Zona Targoviste-Pucioasa

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 08 Dec 2010, 00:11

YoNutzu scrie:Salut Fario!
Pai crezi ca eu ma duc sa-i fac pe altii cu banii?! Doamne fereste ...:)
La Biban am dat 10-15 lei maxim. Biban frumos a foast in lacul 5 dar s-a umblat la peste (s-a reoltat) si nu s-a mai prins. La Butimanu am dat 20 lei si m-am distrat foarte bine... nu mari dar multi ...eu zic ca merge pentru distractie :).
Te-au lasat pe Ilfoveni la biban cu doar 15 lei pe zi? Ca paznicii aia idioti cereau mereu taxa intreaga cand mergeam vara de parca era musai sa caut crapul de 10 kile! La Butimanu taxa e 40 lei si il stiu destul de bine pe inginerul Olteanu directorul fermei - bravo lui ca accepta si o taxa mai mica la rapitor, nu de alta dar bibi mic e ff mult si mananca puietul de crap, poate si icrele. Nu am prins la lanseta cu rama biban de peste 20 de cm. Dar poate am avut eu ghinion, cine stie...

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 08 Dec 2010, 08:37

La Ilfoveni asa fac cer 100 ca cica dai dupa crap dar le aratam ca dau la plastice moi si ma lasau cu 15 :) plus ca eliberam majoritatea Bibanilor.
La Butimanu toti Bibanii erau un stas ~15 maxim 20 cm, rar cand intra mai mare sau mai mic, dar aveai activitate, puteai sa incerci ce zgarciuri prefera ...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Iul 2011, 16:36

A mai fost cineva pe lacul Pucioasa ?
ce regim are ?
ce se poate prinde?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

lavgerdum
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de lavgerdum » 18 Noi 2011, 19:41

Are cineva noutati despre lacul Pucioasa sau eventual Bolboci?
Am inceput sa merg destul de des in zona cu tot felul de treburi si as vrea sa ma bucur de spinning.
Celor interesati le pot spune ca se poate lua permis de la Targoviste pentru suma de 85 Ron/an, insemnand apa curgatoare pana la Moroieni, incluzand lacul Pucioasa.
Pentru Lacul Bolboci se pare ca permisul pe zi este de 35 Ron.
Daca mai exista doritori de iesit in zona astept sa ma contacteze.

Va multumesc anticipat.

filip_pescuitorul
senior
senior

Re:

Mesaj de filip_pescuitorul » 11 Apr 2012, 00:12

lavgerdum scrie:Are cineva noutati despre lacul Pucioasa sau eventual Bolboci?
Am inceput sa merg destul de des in zona cu tot felul de treburi si as vrea sa ma bucur de spinning.
Celor interesati le pot spune ca se poate lua permis de la Targoviste pentru suma de 85 Ron/an, insemnand apa curgatoare pana la Moroieni, incluzand lacul Pucioasa.
Pentru Lacul Bolboci se pare ca permisul pe zi este de 35 Ron.
Daca mai exista doritori de iesit in zona astept sa ma contacteze.

Va multumesc anticipat.
Te referi la AJVPS Dambovita, nu? 80 lei pe an pe toate apele sau 20 lei pe fiecare apa in parte. Eu voi plati direct la banca si o sa scrie pe chitanta Taxa pescuit Dambovita si Ialomita. O sa dau doar 40 lei.
Vezi ca la Bolboci e o problema. Chiar cu permis ANPA vin jandarmii montani si te iau la rost, cica e rezervatie naturala....cate scule au confiscat acolo, nu iti mai spun. In 2010 au confiscat de la o ruda de-a primarului Boriga (de Targoviste) o lanseta de spinning scumpa si ala, ruda, a jurat sa se razbune pe ei. Nu e normal, omul platise si la RNP bon de o zi si jandarmii nu si nu ca e rezervatie! Pai sa nu le faci ceva in conditiile astea?

