Zau de Cimpie
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Zau de Cimpie
Care este soarta acestor balti? Se mai poate pescui pe acolo si daca da care sunt taxele si ce pesti se pot pescui?

EU NU MAI CALC PE ACOLO ,
drumul e rau, taxa undeva la 22 RON o gramada de crapari , salau cat palma , se poate pescui si cu barca , dar oricum ce nu prind cu plasa administratorii braconeaza sateni. Pe malul apei multe proprietati private sa ca daca vrei sa ajungi dintr-un loc in altul ocolesti de nu e adevarat. Proprietari dau cu un fel de plasa ca fluturi si prind carasul care intra in stuf sa inceapa bataia de reproducere.
in rest albitura rosioara si platica marunta , si la 20 de pescari cu cel putin 50 de bete a intra 1 (unu) crap de 3-4 Kg + 1 salau de marimea unui pix.
cea mai mare balta si cea mai jigarita ca si peste
parerea mea ca oriunde altundeva e mai bine decat la zau ca sa nu va pierdeti vremea si bani aiurea.
drumul e rau, taxa undeva la 22 RON o gramada de crapari , salau cat palma , se poate pescui si cu barca , dar oricum ce nu prind cu plasa administratorii braconeaza sateni. Pe malul apei multe proprietati private sa ca daca vrei sa ajungi dintr-un loc in altul ocolesti de nu e adevarat. Proprietari dau cu un fel de plasa ca fluturi si prind carasul care intra in stuf sa inceapa bataia de reproducere.
in rest albitura rosioara si platica marunta , si la 20 de pescari cu cel putin 50 de bete a intra 1 (unu) crap de 3-4 Kg + 1 salau de marimea unui pix.
cea mai mare balta si cea mai jigarita ca si peste
parerea mea ca oriunde altundeva e mai bine decat la zau ca sa nu va pierdeti vremea si bani aiurea.
the angler is catching xxx, not by the lure
Am fost la Zau de campie sambata trecuta cu inca doi amici. Cred ca au exterminat salaul aproape in intregime. Oricum, in cateva ore de pescuit nu am avut nici un tzac nici unul din noi. Mai mult, am vorbit cu ceva pescari care pescuiau cu bucatica de peste si spuneau ca nu au prins nimic in ultima perioada. Din cate am inteles s-a schimbat proprietarul lacului si vechii proprietari, inainte de a-l da au facut prapad printre pesti. Un prieten amator de stationar se lauda ca a prins ceva carasi, dar mult mai mici decat celebrii "carasi de Zau" de acum cativa ani
-
- utilizator nou
zander scrie:Buna, chear nu a mai fost nimeni in zona? As fi curios si eu de o partida la salau.....

Pe Zaul de campie
Intr-adevar la Zaul de campie din pacate e cam jaf. Auzeam printre altele ca Piscicola Zau are datorii unde va la 100 miliarde lei vechi. A fost recoltat in toamna. Nici acum apa nu este la nivelul normal - e mai jos cu cel putin jumatate de metru. S-a populat cu crap in primavara asta si se prind frecvent exemplare de 2-3 kg, si mai mari 4-6. Salau mai este dar putin, se mai prinde dar cu rabdare si pestisor viu. Crapul merge deja bine si la porumb sau alte momeli "de apa calda". Se prindea bine salau anul trecut, am prins in vara, in al treilea lac de la Zau inspre Saulia si exemplare de 2-3 kg, si au fost zile cu 20-30 de capturi in 4-5 ore, dar intre 500g si 1,5 kg. Daca ii lasau pe aia in pace anul asta aveam ce pescui nu gluma. Sincer nu stiu ce fac cu salau de 30-40 de cm. Cine cumpara? Unde populeaza? Ca de vandut pt consum sigur nu pot. Si Zau avea salau mult si mare anul trecut. Inca mai este dar semnificativ mai putin. Si bibanul e prezent si chiar excelent pentru sport. Am avut si zile cu biban serios, mai ales la Salmo Hornet 3 cm. Fir intins!
...
Taxa la Zau e de 20 ron si te lasa cu 4 bete. Pesti pasnici sunt: caras (mare), rosioara (maricica), pirca!(foarte mare) - mai ales in zona de scurgere din lacul vecin - prinse la viermisor tubi.
...
Taxa la Zau e de 20 ron si te lasa cu 4 bete. Pesti pasnici sunt: caras (mare), rosioara (maricica), pirca!(foarte mare) - mai ales in zona de scurgere din lacul vecin - prinse la viermisor tubi.