Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danone
veteran
veteran

Re: Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

Mesaj de danone » 04 Dec 2012, 10:26

Eu as propune ca de bani pe care ii dau anual la RNP pentru permis (186 lei) mai bine ii pun la cheta pentru populare. Legat de populare este de stiut faptul ca introducerea oricarei specii in lac se face cu avizarea nustiucarui organism (ANPA?)

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 04 Dec 2012, 10:48

Tare mi-e ca daca cerem orice aviz astia ne vor pune sa platim mai mult decat face pestele si vom umbla dupa el mai mult decat ii trebuie pestelui ca sa creasca .
Sunt destul de lamurit cum merg treburile cu toate organele statului si cu toti care stau intr-un birou si abia asteapta sa le ceri ceva ca sa poata sa -ti arate cat sunt ei de destepti si de puternici.
Credeti-ma ca am de a face cu ei destul de des si le cunosc mentalitatea.
Nu ma refer doar la demersurile mele cu barcile cu motor ci si la orice aut sau aviz pe care-l ceri de la oricare dintre organe, mediu, sanatate, regii , primarii , guvern etc.
Asa ca .......
Ceea ce cred ca ar fi un demers care ar putea avea succes ,ar fi infiintarea unui ONG de ex " Prietenii lacului Belis" care sa poata avea un cuvant de spus in acest domeniu si prin care probabil ca ar fi posibil sa se obtina si ceva fonduri mai serioase pentru repopularea cu pastrav si urmarirea braconajului.( se poate face un contract cu jandarmeria si daca ar fi dotati cu o barca cu motor serioasa - chiar electric, ar putea cu 2 oameni sa tina tot lacul sub control.)
Ce ziceti ?
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 04 Dec 2012, 11:25

danone scrie:Eu as propune ca de bani pe care ii dau anual la RNP pentru permis (186 lei) mai bine ii pun la cheta pentru populare.

la asta ma gandeam si eu
decat sa dau banii degeaba mai bine iau puiet,dar eventual sa nu fiu obligat sa mai platesc taxele daca am cheltuit banii in populare cu puiet.
ar fi o idee desi ma indoiesc sa fie cineva de acord cu ea(ma refer la organe)
Catch & relax

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 04 Dec 2012, 11:33

adriand scrie:Tare mi-e ca daca cerem orice aviz astia ne vor pune sa platim mai mult decat face pestele si vom umbla dupa el mai mult decat ii trebuie pestelui ca sa creasca .
Sunt destul de lamurit cum merg treburile cu toate organele statului si cu toti care stau intr-un birou si abia asteapta sa le ceri ceva ca sa poata sa -ti arate cat sunt ei de destepti si de puternici.
Credeti-ma ca am de a face cu ei destul de des si le cunosc mentalitatea.
.....si ei ar mai spune si ar arata,probabil,la televizor ca ,,am bagat puiet in Belis'' si ar spune ca ei sunt in spatele unei populari si nu noi :wallbash:
adriand scrie:Ceea ce cred ca ar fi un demers care ar putea avea succes ,ar fi infiintarea unui ONG de ex " Prietenii lacului Belis" care sa poata avea un cuvant de spus in acest domeniu si prin care probabil ca ar fi posibil sa se obtina si ceva fonduri mai serioase pentru repopularea cu pastrav si urmarirea braconajului.( se poate face un contract cu jandarmeria si daca ar fi dotati cu o barca cu motor serioasa - chiar electric, ar putea cu 2 oameni sa tina tot lacul sub control.)
Ce ziceti ?
Adrian
ar fi o idee buna,dar cine stie de cate zeci de probleme birocratice sau altele ne-om lovi inca de dinainte de infiintare :wallbash:
Catch & relax

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 04 Dec 2012, 15:51

Eu zic sa cereti aprobarea de a popula lacul cu puiet de pastrav de la ANPA si sa nu fiti asa pesimisti si prapastiosi din start. :)
In Timisoara am organizat o actiune de populare a raului Bega, din banii donati de pescari si n-a fost nici o problema obtinerea avizului, pe baza actelor de provenienta a pestelui... un reprezentant ANPA chiar a fost de fata la populare.
Parerea mea este sa nu confundati interzicerea folosirii motoarelor termice cu aprobarea unei populari care nu-i costa nimic... interesele sunt total diferite.
Oricum va doresc mult succes si sa puneti intentiile laudabile pe care le aveti in practica!
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 04 Dec 2012, 16:06

Daca ne hotaram .. pot sa trec eu maine pe la Rosilva sa vb cu domni de acolo

daca ma vrea cineva sa vina .. in jur de 1 , 1 si ceva ma duc... dar trebuie sa stiu exact ce sa intreb si sa propun
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

matherobert
junior
junior

Mesaj de matherobert » 04 Dec 2012, 21:53

este o ideie buna,dupa parerea mea...sunt multi care pescuiesc la Belis, ar fi interes,eu cu siguranta as face totul posibil ce tine de mine ...sa incercam sa populam Belisul....
Poate ar trebui sa deschidem un topic special pt tema asta.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 12 Dec 2012, 07:42

mynu_cs scrie:Daca ne hotaram .. pot sa trec eu maine pe la Rosilva sa vb cu domni de acolo
Ai trecut pe la Romsilva? Sunt curios ce spun ei. Poate ca daca am baga in lac pastrav de la un kil in sus bucata, sunt sigur ca ar aproba sa bagam si 100 de tone :lol:

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 12 Dec 2012, 15:45

Pai nu am fost... nu a mai zis nimeni nimic.. trebuie sa stiu exact ce sa intreb

Daca imi spuneti exact ce sa ii intreb ma pot duce maine nici o problema
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 13 Dec 2012, 00:29

:))