Mai merge salaul la Dunare?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
-
- senior
Nu,eram doar in trecere si ne oprisem la o cafea la motel cand i-am vazut pe tipi cum bagau somnul in portbagajul masinii care era trasa langa ei pe mal.
Nu am apucat sa vorbim cu ei,au bagat repede betele in spate si-au plecat inainte de a traversa noi drumul.

Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!
-
- senior
Probabil,daca erau mai darnici cu informatiile poate ar fi aflat ca oricum nu aveam de gand sa stam prin zona,locul nostru este mult mai la vale,Johnny stie unde!
As fi vrut mai mult sa ma uit mai atent la somn,nu prea am avut ocazia sa vad bucata asa mare prinsa la bat.Mi s-a parut suspect faptul ca au taiat-o imediat cand au vazut ca vrem sa ajungem la ei!Nu sunt sigur ca l-au luat la bat,poate erau mai mult de forma betele,in zona erau trase la mal si barcile celor care pescuiesc ptr.cherhana ... 

Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!
-
- veteran
Sau probabil ca vroiau sa mai braconeze linistiti in continuare,fara sa fie deranjati de alti braconieri.Chestia asta cu secrete si camuflaje sa nu stie vecinu` ce si unde mi se pare o chestie caraghioasa,de copii mici si ca atare penibila de la o anumita varsta in sus.Asta ma face sa ma gandesc la cata invidie si dusmanie este intre semeni.
-
- veteran
Daca esti o persoana deosebita si detii informatii utile in pescuit,mi se pare scuzabil,chiar indicat sa nu divulgi secretele unor indivizi cu butelie si curent,ramai tot deosebit,dar daca ai aceasta chestie cu secretoseniile si fata de pescari asemeni tie(nu braconieri)chestie care iti confera si un aer de superioritate fata de ei,deja nu mai esti deosebit,esti ca ala care sta cu 20 de bete/bambine pe toata balta si urla la tine ca a momit daca indraznesti sa strecori un lanseu printre firele lui.
- storm fish
- veteran
Merg des in zona si pot spune ca este una din cele mai braconate zone de pe dunare....acum dau cu clonc....aiurea dau la curent si cloncul il bat la deruta....am f martor la asa ceva
toata zona Severin -Gruia este patria braconierilor...au o adevarata mafie a pestelui.....sa vezi dubitele cum pleaca dimineata la prima ora...pline
dak mergeti va veti convinge...eu la fiecare trecere pe acolo vad nesimntirea,aroganta,nepasarea josnicia autoritatilor
asa o sa fie tot timpul dak nu se da o lege care sa stopeze pescuitul industrial....numai asa se pot vedea braconieri...pana atunci se amestca si se complac in haosul existent
cinste lor......pescarilor
FIR INTINS
toata zona Severin -Gruia este patria braconierilor...au o adevarata mafie a pestelui.....sa vezi dubitele cum pleaca dimineata la prima ora...pline
dak mergeti va veti convinge...eu la fiecare trecere pe acolo vad nesimntirea,aroganta,nepasarea josnicia autoritatilor
asa o sa fie tot timpul dak nu se da o lege care sa stopeze pescuitul industrial....numai asa se pot vedea braconieri...pana atunci se amestca si se complac in haosul existent
cinste lor......pescarilor
FIR INTINS

