Mai merge salaul la Dunare?

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 11 Dec 2007, 20:44

razvan cristescu scrie:E
Faptul ca faci parte dintr-un grup tare nu te face si pe tine obligatoriu un pescar tare.
Nu trag de limba pe nimeni despre locuri bune,doar il intreb pur si simplu unde s-ar putea pescui si daca vrea raspunde daca nu,nu.
Problema de fapt e de atitudine, mai degraba mi-ar place sa aud "nu stiu nimic" decat sa aud "stiu un loc f. bun dar pe care nu o sa ti-l spun",pe mine asta ma deranjeaza, superioritatea aruncata in nas.
Intimitatea un grup se poate strica oricand dar valoarea individului daca exista nu se strica asa usor.
Cred ca desi noi pescarii avem mai mult ca altii reminescente din copiii de altadata,nu ar trebui sa ne comportam intru totul ca ei.
Cum spunea Caragiu"Cat mai avem de lucrat asupra noua insine..." :P
Sau : " He Hee..Fraiereee... "s-a dus baba cu colacii "!!!
Razvane,poate ca senzatia aceia de "ciuda interioara" ii tradeaza si ii aduna pe unii ...
"Cat mai avem de lucru asupra noua insine......"
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Dec 2007, 21:27

ravane, nu e vorba de nici o superioritate, sau dorinta de superioritate. vorbesc din punctul meu de vedere.
asa e, ai dreptate, orice pescar are dreptul sa pescuiasca unde vrea, nu exista exclusivitate a unui individ sau grup pe un loc, dar ca sa nu provoci inghesuiala pe un anume loc, mai bine taci. ce e gresit aici? nu cred ca o sa auzi pescari spunand "stiu un loc dar nu ti-l zic", mi se pare aiurea. eventual primesti raspunsuri evazive.
si eu merg de obicei singur la pescuit, sau cu inca un coleg, mai rar merg in 3. am fost la pescuit si cu pescari mult mai buni ca mine, de la care am avut ce invata, dar am fost si cu pescari, sa zicem, mai slabi ca mine.
in fine, eu am incercat sa-ti explic punctul meu de vedere, nu stiu daca am reusit.
sunt curios, daca s-ar face un sondaj, cati sunt cei care isi dezvaluie usor si oricui locurile de pescuit.

Mugurstefan, scuza-ma ca ma adresez direct. Daca ai pus ghilimele sa ma citezi, trebuia sa pui citatul exact, fara umpluturi aiurea de la tine. Niciodata nu m-am adresat lui razvan cu "fraiere" si nici nu am insinuat acest lucru. Pur si simplu am folosit o expresie cunoscuta pt. a-i raspunde la intrebarea topicului. Ti-as recomanda sa incerci in continuare sa te stapanesti :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 11 Dec 2007, 21:39

salut,
treaba cu dezvaluirea locurilor este ca si cum `tzi-ai da nevasta la produs` :lol: , sa ma exprim mai plastic parerea mea, locurile bune si zonele bune cu peste este normal dupa mine a fi tzinute la `secret`, fara suparare Razvan, altfel mai mult ca sigur ca vei avea surprize neplacute....
be smart be silent be deadly.....

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 11 Dec 2007, 21:42

Adi_ scrie: problema e cu locurile. stiu c-ar fi fain ca cineva sa caute locuri, ceea ce presupune timp, bani, efort si altii doar sa-l interogheze si sa mearga la sigur// daca vei continua sa-l condamni pe cel ce-si tine secrete locurile si nu vrea sa le faca publice, eu nu mai zic nimic.
atitudinea ta fata de cei care nu vor sa divulge locurile nu mi se pare corecta. nu cred ca cineva care isi gaseste niste locuri bune e dator sa le divulge si altora, mai ales unor necunoscuti. cum ziceam, sunt chestii de "intimitatea grupului" daca imi permiti sa zic asa.
in general, cei care au aceasta atitudine sunt cei care nu-si gasesc singuri locuri si ar vrea sa le afle de la altii. cei care-si vad de treaba si isi cauta singuri locuri, nu au asemenea pretentii. te rog sa nu o iei personal, nu vorbesc de tine aici.
foarte bine punctat aici acest aspect!
in cele din urma este vorba de munca in a cauta locuri...timp, bani benzina...cheltuite...partide incerte...si asta pentru a gasi locuri bune.
am vreo 60 de pescari in telefon, dar sunt doar 2-3 cu care impart anumite "intimitati".
asa ca: LA MUNCA TOVARASI!

iar Dunarea...la cat de mare e, chiar se mai gasesc locuri... dar nu e usor.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Dec 2007, 22:33

razvan cristescu scrie:Eu nu spun nimic in gura mare pt. ca asta imi suna a laudarosenie,iar daca gasesc un loc bun,care e plin de pescari la urmatoarea partida,nu incerc "senzatii de ciuda interioara" pt. ca in fond orice pescar are dreptul de a pescui in orice loc,chiar si acelea pe care "l-am descoperit eu".Nu exista drept de autor in aceasta situatie.Pur si simplu pescuiesc si eu sau plec in alt loc.

