Astazi ati prins?

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 23 Mai 2007, 09:10

Am prins doua stiucute in apa care numai nu clocoteste.
Nu se mai prinde???

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 23 Mai 2007, 15:22

Aseara pe la 7 am descins la fluviu cu intentzia de-a ma juca putzin cu bibanul la jiguri pe ultralight. Vreme super, nici o adiere de vant, soarele cobora incet spre apus, batranii se plimbau cu bicicletele sau cu rolele. O adevarata seara de vara. La prima aruncare am luat un biban, apoi un bass cam la 1/2Kg la niste shaduri de 2" Lindy-Little Joe. Dupa asta pauza. Am schimbat cu un tube Strike King de 2.5" chartreuse pe jig de 1/16 oz si am inceput sa-l joc din varf, lasandu-l sa cada pana la fund apoi jucandu-l din nou, ceva gen "dintzi de fierastrau" dar cu amplitudine mult mai mare. Am luat in felul asta vreo 10 pesti: bassi pana-ntr-un kil, regine si crappie.

Ce-a fost mai spectaculos: in zelul meu de-a jerkui tubul cat mai sus, la un moment dat l-am tras prea tare si-a sarit cam vreo 30 cm din apa. Instantaneu un bass mic la vreo 300g a sarit dupa el si l-a luat din zbor in gura :shock: . S-a agatzat, dar la cateva clipe a scapat din jig, iar de nervos ce era l-a mai atacat o data. Prins, felicitat pt insistentza si eliberat!

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 23 Mai 2007, 15:34

:lol: misto ! inseamna ca ai avut o seara frumoasa :wink: bravo

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 23 Mai 2007, 22:55

Altfel sunt apele de acolo,omul spune ca batranii se plimbau pe bicicleta,la noi batranii se plimba cu halau sau cu navodul :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Mai 2007, 23:03

astazi am prins 125 de jiguri proaspat turnate!
abia astept sa le agat... :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 25 Mai 2007, 16:44

Din nou, aseara catziva crappie si bibani la shad.

Ca o curiozitate: am luat si-o stiuca la vreo 70 cm si odata ajunsa langa mal am observat ca avea intr-o parte a abdomenului o umflatura cam de dimensiunea unei mingi de oina. Era diforma. N-am apucat sa o studiez decat vreo 10 secunde pt ca mi-a taiat fluorocarbonul de 6 lb. si s-a dus. Ma intreb ce-o fi avut?
Atzi vazut astfel de anomalii la pesti?

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 25 Mai 2007, 17:47

Ma intreb ce-o fi avut?
Ficatul umflat ,ce altceva?!De la alcool, normal...Ca venea de la un chef saraca... :lol:

Serios vorbind acum:am vazut odata un somotel cam la 4-5 kg cu o problema asemanatoare!Dupa ce a fost eviscerat surpriza a fost totala:avea o bucata de sapun de rufe(de casa!) in stomac!Mare!Cred ca era un sapun scapat in apa de vreo gospodina care a spalat ceva la Mures( :evil: ) ,iar individul...hap! Cu mana pe inima este strict AUTENTIC! Asa ca...stiuca ta...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 25 Mai 2007, 17:54

zamfi scrie:
Ma intreb ce-o fi avut?
Ficatul umflat ,ce altceva?!De la alcool, normal...Ca venea de la un chef saraca... :lol:

Serios vorbind acum:am vazut odata un somotel cam la 4-5 kg cu o problema asemanatoare!Dupa ce a fost eviscerat surpriza a fost totala:avea o bucata de sapun de rufe(de casa!) in stomac!Mare!Cred ca era un sapun scapat in apa de vreo gospodina care a spalat ceva la Mures( :evil: ) ,iar individul...hap! Cu mana pe inima este strict AUTENTIC! Asa ca...stiuca ta...
io am auzit de sapun de casa pe post de momeala...nu mai stiu unde dar e la fel de autentic...la cate am auzit ca hapaie moustache, e foarte plauzibil....cat despre stuk lu onesti ori era vrun peste care so dus aiurea in burta :lol: ori vro tumoare, desi nam auzit de asa ceva la chesti...in schimb am auzit de icre pietrificate :roll:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 25 Mai 2007, 18:13

zamfi scrie:
Ma intreb ce-o fi avut?

Esti nostim Zamfi!

Dupa ce-ai recuperat calupul l-ai mirosit? Intreb si eu....asa....
Ca daca mirosea a peste ma gandesc ca poate gospodina nu-si spala tocmai rufele cand i-a alunecat printre deget(e)?! :oops:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Mai 2007, 18:20

Pertinenta intrebarea! :lol:
Zamfi, daca n-ai mirosit sapunu, nu esti pescar adevarat! :twisted:

Scrie răspuns