la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....
-
- veteran
Stiu ca i-am vazut si auzit cand vorbeau intrei ei.Au atitudinea aia de parca incepe campania agricola de recoltat.Totusi mai sunt si pescari cinstiti printre si pentru acestia e pacat.Nu mai vorbesc de oamenii care nu pescuiesc si care nu fac diferenta intre pestele prins sportiv si cel braconat,diferenta e pentru ei aceeaca braconierii sunt de succes deci de apreciat iar pescarii de undita sunt niste fraieri care pierd timpul si sunt chiar exemple negative pt. tineret.
razvan, daca tu gasesti un loc unde prinzi bine, iti convine sa-l spui in gura mare la oricine te intreba, iar cu urmatoarea ocazie cand vrei sa pescuiesti acolo sa n-ai loc de gramada de pescari adunata pe locul tau? nu cred ca ti-ar place...
chestiile astea se discuta in grup restrans, intre cei cu care mergi de obicei la pescuit.
dupa parerea mea, locul e cel care trebuie tinut secret pt. ca scule are acum toata lumea, sa-ti cumperi un anumit model de vobler sau twister nu mai e o problema. problema e cu locurile. stiu c-ar fi fain ca cineva sa caute locuri, ceea ce presupune timp, bani, efort si altii doar sa-l interogheze si sa mearga la sigur. poate e un loc banal, dar pe care n-ai insistat, dar afland ca acolo se prinde, vei da cu mai mare incredere...
eu zic sa te gandesti inca odata la ceea ce ai afirmat mai sus, si daca vei continua sa-l condamni pe cel ce-si tine secrete locurile si nu vrea sa le faca publice, eu nu mai zic nimic.
atitudinea ta fata de cei care nu vor sa divulge locurile nu mi se pare corecta. nu cred ca cineva care isi gaseste niste locuri bune e dator sa le divulge si altora, mai ales unor necunoscuti. cum ziceam, sunt chestii de "intimitatea grupului" daca imi permiti sa zic asa.
in general, cei care au aceasta atitudine sunt cei care nu-si gasesc singuri locuri si ar vrea sa le afle de la altii. cei care-si vad de treaba si isi cauta singuri locuri, nu au asemenea pretentii. te rog sa nu o iei personal, nu vorbesc de tine aici.
chestiile astea se discuta in grup restrans, intre cei cu care mergi de obicei la pescuit.
dupa parerea mea, locul e cel care trebuie tinut secret pt. ca scule are acum toata lumea, sa-ti cumperi un anumit model de vobler sau twister nu mai e o problema. problema e cu locurile. stiu c-ar fi fain ca cineva sa caute locuri, ceea ce presupune timp, bani, efort si altii doar sa-l interogheze si sa mearga la sigur. poate e un loc banal, dar pe care n-ai insistat, dar afland ca acolo se prinde, vei da cu mai mare incredere...
eu zic sa te gandesti inca odata la ceea ce ai afirmat mai sus, si daca vei continua sa-l condamni pe cel ce-si tine secrete locurile si nu vrea sa le faca publice, eu nu mai zic nimic.
atitudinea ta fata de cei care nu vor sa divulge locurile nu mi se pare corecta. nu cred ca cineva care isi gaseste niste locuri bune e dator sa le divulge si altora, mai ales unor necunoscuti. cum ziceam, sunt chestii de "intimitatea grupului" daca imi permiti sa zic asa.
in general, cei care au aceasta atitudine sunt cei care nu-si gasesc singuri locuri si ar vrea sa le afle de la altii. cei care-si vad de treaba si isi cauta singuri locuri, nu au asemenea pretentii. te rog sa nu o iei personal, nu vorbesc de tine aici.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- veteran
Eu nu spun nimic in gura mare pt. ca asta imi suna a laudarosenie,iar daca gasesc un loc bun,care e plin de pescari la urmatoarea partida,nu incerc "senzatii de ciuda interioara" pt. ca in fond orice pescar are dreptul de a pescui in orice loc,chiar si acelea pe care "l-am descoperit eu".Nu exista drept de autor in aceasta situatie.Pur si simplu pescuiesc si eu sau plec in alt loc.
De obicei pescuiesc singur dar la fel de bine ma simt si in compania unui grup,dar nu caut un grup doar pt. faptul ca stiu locuri bune sau prind bine ci doar din dorinta de a cunoaste si comunica cu alti semeni.
In acelasi timp nu-mi plac grupurile restranse si "elitiste" care sunt in "casta" si au tot felul de "secrete vitale" care le dau un sentiment de superioritate fata de ceilalti.Valoarea unui astfel de grup sta in calitatea umana a fiecarui membru nu in secretosenia acestora.
Faptul ca faci parte dintr-un grup tare nu te face si pe tine obligatoriu un pescar tare.
Nu trag de limba pe nimeni despre locuri bune,doar il intreb pur si simplu unde s-ar putea pescui si daca vrea raspunde daca nu,nu.
Problema de fapt e de atitudine, mai degraba mi-ar place sa aud "nu stiu nimic" decat sa aud "stiu un loc f. bun dar pe care nu o sa ti-l spun",pe mine asta ma deranjeaza, superioritatea aruncata in nas.
Intimitatea un grup se poate strica oricand dar valoarea individului daca exista nu se strica asa usor.
Cred ca desi noi pescarii avem mai mult ca altii reminescente din copiii de altadata,nu ar trebui sa ne comportam intru totul ca ei.
Cum spunea Caragiu"Cat mai avem de lucrat asupra noua insine..."
De obicei pescuiesc singur dar la fel de bine ma simt si in compania unui grup,dar nu caut un grup doar pt. faptul ca stiu locuri bune sau prind bine ci doar din dorinta de a cunoaste si comunica cu alti semeni.
In acelasi timp nu-mi plac grupurile restranse si "elitiste" care sunt in "casta" si au tot felul de "secrete vitale" care le dau un sentiment de superioritate fata de ceilalti.Valoarea unui astfel de grup sta in calitatea umana a fiecarui membru nu in secretosenia acestora.
Faptul ca faci parte dintr-un grup tare nu te face si pe tine obligatoriu un pescar tare.
Nu trag de limba pe nimeni despre locuri bune,doar il intreb pur si simplu unde s-ar putea pescui si daca vrea raspunde daca nu,nu.
Problema de fapt e de atitudine, mai degraba mi-ar place sa aud "nu stiu nimic" decat sa aud "stiu un loc f. bun dar pe care nu o sa ti-l spun",pe mine asta ma deranjeaza, superioritatea aruncata in nas.
Intimitatea un grup se poate strica oricand dar valoarea individului daca exista nu se strica asa usor.
Cred ca desi noi pescarii avem mai mult ca altii reminescente din copiii de altadata,nu ar trebui sa ne comportam intru totul ca ei.
Cum spunea Caragiu"Cat mai avem de lucrat asupra noua insine..."