Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- senior
Re: Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Nu stiu cum este drumul prin Rachitele ( in August era aproape gata, urma sa se toarne asfaltul)
Recomand alta ruta, mai scurta cu ~30 Km si drum foarte bun:
Cluj - in Capusu Mare la stanga spre Dangau Mare, Rasca - in Belis se face dreapta spre Balcesti ( nu stanga spre Statiune) - apoi urmeaza Dealul Botii. In localitate drumul este reparat.
http://www.bursatransporturilor.webro.i ... a-romania/
Recomand alta ruta, mai scurta cu ~30 Km si drum foarte bun:
Cluj - in Capusu Mare la stanga spre Dangau Mare, Rasca - in Belis se face dreapta spre Balcesti ( nu stanga spre Statiune) - apoi urmeaza Dealul Botii. In localitate drumul este reparat.
http://www.bursatransporturilor.webro.i ... a-romania/
Saptamana trecuta se lucra la asfaltarea drumului spre Rachitele, era spre sfarsite.
Pe dincolo, spre Balcesti era aproape gata. Este frumos drumul dar cateva zone mi s-au parut foarte periculoase.
Doamne fereste sa scape careva in jos pe curbele care nu sunt protejate cu nimic , ca ajunge direct in lac dupa o cadere de cateva zeci de metrii.
Din pacate se vede ca drumul a fost facut prin nr pescarilor care erau la Dealu Botii si implicit dupa nr peturilor si mizeriilor lasate de acestia.
Adrian
Pe dincolo, spre Balcesti era aproape gata. Este frumos drumul dar cateva zone mi s-au parut foarte periculoase.
Doamne fereste sa scape careva in jos pe curbele care nu sunt protejate cu nimic , ca ajunge direct in lac dupa o cadere de cateva zeci de metrii.
Din pacate se vede ca drumul a fost facut prin nr pescarilor care erau la Dealu Botii si implicit dupa nr peturilor si mizeriilor lasate de acestia.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?
Da asa este ,orice drum este o poarta spre civilizatie. Pentru unii notiunea de civilizatie se confunda cu gramada de peturi, de pungi pvc si alte gunoaie. Uneori chiar nu ne dorim extinderea infrastructurii in locuri paradisiace precum zona Padisului si a ponoarelor.adriand scrie: Din pacate se vede ca drumul a fost facut prin nr pescarilor care erau la Dealu Botii si implicit dupa nr peturilor si mizeriilor lasate de acestia.
Adrian
-
- senior
[quote="danone Uneori chiar nu ne dorim extinderea infrastructurii in locuri paradisiace precum zona Padisului si a ponoarelor.[/quote]
Am fost in vara : niciun pet !
Niciun cos de gunoi in zona Padiș. ( Parcul Natural Apuseni)
Dealungul traseelor, șervețele albe.... ( a fost mare secetă!)
Am făcut popas la un cunoscut izbuc ( izvor mai mare). Am fumat si ...instinctiv, am dorit să îngrop chiștocul.
Era așa de curat în jur încât, cuprins de rușine l-am băgat în rucsac.
În toamnă am fost în Deltă, zona Chilia Veche-Stipoc-Trei Iezere-Mila 23.
Foarte curat !
Am urmărit consecvent și am văzut un singur loc de pescuit staționar abandonat cu mizerii ( din multe zeci).
Mai am exemple.
Se schimbă lumea !
Am fost in vara : niciun pet !
Niciun cos de gunoi in zona Padiș. ( Parcul Natural Apuseni)
Dealungul traseelor, șervețele albe.... ( a fost mare secetă!)
Am făcut popas la un cunoscut izbuc ( izvor mai mare). Am fumat si ...instinctiv, am dorit să îngrop chiștocul.
Era așa de curat în jur încât, cuprins de rușine l-am băgat în rucsac.
În toamnă am fost în Deltă, zona Chilia Veche-Stipoc-Trei Iezere-Mila 23.
Foarte curat !
Am urmărit consecvent și am văzut un singur loc de pescuit staționar abandonat cu mizerii ( din multe zeci).
Mai am exemple.
Se schimbă lumea !
- lucutabogdan
- utilizator constant
[quote="danone" Personal i-as exila prin Turkmenistan sau Uzbekistan.[/quote]
Salut,
Facem cheta pentru bilete?
