daca i-as prinde sau daca i-am prins, ce sa fac cu ei mi-i trag pe ... ?

Omule tu si RemuS n-ati inteles absolut nimic din discutie.
Voi va simtit atacati, si pe buna masura toata viata nu cred ca ati reusit sa treceti de instinctul primar de a decima si a baga la matze.
De a strange pentru tine si a consuma resurse.

Discutia nu era despre ce om marinimos este dl Peter, cu ce se ocupa sau cati pesti ii datoreaza dreptul -redat- la viata.

Va rog sa terminati sa ne insirati calitatile acestui domn , ce super pescar este si ca noi toti ar trebui sa fim recunoscatori ca el exista.
Pe cine intereseaza asta ?

Ti-am zis, vrei sa ii fac un statuie pentru asta ?Ii dam o medalie ?

Sunt milioane de oameni deosebiti care atunci cand ii pui in ipostaza de a da un exemplu societatii dau cu mucii`n fasole.Sigur nu sunt criminali prin asta, dar chiar trebuie sa ii luam ca si exemplu ?

Caci despre exemple demne de urmat era vorba domnu` coleg.Iar tu nu esti unul dintre ele.Mai lucreaza si poate facem din tine un model.

Abraham Lincoln a spus-o cel mai bine : "Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man's character, give him power."

Eu,poate mai prost de felul meu, tind sa cred ca atunci cand redai viata, te aflii in varful piramidei.

Cat despre cati pesti a eliberat Peter... sunt unii care au populat cel putin dublu cat a prins Peter, ca sa aiba domnul cu ce se poate mandri.
Astia cu popularile is fraieri dom`le :oops:

Scrie răspuns