doar ca......nu putem lua chiar toti o atitudine resemnata.ca din 100 de useri care se lauda cu releasu doar 40 o fac si din aia 40 doar 15 o fac si cand sunt singuri pe apa e mai putin important.sunt sigur ca exista ceva tipi care practica C&R doar ca e trendy,dar asta nu ma intereseaza.la fel cum nu ma intereseaza ca nush ce primar a asfaltat o strada doar ca sa fie votat din nou.efectu e acelasi......mai multi pesti in apa,mai multe drumuri.
ca mi-ar placea ca toti sa o faca din convingere si din respect e alta poveste.da asta e utopie deja.
nu putem sa gandim toti ca "las ca nu se simte pestele ala tinut de mine......ca ui la aia ca dau cu curent,la japca,la triunghi,cu furca si aia tin zeci de kile pe zi!"
la noi din pacate conteaza fiecare peste....
daca am reusit sa facem cu delta asta ce nu au reusit nici americanii cu iraku.....
rauri ca muresul,oltul,prutul,siretul,tisa sunt pur si simplu strecurate prin toate mijloacele de ultima ultima icra sau alevin.....
si in plus sa nu zica nimeni ca prin pescuit "sportiv" nu se poate face macel!!!pentru ca se poate! vezi scoreiu anu trecut....

exemple am nenumarate.se pot prinde zeci-sute de kile de peste pe zi la lanseta pe ape salbatice neamenajate......
afara se retin pesti fara jena......am tone de filme profesioniste in care se retin nenumarate trofee la o singura partida.
dar aia pot sa o faca.pentru ca la ei exista un sistem....care "shock,m-am maritat!" chiar functioneaza.aici vorbesc de amenajari de cursuri d apa si de programe viabile de repopulare si protejare a reproducatorilor.....
care la noi...

de fapt