simt si eu nevoia sa intervin, pentru ca desi nu m-am vazut cu peter decat de 3-4 ori in asta viata, una din intalniri mi-a aratat foarte bine care este caracterul adevarat al lui peter micula si al colegilor lui din sip carp .... va rog sa cititi pana la capat, desi va fi un text lung ... multumesc......
an - 2006
loc - balta hobaia (30 si ceva km de bucuresti)
ocazie - Cupa Cupelor (concurs organizat de APCR)
context - dupa 48 de ore de la incperea concursului , echipa sip carp conduce detasat sectorul b , cu vreo 130 de kg, iar echipa lui subsemnatul are doar vreo 35 de kg pe foaie.
ei bine, echipa lui sumbsemnatul se hotaraste sa schimbe strategia si sa treaca de la romanesc la ten, in speranta ca mai indreapta ceva pe ultima jumatate a concursului ...
la mai putin de 24 de ore pana la finish, si dupa ce ajunsesem si noi pe la 100 de kg, incepe o repriza fantastica la ten : 95 de kg in 4 ore . practic pescuiam si puneam tenii direct pe salteaua arbitrilor care nu plecau din stand. dupa vreo 2-3 pesti, subsemnatul reuseste sa rupa minciocul cu un ten mai rasrit pe care m-am grabit sa-l duc pe saltea pt ca aveam toate celelate 3 lansete cu peste si partenerul nu putea tine decat 2 in maini
si aici vine morala : peter si colegii lui, desi erau incontinuare lideri pe sector, foarte aproape de castigarea concursului pt ca era deja sambata dupa masa si duminica se termina mustaria, amenintati numai de echipa noastra care puncta peste dupa peste, au facut minunatul gest de a ne trimite din proprie initiativa, fara a fi rugati de absolut nimeni, un mincioc ...
nu se poate spune de un asemenea om ca ar fi fomist ( erau in joc bani frumosi plus ceva premii de la sponsori ) , sau ca nu ar fi fair play , sau orice altceva ... pur si simplu nu se poate ...
si cu asta basta ...
pt toata lumea de pe forum, guys, mai lasati-o moarta cu atat fanatism (ca sa nu zic fariseism ca a zis-o armand ininte) vis a vis de catch & releasu asta ... ca mi se face greata .... cand aud : eu nu iau niciodata acasa, absolut nimic etc etc etc .....
in toate tarile civilizate , pescarul sportiv poate retine peste in niste limite civilizate , si totusi e peste cat china ... asa ca eu propun sa ne gandim mai repede la un mare bun simt si dupa aia la extreme ...
si ultima : si eu imi doresc la greu on trofeu de stiuk sa-mi pun pe semineu, si prima peste 10 pe care o iau, va asigur ca va ajunge pe o placa de lemn , acolo unde trebe
urmatoarele, release, dar sa traim pana acolo ....