=gasesc si alti investitori !!! ....doar sa-i momim de pe lacurile noastre minunate!
Salut,
Facem cheta pentru bilete?

Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !
Fir Intins !
Cine ar fi interesat sa bagam ceva pastrav in lac?
Fara nicio obligatie, fara sa cerem nimic, fara sa ne facem reclama ci pur si simplu fiindca ne place lacul.
Eu as pune 1000 de lei pentru asta, eu as face asta doar fiindca sunt indragostit de acest lac si o voi face si singur ,dar daca am fi mai multi poate ar fi un efect mai bun.
Mai este cineva interesat?
Bogdane nu prea imi place logoul tau, scuza-ma dar parca as prefera ceva mai legat de pescuit.
Fara suparare, daca tie iti place ,tine-l pe mai departe si uita ce am scris aici.
Adrian
Fara nicio obligatie, fara sa cerem nimic, fara sa ne facem reclama ci pur si simplu fiindca ne place lacul.
Eu as pune 1000 de lei pentru asta, eu as face asta doar fiindca sunt indragostit de acest lac si o voi face si singur ,dar daca am fi mai multi poate ar fi un efect mai bun.
Bogdane nu prea imi place logoul tau, scuza-ma dar parca as prefera ceva mai legat de pescuit.
Fara suparare, daca tie iti place ,tine-l pe mai departe si uita ce am scris aici.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?
- lucutabogdan
- utilizator constant
Pisica blanda... poate contribui la popularea cu peste!:)adriand scrie:Cine ar fi interesat sa bagam ceva pastrav in lac?
Adrian
Se mai inscrie cineva la aceasta propunere?- sau ne rezumam la un like?
Cum ar fi sa facem o asociatie care sa "supravegheze" printr-un contract cu RNP/ANPA lacul Belis pentru populat si respectarea prohibitiei?!?- cu siguranta ar fi mai putini braconieri... (poate suna SF insa daca ar fi realitate?)
Fir Intins !
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !
Fir Intins !
ma bag si eu
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
Pisica blanda... poate contribui la popularea cu peste!:)
Cum ar fi sa facem o asociatie care sa "supravegheze" printr-un contract cu RNP/ANPA lacul Belis pentru populat si respectarea prohibitiei?!?- cu siguranta ar fi mai putini braconieri... (poate suna SF insa daca ar fi realitate?)
Fir Intins ![/quote]
ar fi buna ideea cu asociatia dar avand in vedere birocratia la noi......e foarte greu,sincer
si nu cred ca ar putea sa ne dea oarece autoritate sa iei pe cineva la rost pe malul apei(daca ala sau aia sunt niste ,,dulapuri'' sau mai viteji decat noi si iei o mama de bataie??daca la autoritati-jandarmeria care e omniprezenta la baraj-nu face absolut nimic chiar daca sunt sesizari deoarece sunt mana-in-mana).nu o sa fim lasati de ANPA si/sau RNP si asa mai departe
Fir Intins ![/quote]
ar fi buna ideea cu asociatia dar avand in vedere birocratia la noi......e foarte greu,sincer
si nu cred ca ar putea sa ne dea oarece autoritate sa iei pe cineva la rost pe malul apei(daca ala sau aia sunt niste ,,dulapuri'' sau mai viteji decat noi si iei o mama de bataie??daca la autoritati-jandarmeria care e omniprezenta la baraj-nu face absolut nimic chiar daca sunt sesizari deoarece sunt mana-in-mana).nu o sa fim lasati de ANPA si/sau RNP si asa mai departe
Catch & relax
-
- senior
Am fi 4, la prima strigare ! ( se pare ca se va strange o suma deloc de neglijat !)adriand scrie:Cine ar fi interesat sa bagam ceva pastrav in lac?
Eu as pune 1000 de lei pentru asta,
Curcubei sau Indigeni ?
In ce zona ? Propun Dealul Botii.
In ce perioada ? Cu siguranta este o perioada optima pentru populari. Propun s-o facem, daca e OK, cat timp vremea este nefavorabila pescuitului si in zone cu acces greu de pe mal.
O discutie cu RNP este absolut necesara, in calitatea pe care o au. + ca au experienta popularii acumularii de la Gilau cu pastrav, 2012.