Zona Targoviste-Pucioasa

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 02 Sep 2008, 21:40

si eu vreau sa merg in weekend pe Ialomita , pe la pietrosita pana in moroeni, si nu stiu ce sa fac daca vine vreun dement sa ma intrebe de autorizatii. aia la ocolul silvic nu raspund la telefon de o saptmana .pentru lacul pucioasa se paote oare lua autorizatie de la ocolul silvic din pucioasa? la anpa au suspendat eliberarea permiselor pana nu situ cand, deci nu cred sa mai dea anul asta, asa ca tot nu am permis de niciun fel :( pana la urma cred ca fac si eu un filmulet cum nu pot intra la ocolul silvic si daca vine careva ii arat filmul.

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 02 Sep 2008, 22:11

Din cate stiu zona Pietrosita - Moroieni este compromisa datorita lucrarilor de captare a unei parti din rau...Legat de baraj Pucioasa nu am vazut "garda" de cate ori am fost si nici nu am auzit de controale...

Fir intins!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 03 Sep 2008, 10:12

TheFly scrie:si eu vreau sa merg in weekend pe Ialomita , pe la pietrosita pana in moroeni, si nu stiu ce sa fac daca vine vreun dement sa ma intrebe de autorizatii. aia la ocolul silvic nu raspund la telefon de o saptmana .pentru lacul pucioasa se paote oare lua autorizatie de la ocolul silvic din pucioasa? la anpa au suspendat eliberarea permiselor pana nu situ cand, deci nu cred sa mai dea anul asta, asa ca tot nu am permis de niciun fel :( pana la urma cred ca fac si eu un filmulet cum nu pot intra la ocolul silvic si daca vine careva ii arat filmul.
Te inteleg perfect, e o stare de angoasa sa nu stii daca ai voie sa pescuiesti legal si cine da permisul! Cei de la Ocol Silvic Moroieni sunt si lenesi si indolenti, la telefoane nu raspund deloc (am sunat si eu de nspe ori) si "beneficiaza" de confuzia de telefon cu OS Moreni! pe situl Directiei silvice Dambovita apare doar telefonul celor din Moreni asa ca OS Moroieni practic nu poate fi sunat! Iar sambata nu au program, vinerea termina pe la 14-15.00 (program de gravide). Deci fa filmulketul acela si il arati jandarmilor daca vin! Sfatul meu - du-te sa pescuiesti ceva mai sus de Moroieni unde Ialomita e rau de munte. O sa prinzi macar 2-3 pastravi, din care unul va fi de 20-22 cm. E diistractie oricum, cu sau fara permis! E adevarat ca daca aveai permis ANPA nu riscai nici o amenda...Fir intins!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 03 Sep 2008, 10:16

YoNutzu scrie:Chiar nu stiu ce statut are barajul Pucioasa, dar o sa ma interesez si te anunt pentru ca eu lucrez la administratia nationala apele romane S.G.A . Dambovita. Din cate stiu barajul Paltinul care apartine de S.G.A. Ploiesti este concesionat, barajul Dridu iar este concesionat ...
Eu momentan sunt in concediu dar cum ajung la servici' te anunt si te ajut daca pot pentru un APS.
Legat de baraj Bolboci si si braconieri...sau mai bine spus braconieri vs. jandarmi sa o lasam asa cum a picat...ca poate noi pescari sportivi am putea face mai mult decat jandarmii, pentru ca noi suntem Direct Interesati...
Ionutz, mersi de ajutor, chiar as vrea sa stiu cum se poate pescui legal pe Pucioasa! La Paltinu, taxa e de vreo 15 sau 20 lei pe zi si am auzit ca s-a prins si pastrav acolo iar pe Dridu am facut zeci de iesiri dar cu ani in urma!
In ce priveste braconierii, or fi jandarmii nesuferiti dar macar pazesc, oare cati pescari ar pierde noptile ca sa bata la picior lacul Bolboci sa prinda braconierii? Jandarmii sunt platiti pentru asta....ca nu o fac mereu e alta poveste! :lol:

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 03 Sep 2008, 13:49

Barajul de la Pucioasa apartine de RNP, Directia silvica Targoviste, ocolul silvic Pucioasa. Din cate stiu taxa de zi este de 26 RON.

Ialomita, de la podul din Pietrosita si pana la uzina electrica Galma ( Pucheni), este compromisa definitiv datorita aparitiei a 3 microhidrocentrale pe cursul raului. Vreau sa va spun ca nu este asigurat nici macar un debit de servitute , vechea albie a raului ramanand practic fara apa. Nu stiu cum au fost obtinute avizele de mediu dar eu am ramas pur si simplu blocat de ceea ce am vazut acolo. Nu pot sa inteleg de ce trebuie obtinuta energie verde prin distrugerea totala a unui intreg biotop si prin compromiterea microclimatului local.