YoNutzu
senior
senior

Re: Zona Targoviste-Pucioasa

Mesaj de YoNutzu » 11 Apr 2012, 09:54

Daca este ruda cu primarul are alte facilitati in ale pescuitului in rezervatii naturale?! sa zica multumesc ca a scapat asa ieftin, normal trebuia sa-i faca dosar penal (cunosc mai multe cazuri). Degeaba iei autorizatie de pescuit de la Moroieni ca nu ai voie sa dai decat amonte de lacul Bolboci, deci nu ai voie sa dai in lac si amonte de acesta. Stiu pentru ca am vrut sa ma duc si cand mi-au spus conditiile m-am lasat ....

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 11 Apr 2012, 14:15

YoNutzu scrie:Daca este ruda cu primarul are alte facilitati in ale pescuitului in rezervatii naturale?! sa zica multumesc ca a scapat asa ieftin, normal trebuia sa-i faca dosar penal (cunosc mai multe cazuri). Degeaba iei autorizatie de pescuit de la Moroieni ca nu ai voie sa dai decat amonte de lacul Bolboci, deci nu ai voie sa dai in lac si amonte de acesta. Stiu pentru ca am vrut sa ma duc si cand mi-au spus conditiile m-am lasat ....
YoNutz, de acord cu tine integral. Dar,....cum se face ca cei de la OS Moroieni eliberau cu 25 lei pe zi autorizatie si le Bolboci? Parca asa tin minte. De fapt era voie pe Ialomita mai sus de lac! De ce nu spuenau asta clar? Si tronsonul amonte de lac nu e tot rezervatie? De asemenea, daca pe Bolboci e interzis de ce vezi totusi pescari din loc in loc? Cumva e malul abrupt si le e lene jandarmilor sa coboara acolo?
Bolboci e lac de baraj imens, e aiurea sa interzici complet pescuitul pe el! Mai degraba ar interzice pe Ialomita amonmte de lac ca sa se refaca pastravii!
Sa inteleg ca nu ai ajuns sa pescuiesti niciodata in Bolboci? Eu am fost odata dar fara acte la mine, pe sestache, desi aveam acasa permis ANPA. Am pescuit ascuns undeva pe un mal. Dar mereu cu teama in suflet.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 11 Apr 2012, 14:17

YoNutzu scrie:Daca este ruda cu primarul are alte facilitati in ale pescuitului in rezervatii naturale?! sa zica multumesc ca a scapat asa ieftin, normal trebuia sa-i faca dosar penal (cunosc mai multe cazuri). Degeaba iei autorizatie de pescuit de la Moroieni ca nu ai voie sa dai decat amonte de lacul Bolboci, deci nu ai voie sa dai in lac si amonte de acesta. Stiu pentru ca am vrut sa ma duc si cand mi-au spus conditiile m-am lasat ....
Ai idee daca pe lacul Scropoasa e voie? Dar pe Ialomita aval de Bolboci (Cheile Zanoagei)? Locurile sunt superbe. Dar pastravii cam rari si mici (pe rau).

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 11 Apr 2012, 19:03

De Scropoasa chiar nu stiu dar nu prea cred sa fie ceva peste ... La Bolboci nu ai voie decat amonte lac (cheile Tatarului spre izvor) dar slabe sperante de peste pe acolo, iar din coada lacului, amonte baraj (cheile Zanoagei) ... este Parcul Natural Bucegi dar nu stiu pana unde este limita de "jos".

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 11 Apr 2012, 23:25

YoNutzu scrie:De Scropoasa chiar nu stiu dar nu prea cred sa fie ceva peste ... La Bolboci nu ai voie decat amonte lac (cheile Tatarului spre izvor) dar slabe sperante de peste pe acolo, iar din coada lacului, amonte baraj (cheile Zanoagei) ... este Parcul Natural Bucegi dar nu stiu pana unde este limita de "jos".
Exact asta zic si eu. E un talmes balmes juridic colosal in mintea astora din RNP si in ce gandesc autoritatile statului. Daca e rezervatie atunci sa nu se dea voie nici spre cheile Tatarului, nicaieri.
Oricum prefer sa merg pe Ialomicioara in sus spre Cota 1000, sunt si niste paraie afluente cu pastrav si nu vine control pe acolo, macar pescuiesc in liniste.

Scrie răspuns