Eu am senzatii e ciuda interioara cind mi se intimpla .

In acelasi timp nu-mi plac grupurile restranse si "elitiste" care sunt in "casta" si au tot felul de "secrete vitale" care le dau un sentiment de superioritate fata de ceilalti.Valoarea unui astfel de grup sta in calitatea umana a fiecarui membru nu in secretosenia acestora.

Nu cred ca te referi la valoarea pescareasca , pentru calitate umana a fost Maica Tereza .

Faptul ca faci parte dintr-un grup tare nu te face si pe tine obligatoriu un pescar tare.
Corect , mai ales cum eu cred ca poti fi posesor de scule fara sa ajungi n pescar acceptabil inveci , insa intr-un grup tare poti avansa foarte rapid , si daca ii sa ajungi tare , ajungi mai repede oleaca , nu-i chiar asa de rau .

Fir Intins

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 12 Dec 2007, 10:03

Asa e nu ma refer la pescuit cand spun calitate umana,ci la valoarea individului.Sunt pescari f. buni dar cu un caracter execrabil si pescari mai slabi dar de o mare calitate umana,eu prefer sa pescuiesc cu ultimii.
Nu neg faptul ca ai de invatat multe de la un grup,dar nu cu orice pret.
Si eu am prieteni din multe categorii sociale,unii chiar mai "rau famati" dar nu m-au influentat niciodata in directia lor.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 12 Dec 2007, 10:59

razvan cristescu scrie: Problema de fapt e de atitudine, mai degraba mi-ar place sa aud "nu stiu nimic" decat sa aud "stiu un loc f. bun dar pe care nu o sa ti-l spun",pe mine asta ma deranjeaza
eu prefer un raspuns sincer de genul "e secret" decat o minciuna gogonata :lol: :P

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Dec 2007, 11:13

chestiunea s-a mai discutat. de exemplu: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... ht=secrete

si daca veti cauta, veti mai gasi si alte topicuri cu aceeasi tema.

stiu ca e mai comod pt. unii ca altii sa faca toata treaba, sa caute, sa consume timp si bani, etc iar ei printr-o simpla intrebare sa primeasca totul mura-n gura.

discutam acum... 2 ani cu un "pescar" despre naluci. i-am povestit cum am scapat un salau mare(pt. mine la vremea respectiva) si normal ca au urmat intrebarile. i-am spus tipul, i-am spus si marca, apoi si modelul, dar pt. ca nu am refuzat sa-i spun culoarea, pt. ca intrebarile curgeau mai ceva ca la militie, a venit replica: "booon, te-am trecut pe lista neagra!" :shock: wow! am ramas socat!
intr-adevar, astia care mai au si secrete is gunoaiele, dar anchetatorii is baieti buni :x
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 12 Dec 2007, 12:41

Ce nu inteleg multi e ca in schimbul de idei si "secrete" trebuie sa existe o oarecare reciprocitate. Daca asteptam ca cineva sa ne spuna unde, cum, cu ce, la ce culoare si marime ar trebui sa oferim si noi alte informatzii utile din experientza personala personala. Daca nu avem nimic de oferit in schimb e jale, inseamna ca nu am muncit destul la balta. :wink:

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 12 Dec 2007, 18:41

Bun,am vazut idei pro si contra in a spune sau nu despre locuri de pescuit bune.In legatura cu aspectul de a spune"locul secret"am o mica intrebare,cum sunt considerati cei care dau detalii despre locul de pescuit secret si apoi il gasesc ocupat?Cumva fraieri?Eu am patit asa ceva mai demult cu un anume loc,in zona Bazias,care nu inspira mare lucru la prima vedere dar ptr.mine a fost mereu darnic,cum m-a luat"gura pe dinainte",cum spun moldovenii,n-am mai gasit locul liber niciodata.La Portile de Fier 2 am patit alta traznaie,acum 5-6 ani m-au vazut cei de la politia de frontiera ce-am prins si unde,de atunci cam la doua-trei iesiri din patru gasesc locul ocupat,locul nefiind atins pana cand nu l-am atacat eu prima data.Cand iau discutii cu cei pe care-i gasesc in locul respectiv,mai mereu gasesc cate un unul care are ba neam la politia de frontiera din zona ba cunostinte care i-au spus de locul respectiv!Asa ca am un sfat ptr.cei care stiu si au locuri bune de pescuit:paziti-le chiar si de frati sau alte neamuri,prieteni si cunostinte,ca patiti ca si mine,o luati de la capat in a cauta locuri noi si bune in fiecare an! :cry: :evil:
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

Scrie răspuns