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 03 Sep 2008, 18:50

Fario_nebunu scrie:
YoNutzu scrie:Chiar nu stiu ce statut are barajul Pucioasa, dar o sa ma interesez si te anunt pentru ca eu lucrez la administratia nationala apele romane S.G.A . Dambovita. Din cate stiu barajul Paltinul care apartine de S.G.A. Ploiesti este concesionat, barajul Dridu iar este concesionat ...
Eu momentan sunt in concediu dar cum ajung la servici' te anunt si te ajut daca pot pentru un APS.
Legat de baraj Bolboci si si braconieri...sau mai bine spus braconieri vs. jandarmi sa o lasam asa cum a picat...ca poate noi pescari sportivi am putea face mai mult decat jandarmii, pentru ca noi suntem Direct Interesati...
Ionutz, mersi de ajutor, chiar as vrea sa stiu cum se poate pescui legal pe Pucioasa! La Paltinu, taxa e de vreo 15 sau 20 lei pe zi si am auzit ca s-a prins si pastrav acolo iar pe Dridu am facut zeci de iesiri dar cu ani in urma!
In ce priveste braconierii, or fi jandarmii nesuferiti dar macar pazesc, oare cati pescari ar pierde noptile ca sa bata la picior lacul Bolboci sa prinda braconierii? Jandarmii sunt platiti pentru asta....ca nu o fac mereu e alta poveste! :lol:
adica la Paltinu s-a terminat adaptarea pestelui cu lacul?!?!? acum vreo 3 luni nenea care se ocupa de lac zicea ca anul asta sigur nu da drumul ca a populat si trebuie acomodare, sau costa 50 de ron pe zi daca chiar insisti (cu 15 ron merg la Valea Argovei si cand vine paza pun o babmbina de forma si las undita jos ca cica psecuiesc la stationar :D ).daca a dat drumul la pescuit la Paltinu clar merg acolo mai degraba ,cel putin pentru peisaj. Am asistat la o populare intr-o noapte prin toamana trecuta cand ma plimbam cu o clienta la care i-am asigurat casa :) pe soseaua care merge pe marginea lacului. in noiembrie cand am fost la un pescuit total ilegal si m-am intalnit cu un paznic mi-a zis ca au bagat salau si pastrav. deci abia astept sa vad ce o fi acolo. daca prind macar clean si biban eu sunt fericit.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Sep 2008, 12:01

TheFly scrie:
adica la Paltinu s-a terminat adaptarea pestelui cu lacul?!?!? acum vreo 3 luni nenea care se ocupa de lac zicea ca anul asta sigur nu da drumul ca a populat si trebuie acomodare, sau costa 50 de ron pe zi daca chiar insisti (cu 15 ron merg la Valea Argovei si cand vine paza pun o babmbina de forma si las undita jos ca cica psecuiesc la stationar :D ).daca a dat drumul la pescuit la Paltinu clar merg acolo mai degraba ,cel putin pentru peisaj. Am asistat la o populare intr-o noapte prin toamana trecuta cand ma plimbam cu o clienta la care i-am asigurat casa :) pe soseaua care merge pe marginea lacului. in noiembrie cand am fost la un pescuit total ilegal si m-am intalnit cu un paznic mi-a zis ca au bagat salau si pastrav. deci abia astept sa vad ce o fi acolo. daca prind macar clean si biban eu sunt fericit.
Nu te rusina ca ai pescuit la munte in noiembrie, si la mine adesea ultima partida din sezon, la pastrav, e in jur de 10 octombrie! Deh, boala grea, cum sa ma abtin cand stiu ca abia in mai anul viitor voi mai ajunge pe acolo? Asa ca, la fel ca tine, risc si eu.... :lol:
Despre Paltinu nu stiu absolut sigur, asta era valabil anul trecut prin iunie. Mai bine dai un telefon ca sa fii sigur. Sau daca tii mortis te duci pe mal abrupt, dificil, unde nici naiba nu vine la tine! Grija mare la urs si la accidentari ca nu e gluma! Daca tot ajungi pe acolo, incearca si pe raul Doftana, poate s-a mai inmultit pastravul intre timp.

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 04 Sep 2008, 21:37

Acum doua saptamani am trecut pe la Paltinu ,am intrebat si nu prea stia nimeni ce si cum , am mers mai deprte spre Tesila si spre coada lacului pe o placa de tego scria - zona de pescuit sportiv- . Acolo malul e greu accesibil ,de abia poti cobora pe picioare ,sau poate nu am gasit eu alt traseu , iar dupa cum arata zona as fi pescuit din barca, asa ca m-am lipsit neavand mai multe informatii .Am plecat pe un drum superb tocmai spre pasul Predelus.La Paltinu era f. multa lume(asta era iar un aspect care nu mi-a placut) asa ca ma mir cum de nu se mai gaseste nimeni mai in masura sa ne spuna ce si cum.

Numai bine...

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 07 Sep 2008, 15:26

Acum o ora am venit din zona Bolboci, dar nu am fost la pescuit, si vreau sa zic ca este o splendoare, am vazut si pastravi atat in baraj cat si amonte si aval de baraj, deja incep sa se accentueze culorile...Am vorbit cu coloegii de la canton si unu dintre ei anul acesta in primavara, pe cand dadea la peste, s-a trezit cu controlul pe cap care l-a "premiat" cu o amenda si dosar penal pe motiv ca a pescuit in rezervatie...se mai povestea ca incepand de la sf. lui septembrie,o data ce pastravi incep sa depuna, se da iama in pastravi cu setca...

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 07 Sep 2008, 15:33

In barajul Pucioasa nu se percepe absolut nicio taxa.
Legat de zona Pietrosita - Moroieni ... suntem prea mici sa intelegem si cu atat mai mult sa schimbam ceva ... :cry:

Scrie răspuns